Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nierzetelny instalator - kradzież materiału

Zuja

Recommended Posts

wkleiłem:

http://lh4.ggpht.com/_IIY4vc7CkPM/SwEUuwN_MwI/AAAAAAAAAHY/wejY41l6tBY/s640/P1120892.JPG

hmm, jeśli Ci przeszkadza, że rura wyjdzie ze styro, to rzeczywiście ... w wylewce się już schowa... u mnie rurka wyszła z wylewki ale nie było problemu bo to wypadło pod brodzikiem, więc ani tego nie widać, ani nie mam tam podłogówki...

nie bardzo rozumiem problem z 2 wysokościami, przy jednym wyjściu nie masz kawałka rurki, ale to nawet przy wylewce można wciśnąć, ustaliłaś gdzie ma być toaleta? może drugie wyjście na bidet?

inna rzecz: mi hydraulicy doradzali żeby dojścia nie były pod kątem 90 stopni (chodzi o dojście tej rurki fi 50)

Bidetu nie będzie. Obok będzie tylko umywalka - rurka jest podłączona. To są dwa podłączenia do jednego wc!

Rura wystająca ze styropianu to nie problem jeżeli ma byc na tym tylko wylewka, ale u nas mają być jeszcze rury od podłogówki...

A to taki drobiazg: nasz majster strasznie pomstował na tynkarzy, którzy jakoby odcieli jedno z tych kolanek do wody, bo spod tynku wystawało tylko jedno zamiast dwóch... twierdził, że oni założyli dwa... po odbiciu kawałka tynku okazało się, że juz przed tynkowaniem było jedno...

http://picasaweb.google.pl/lh/photo/lpFwTcpCwCFuya09kkGl4g?feat=directlink

labas1 - masz rację, że to będzie kibel dwuosobowy, zamiast takiej oklepanej już podwójnej umywalki :lol:

frykow - odpowietrzenie kanalizy jest zrobione dalej i ukryte już w tynku...

maristez - umowa była za całokształt prac. I nawet dziś wieczorem wreszcie dostaliśmy fakturę. Niezła kwota za taką fuszerę :cry: