infernalx 15.11.2009 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Witam. Mam taki problem. Wynajmuję mieszkanie w kamienicy i gdy przychodzi powoli zima wszystkie okna w mieszkaniu sa zaparowane i mokre. Jak mogę sie pozbyć tego problemu. Dodam że okna sa stare drewniane a kuchnia jest zamknięta czyli bez okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 15.11.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 sądze ze najlepszym wyjsciem jest wymiana okien ale to nie Twoje mieszkanie wiec odpada. ja tez mam taki problem w wynajmowanym mieszkaniu i jedynym wyjsciem jest ciagle wietrzenie pomieszczenia ( przy otwartym oknie szyby sie osusza ale po zamknieciu to powroci) ja uzywam jeszcze preparatu do zbierania wilgoci troche pomaga ale szyby ciagle paruja.a tak w ogóle wydaje mi sie ze ten watek na muratorze juz bylpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_ma 15.11.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Takie zjawisko ma miejsce gdy okno jest "zimne" czyli ma wysoki współczynnik przenikalności cieplnej (U). Szyba takiego okna jest znacznie zimniejsza niż w nowych oknach termoizolacyjnych i para wodna z powietrza skrapla się na szybie. Stąd okna zaparowane i mokre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 15.11.2009 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Takie zjawisko ma miejsce gdy okno jest "zimne" czyli ma wysoki współczynnik przenikalności cieplnej (U). Szyba takiego okna jest znacznie zimniejsza niż w nowych oknach termoizolacyjnych i para wodna z powietrza skrapla się na szybie. Stąd okna zaparowane i mokre. tak dokladnie tylko to nie zmienia faktu ze pomóc nie bardzo można w takim przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 16.11.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 można zadbać o dodatkową wentylację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmx 22.11.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 wywietrzniki w oknach powinny trochę pomóc ale nie na 100% Trzeba wietrzyć czesto mieszkanie a potem nastawić grzanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts