Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stary kuchenny kredens

alfa36

Recommended Posts

Moje wnętrza mają być nowoczesne. Zaczelismy od bialej kuchni na wysoki polysk z metalicznymi dodatkami. Ale.... w domu mojej babci stoi stary kredens. Zniszczony ale taki... z duszą. Zastanawiam się, czy do tego mojego nowoczesnego wnętrza nie moznaby go wstawic. Widzialabym toto w salonie (salon jest z otwartą kuchnią). Tyle, że po pierwsze nie mam pojęcia w jakim kolorze ten kredens odnowić, a po drugie, czy to nie bedzie pomieszanie z poplątaniem wstawienie takiego cuda. Może ktoś widzial wnętrze z takim kredensem?

alfa pomysł świetny :wink: mój cały dom to bedzie poplatanie z pomieszaniem nowoczesnosci, starego i klasyki bo bardzo mi sie to podoba i świetnie czuje sie w takich wnetrzach. Dodatkowo jesteśmy juz posiadaczami kilku pieknych mebli z duszą,które bedą mieszkać razem z nami. Co do koloru to zależy gdzie on bedzie stał, tzn w sąsiedztwie jakich mebli, jakie bedą kolory scian, stolarka, podłoga itp. Zajrzyj do galerii Betib - Ona ma piekny dom z duszą gdzie łączy stare z nowym http://forum.muratordom.pl/nasz-szeregowiec,t128982.htm

Dzieki za odzew i za link do fantastycznego dziennika. Jutro zaczynam poszukiwania stolarza - grzebki:) oraz zaczynam przekonywać męża do pomysłu.

Jestem za! Glosuje za pomalowaniem kredensu na bilo z takimi przecierkami - zajrzyj do galerii Monah, Ona tak wykanczala drewniane meble do misiowego pokoju coreczki :)