copec 15.11.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 WitamCzy ktoś robił operat szacunkowy - wycenę nieruchomości przed (działka plus zaczęte roboty - stan zero) i szacunkowo po ukończeniu inwestycjiwymagane przez Bank do kredytu trzeba zrobić przed złożeniem wniosku o kredt.Pierwszą ofertę mam na 800 zł (śląskie okolice cieszyna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zin 15.11.2009 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 hej.Ja też mam przed sobą do zrobienia operat szacunkowy. Pomorskie okolice Malborka to koszt 500zł (wycena stanu obecnego i przyszłego) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemo1975 16.11.2009 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 U mnie było tak, że mógł go zrobić rzeczoznawca majątkowy wskazany przez bank i wtedy to miało kosztować 400zł, ale mógł to zrobić też inny rzeczoznawca wskazany przeze mnie. Skorzystałem z tej drugiej opcji bo mam znajomego rzeczoznawcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatabm 16.11.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 w Lublinie płaciłam 700 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 19.11.2009 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 0 pln - 3 godz. własnej pracy (oczywiście wspomaganej kosztorysem z projektu) Dobra wprawka przed budową. I z zawodu bynajmniej nie jestem budowlańcem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 19.11.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 0 pln - 3 godz. własnej pracy (oczywiście wspomaganej kosztorysem z projektu) Dobra wprawka przed budową. I z zawodu bynajmniej nie jestem budowlańcem ) Operat to nie to samo co kosztorys. Musi być wykonany przez rzeczoznawcę. Czasem wyznacza bank, czasem można poszukać samemu - jest taka lista - wystarczy obdzwonić kilku z okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 20.11.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 0 pln - 3 godz. własnej pracy (oczywiście wspomaganej kosztorysem z projektu) Dobra wprawka przed budową. I z zawodu bynajmniej nie jestem budowlańcem ) Operat to nie to samo co kosztorys. Musi być wykonany przez rzeczoznawcę. Czasem wyznacza bank, czasem można poszukać samemu - jest taka lista - wystarczy obdzwonić kilku z okolicy. sory mea culpa, a to dlatego,że bank taki operat od rzeczoznawcy załatwiał we własnym zakresie za 300 pln. sorki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 22.11.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Wszystko zależy do banku. Są opcje kiedy bank wymaga abyś operat zlecał na własną rękę i wtedy im go tylko dostarczasz i od Ciebie zależy za ile znajdziesz rzeczoznawcę, albo bank ewidentnie wymaga zrobienia operatu przez własnego rzeczoznawcę i wtedy ta przyjemność kosztuje zazwyczaj 800 - 900zł. Z tego co wiem zależy to też, w niektórych bankach od wysokości zaciąganego kredytu. Dużo informacji na temat banków i kredytów znajdziesz tutaj: http://www.forum-kredytowe.pl/tematy2/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amanna 28.11.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 witam, Okolice Warszawy 900PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akswał 29.11.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 600 zł na FV - 2 kopie do dwóch banków, działka we Wrocławiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasznowydom 29.12.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Ja musiałem zapłacić 700 zł. Ale radzę Ci koniecznie sprawdzić w Twoim banku listę akceptowanych rzeczoznawców - każdy bank taką ma - jeśli wybierzesz rzeczoznawcę, którego na tej liście nie ma - może się okazać, że wyrzucisz pieniądze w błoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 07.02.2014 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 we Wrocławiu to koszt około 700 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts