Jonathan 15.11.2009 01:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Witam wszystkich uzytkownikow forum murator Mam pewien problem ... chciałbym zrobić w ścianie działowej wnęke coś typu wejscie drzwiowe lecz bez futryny , wiem ze jest to do zrobienia lecz niewiem co mam robic moje wykształcenie to mechanik a nie budowlaniec lecz chciałbym zrobić to sam . Co powinienem zrobic najpierw jak wybic miejsce na psełdo drzwi ? dodam ze chciałbym wykonać tą wnęke o wymiarach 2m długosci i 80cm szerokości proszę o jakąs pomoc ... pozdrawiam was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 15.11.2009 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 a w jakiej scianie ma byc ten otwor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jonathan 15.11.2009 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 sciana działowa z cegły 12 cm grubosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 16.11.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 sciana działowa z cegły 12 cm grubosci jesli otwor ma miec np. 80 cm szer. nalezy wstawic nadproze o dl. 1m po wstwieniu nadroza uzupelnic pustke pomiedzy nadprozem i sciana. nastepnie flex-em wyciac sciane ponizej nadproza pamietajac zeby nadproze z kazdej ze stron opieralo sie po 10cm na scianie. jesli nie masz flex-a co kilka cm nawiercic otwory w scianie i wykuc cegly, obrobic, wstawic narozniki, zaciagnac szpachla, wyszlifowac, pomalowac i zapmniec o brudnej robocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts