jack_2000 15.11.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Witam. Mam pytanie odnośnie ocieplenia pokoju na poddaszu nad garażem. Ocieplenie stropu mam 5+15 wełna. Chciałbym jednak jeszcze docieplić, ale problem jest taki że od góry (od strychu) nie mam tam juz praktycznie dojścia z pozostałem części strychu - są tam jakieś otwory takie 20x60cm więc wejść sie nie da, ale spokojnie można włożyć rurę np. 70 i wsypać tam na istniejące ocieplenie jakieś tylko co? patrzyłem nad keramzytem - ale to chyba raczej stosuje się do podłóg, ciepłych zapraw - czy można to wysypać luzem na strop? jeszcze co mnie martwi to potrzebuję wysypać na powierzchnię 10m2, a ten keramzyt ma gorsze parametry od wełny, więc zamiast 15 cm wychodzi jakieś 30cm x 10m2 tj. 3m3. A 3m3 keramzytu patrzyłem w necie waży 600kg - to chyba za dużo !!! więc co tam wsypać - proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 15.11.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 granulatem welny. a pomysl z przewodami w warstwach izolacji dachu jest super "wrzutke" granulatu mozna wykonac tez przez dach o ile kryty membrana. wykorzystujac miejsca zakladow pasow membrany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack_2000 15.11.2009 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 granulatem welny. a pomysl z przewodami w warstwach izolacji dachu jest super "wrzutke" granulatu mozna wykonac tez przez dach o ile kryty membrana. wykorzystujac miejsca zakladow pasow membrany. dzięki flashback - faktycznie można zdemontowac parę dachówek i w miejscu zakłądki wsypać granulat. o co chodzi z tymi przewodami w warstiwe izolacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 15.11.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 granulatem welny. a pomysl z przewodami w warstwach izolacji dachu jest super "wrzutke" granulatu mozna wykonac tez przez dach o ile kryty membrana. wykorzystujac miejsca zakladow pasow membrany. dzięki flashback - faktycznie można zdemontowac parę dachówek i w miejscu zakłądki wsypać granulat. o co chodzi z tymi przewodami w warstiwe izolacji? to, ze te rurki nie poprawiaja izolacyjnosci skosow i kondycji izolacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawEla 15.11.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Polecam ekofiber lub termex. Cena ekofibru to 240zł/m3 już z usługą. Ekipa przyjeżdza, robi, tylko trzeba po niej posprzatac to co zostanie..... Mam to u siebie i jak na razie super sie sprawuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 16.11.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Popieram ekofiber. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luka 16.11.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 jest niedaleko Ciebie taka firma Cellutherm. Znajomy z Opolszczyzny miał przyjemność i poleca. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack_2000 16.11.2009 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 jest niedaleko Ciebie taka firma Cellutherm. Znajomy z Opolszczyzny miał przyjemność i poleca. pzdr dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts