Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przepalanie wkładu kominkowego


Iro

Recommended Posts

Mam kominek od ok. pół roku. Na początku, zanim był zabudowany przepaliłem go oczywiście. Było dość dużo dymu i smrodu, który po 3 dniach skończył się. Jakiś tydzień temu zacząłem palić od nowa. Tym razem nie ma dymu, ale przy mocniejszym napaleniu śmierdzi spalenizną. Wkład jest Hajduka. Co dalej z tym robić? Przepalać mocno i czekać, aż przejdzie? Bo mam nadzieję, że przejdzie :o

Przy okazji - czy są jakieś ograniczenia przy paleniu drewnem, tj. czy można dopuszczać do mocnego "buzowania" i wysokiej temperatury? Wypala się wtedy dobrze brud z szyb, ale jest tak gorąco, że nie można się zbliżyć do kominka.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

mi ze 3 lata śmierdział, nawet dziś jak b.mocno się rozgżeje. Ale to zapach ponoć jakiś usczelniających mas. Przynajmniej tak słyszałem i faktycznie u mnie zapach jest jak spalonego plastiku a nie drewna. Chyba nie ma siły musi się wypalić z czasem.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...