Gość 08.01.2004 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2004 A ja nie wyobrażam sobie żeby w ścianie jednowartswowej nie było mostków termicznych. Polecam z najnowszego Muratora artykuł o badaniu kamera termowizyjna takiego domu (zdaje sie ze ze był to dom Alicjanki), który oczywiście miał takie miejsca którymi uciekało ciepło, czyli nadproża, cokół, scianka kolankowa -miejsc aktóre musiała docieplić. To zawsze jest wybór, czy nie płacic za wartswę ocieplenia za to wyższe rachunki za ogrzewanie, czy odwrotnie.I dlatego ja chociaz miałam w projekcie jednowartstwowego Ytonga 400, wybuduję z BK 600 (na normalna zaprawę) i docieplę styropianem, to moim zdaniem jedna z najtańszych i najcieplejszych ścian.Honorata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość marcel77 09.01.2004 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 dzieki wam za opinie, ale itak nadal nie jestm do konca zdecydowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts