czmirek 15.11.2009 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7254882,Senyszyn_wystapi_do_rzadu_o_usuniecie_krzyzy_ze_szkol.html zgadzam sie z p. profesor.miejsce krzyzy jest w kosciolach a nie w szkolach stawianie zdrajcow na pomnikach to chyba tylko w wolsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 15.11.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 a propos: baba z jajami to tzw shemale ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaEgon 15.11.2009 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Ja nie mam nic przeciwko krzyżom. Jeśli ktoś się z tym utożsamia, t dlaczego mu to zabierać? Jestem też za tym, że jeśli są dzieci innych wyznań, to piszą podanie do pani dyrektor i koło krzyża niech sobie zawiśnie inny odpowiedni symbol. A jeśli ktoś nie wierzy, to niech zawiśnie też zdjęcie jakiegoś znamienitego naukowca, wzór matematyczny czy obrazek z drzewkiem lub krzywą wierzą w Pizie. Komu i dlaczego to przeszkadza? Dojdzie w końcu do absurdalnej sytuacji, gdzie powiedzmy urzędnik państwowy wchodząc do urzędu będzie musiał zdjąć swoje symbole religijne, żeby przypadkiem nie urazić jakiegoś przeczulonego ateisty, tym co nosi na szyi, w kieszeni, czy gdziekolwiek indziej. Jeśli mamy wolność wyznania, to dlaczego i jakim prawem ludziom to prawo ograniczamy? Tak, jak kogoś razi krzyż, innych może razić jego brak. Dla mnie to nie ma znaczenia, czy ktoś sobie wierzy, czy nie i każdy powinien mieć takie zdrowe podejście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 15.11.2009 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Dla mnie to nie ma znaczenia, (...) i każdy powinien mieć takie zdrowe podejście. Też cię lubię. Pewność siebie 100%. A serio, artykuł ciekawy, ale właśnie rozpoczyna się trzeci równoległy wątek o obecności religii (w domyśle: rz-k) w szkole, urzędzie, świecie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 15.11.2009 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Jeśli mamy wolność wyznania, to dlaczego i jakim prawem ludziom to prawo ograniczamy? a kto ogranicza prawo do wyznania? mowa jest o krzyzach w szkolach i pomniku dla zdrajcy. tym bardziej smutne jest to ze chodzi o oficera ktory skladal przysiege wojskowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 15.11.2009 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 a propos: baba z jajami to tzw shemale ? chyba chodzi o to ze baba z jajami ma do powiedzenia wiecej niz niejeden tzw. polityk ktoremu, lacznie z torba wszystko wisi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 15.11.2009 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 chyba chodzi o to ze baba z jajami ma do powiedzenia wiecej niz niejeden tzw. polityk ktoremu, lacznie z torba wszystko wisi pamiętaj że krowa która dużo, ryczy mało mleka daje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 15.11.2009 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 chyba chodzi o to ze baba z jajami ma do powiedzenia wiecej niz niejeden tzw. polityk ktoremu, lacznie z torba wszystko wisi pamiętaj że krowa która dużo, ryczy mało mleka daje No, jajmar, Tobie wierzę. Na jajach to się chyba znasz... A czy Ona na pewno ma Szenyszyn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 15.11.2009 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Protestuję i nie zgadzam się żeby za moje pieniądze zajmowali się krzyżami, aborcją, mundurkami itd. Nie po to tam siedzą (żeby nie powiedzieć ,co jeszcze tam robią) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek_bolo 15.11.2009 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Co do zdrady to pewnie masz na myśli Kuklińskiego. Jeśli Kukliński był zdrajcą to ja mówię, że Hans Klos też nim był, bo zdradził kraj, w którego armii pracował Co do krzyży to ja się dziwię. Lewica ma spadające poparcie, a takimi rzeczami się zajmuje Senyszynowa jak tak gorliwie zaczyna kopiować akcje europejskich lewaków to jeszcze trochę i będzie opracowywać programy dla młodzieży z cyklu "Przyjemność leży w Twoich własnych rękach", kto wie może odważy się nawet jakieś warsztaty poprowadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 16.11.