Iro 06.01.2004 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 Mam kominek od ok. pół roku. Na początku, zanim był zabudowany przepaliłem go oczywiście. Było dość dużo dymu i smrodu, który po 3 dniach skończył się. Jakiś tydzień temu zacząłem palić od nowa. Tym razem nie ma dymu, ale przy mocniejszym napaleniu śmierdzi spalenizną. Wkład jest Hajduka. Co dalej z tym robić? Przepalać mocno i czekać, aż przejdzie? Bo mam nadzieję, że przejdzie Przy okazji - czy są jakieś ograniczenia przy paleniu drewnem, tj. czy można dopuszczać do mocnego "buzowania" i wysokiej temperatury? Wypala się wtedy dobrze brud z szyb, ale jest tak gorąco, że nie można się zbliżyć do kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.01.2004 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 nasz obecny kominek zawsze przy pierwszym paleniu (a trwa to juz jakies 8 lat) na rozpoczęcie sezonu tez wydaje z siebie takie smrody.Mija mu to juz przy drugim paleniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iro 07.01.2004 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2004 U mnie niestety śmierdzi już tydzień. Faktycznie po 1-2 dniach było nieźle. Jdnak kiedy dorzucam więcej drewna i otwieram na dłużej dopływ powietrza przy dużym nagrzaniu wkładu przykry zapach spalenizny wraca i jest bardzo intensywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.01.2004 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2004 mi ze 3 lata śmierdział, nawet dziś jak b.mocno się rozgżeje. Ale to zapach ponoć jakiś usczelniających mas. Przynajmniej tak słyszałem i faktycznie u mnie zapach jest jak spalonego plastiku a nie drewna. Chyba nie ma siły musi się wypalić z czasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.