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Podpisuję się pod wypowiedzią LukaEgon Ja też nie mam nic przeciwko krzyżom, jak również też przeciwko symbolom innych wyznań wywieszanyc w szkole czy urzędzie.Ale jestem przeciw wystawieniu pomnika Kuklińskiemu. Dla mnie on jest zdrajcą, w Polsce składał przysięgę, robił karierę itp, a ustrój cóż mieliśmy taki a nie inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 16.11.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Ja nie mam nic przeciwko krzyżom. Jeśli ktoś się z tym utożsamia, t dlaczego mu to zabierać? Jestem też za tym, że jeśli są dzieci innych wyznań, to piszą podanie do pani dyrektor i koło krzyża niech sobie zawiśnie inny odpowiedni symbol. A jeśli ktoś nie wierzy, to niech zawiśnie też zdjęcie jakiegoś znamienitego naukowca, wzór matematyczny czy obrazek z drzewkiem lub krzywą wierzą w Pizie. Komu i dlaczego to przeszkadza? Dojdzie w końcu do absurdalnej sytuacji, gdzie powiedzmy urzędnik państwowy wchodząc do urzędu będzie musiał zdjąć swoje symbole religijne, żeby przypadkiem nie urazić jakiegoś przeczulonego ateisty, tym co nosi na szyi, w kieszeni, czy gdziekolwiek indziej. Jeśli mamy wolność wyznania, to dlaczego i jakim prawem ludziom to prawo ograniczamy? Tak, jak kogoś razi krzyż, innych może razić jego brak. Dla mnie to nie ma znaczenia, czy ktoś sobie wierzy, czy nie i każdy powinien mieć takie zdrowe podejście. Niby piszesz poważnie, ale z oczu to Ci krzywo patrzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 16.11.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Pani Senyszyn Joanna ..... hm ... dla mnie odkąd zaistniała w polityce - przykład inteligentnej i odważnej kobiety która potrafi głośno powiedzieć co myśli .Krzyże powinni usunąć ... jeśli cokolwiek powinno wisieć na ścianach szkół publicznych to godło , a na pewno nie krzyże - wszak żyjemy w j państwie swieckim .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 16.11.2009 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Pani Senyszyn Joanna ..... hm ... dla mnie odkąd zaistniała w polityce - przykład inteligentnej i odważnej kobiety która potrafi głośno powiedzieć co myśli . Krzyże powinni usunąć ... jeśli cokolwiek powinno wisieć na ścianach szkół publicznych to godło , a na pewno nie krzyże - wszak żyjemy w j państwie swieckim .... tak, tylko kto jeszcze o tym pamieta? ( polecam przeczytanie umowy pomiedzy polska a watykanem szczegolnie punkty mowiace o nauczaniu religi w szkolach, wynagrodzeniu czarnych i symbolach religijnych oraz oddzieleniu kosciola od panstwa swieckiego) a Kuklinski wcale nie musial sluzy w LWP i dac sie zwerbowac. dla takich ludzi forsa byla ponad wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.11.2009 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Ja nie mam nic przeciwko krzyżom. Jeśli ktoś się z tym utożsamia, t dlaczego mu to zabierać? Jestem też za tym, że jeśli są dzieci innych wyznań, to piszą podanie do pani dyrektor i koło krzyża niech sobie zawiśnie inny odpowiedni symbol. A jeśli ktoś nie wierzy, to niech zawiśnie też zdjęcie jakiegoś znamienitego naukowca, wzór matematyczny czy obrazek z drzewkiem lub krzywą wierzą w Pizie. Komu i dlaczego to przeszkadza? Mnie na ten przykład przeszkadza. Skoro szkoła jest państwowa, a w konstytucji mamy zapisaną świeckość państwa, to powinniśmy taką świeckość zagwarantować. I nie do końca proste jest wieszanie symboli religijnych obok siebie. Nie wiem, czy dla muzułmanina do przyjęcia jest krzyż obok półksiężyca. Dla świadka Jehowy żadne symbole nie są do przyjęcia. I dlatego szkoła nie powinna wieszać na ścianach symboli religijnych. Po prostu, kłóci się to z zapisami konstytucyjnymi. Dojdzie w końcu do absurdalnej sytuacji, gdzie powiedzmy urzędnik państwowy wchodząc do urzędu będzie musiał zdjąć swoje symbole religijne, Ależ to nie jest sytuacja absurdalna, tylko normalna. Nie dlatego, żeby czyichś uczuć nie urażać, tylko dlatego, że wchodząc do pracy, powinien swoją religię zostawić niejako przed progiem. Niechże się kieruje jej zasadami, będzie miłujący bliźniego i po chrześcijańsku miłosierny oraz pomocny, lepiej to będzie o jego religijności świadczyło niż obwieszanie się krzyżami i np. tępienie Romana Kluski. żeby przypadkiem nie urazić jakiegoś przeczulonego ateisty, tym co nosi na szyi, w kieszeni, czy gdziekolwiek indziej. Jeśli mamy wolność wyznania, to dlaczego i jakim prawem ludziom to prawo ograniczamy? Przecież nie ograniczamy. Niech sobie wyznaje - ale tam, gdzie tego miejsce. Książki czytamy w bibnliotece, filmy oglądamy w kinie, a religię wyznajemy w kościele. I niech tak zostanie. Tak, jak kogoś razi krzyż, innych może razić jego brak. Dla mnie to nie ma znaczenia, czy ktoś sobie wierzy, czy nie i każdy powinien mieć takie zdrowe podejście. Niby piszesz poważnie, ale z oczu to Ci krzywo patrzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.11.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 a Kuklinski wcale nie musial sluzy w LWP i dac sie zwerbowac. dla takich ludzi forsa byla ponad wszystko. Łatwo bardzo przychodzi Ci rzucanie ciężkich oskarżeń. Czy naprawdę wszystko wiesz o tym człowieku? Wiesz tyle, aby mieć prawo go oceniać? Jak dla mnie - Kukliński to współczesny Konrad Wallenrod. Nie przysięgał przecież, że będzie służyć ustrojowi, tylko niepodległej Polsce. I w jego sumieniu - to właśnie robił, za cenę życia własnego syna i własnej rodziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 16.11.2009 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Jestem też za tym, że jeśli są dzieci innych wyznań, to piszą podanie do pani dyrektor i koło krzyża niech sobie zawiśnie inny odpowiedni symbol. A jeśli ktoś nie wierzy, to niech zawiśnie też zdjęcie jakiegoś znamienitego naukowca, wzór matematyczny czy obrazek z drzewkiem lub krzywą wierzą w Pizie. Komu i dlaczego to przeszkadza? A co w sytuacji, kiedy do szkoły chodzi powiedzmy 800 osób i każda z nich zażąda własnego osobistego symbolu ? Ściany przeznaczamy na symbole a tablice wieszamy na korytarzu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 16.11.2009 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Też uważam, że miejsce krzyża nie jest w szkole. Ale... gdzie się podziała nasza osławiona tolerancja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 16.11.2009 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Pani Senyszyn Joanna ..... hm ... dla mnie odkąd zaistniała w polityce - przykład inteligentnej i odważnej kobiety która potrafi głośno powiedzieć co myśli . .... Moja ocena różni się od Twojej o jakieś 180st. Ja prawdę mówiąc mam już dośc jak lewica kopie się z końmi walcząc o krzyże, o budowe świątyń - czyli ogólnie łapiąc się za takie krzykliwe i głosne medialnie antyklerykalne tematy gdzie przy minimum wysiłku można w mediach zaistnieć i powalczyć o słupki sondażowe. A Pani Senyszyn wiedzie w tym prym. Dodając do tego ubrania w guście przedziwnym i specyfikę wypowiedzi- ani słuchać nie mogę ani oglądać. Braku iteligencji nie odbieram bo kobieta pewnie światła - ale mogłaby czymś powazniejszym się zająć. Dodatkowo tacy jak Senyszyn (bez względu na przynależność partyjną) żyją z moich podatków więc strzela mnie jak koledzy i kolezanki z wiejskiej marnują sój czas i pieniądze na sprawy drugorzędne. ps Co do krzyża to mi nie przeszkadzają zupełnie. Dla mnie jeśli to komuś ma poprawić nastrój to w każdej klasie może być jeszcze figurka buddy i kadzidełko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 16.11.2009 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Co do krzyża to mi nie przeszkadzają zupełnie. Dla mnie jeśli to komuś ma poprawić nastrój to w każdej klasie może być jeszcze figurka buddy i kadzidełko. No właśnie o to chodzi czy może? Czy jednak tylko krzyż może wisieć? Mnie akurat mierzi katechizacja dzieci w szkołach za pieniądze podatników. Ale to nie o tym miało być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts