Apacz 84 05.04.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 No no a jak tam teraz prace wyglądają ???:> wiem wiem ciekawość to pierwszy stopień do piekła:] ale nie obrażę się za jakieś fotki z postępów:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaMichał 07.04.2011 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Sezon 2011 uważam za otwarty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaMichał 07.04.2011 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Mhm juz tak dawno nie pisałam,że nie wiem od czego zacząć... Przede wszystkim nie wiem jak wam ale mnie od jesieni do wiosny czas minął bardzo szybko. Szczególnie jak porównuję poprzedni rok, może dlatego,że prace przy piwnicy skończyły sie tak naprawdę dopiero w listopadzie, a w zeszłym roku załatwialiśmy głównie tylko papiery. Poza tym na spacerach z Oliwką często zagladałyśmy na działkę i nie było czasu tęsknić A u nas wiele zmian i to nie tylko na budowie. Od września dajemy naszą córeczkę do przedszkola a ja będę się starać wrócić do pracy. W tym roku musimy wziąść kredyt i trzeba będzie go z czegoś spłacać zbliża się nieuchronnie koniec mojego siedzenia w domu, oczywiście pod warunkiem,że z pracą wypali. A na budowie niestety nie idzie na razie do przodu bo trzeba najpierw skończyć sprawę z pękniętą ścianą w piwnicy. W poniedziałek była koparka i wybrała ziemię, a Michał z teściem rozebrali tę nieszczęsną pękniętą ścianę. Na budowie znowu zrobił się bałagan, ale mam nadzieje, że pogoda dopisze i, że jeszcze przed świętami damy radę tę ścianę postawić. Potem trzeba resztę zaszalować i wylać podłogę. Ciekawe jak się to wszystko w tym roku poukłada? Fachowców od dachu mamy juz załatwionych. ustawieni są też dwaj murarze do zrobienia parteru, fajnie by było juz popatrzec przez okno w kuchni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaMichał 10.04.2011 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 A dzisiaj fotorelacja tę ścianę musieliśmy odkopać bo zaczęła dziwnie uginać się ku środkowi, zakopiemy ją jak tylko postawimy ścianki działowe w piwnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaMichał 10.04.2011 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 to są pustki na parter i poddasze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaMichał 10.04.2011 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 a to rozebrana już ściana która pękła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaMichał 22.07.2011 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 I stało się..... mogę popatrzeć przez okno w kuchni:) wiem ,że zaniedbałam się w pisaniu ale postaram się częściej tu zaglądać. Od czasu ostatniego wpisu nie próżnowaliśmy. Naprawiliśmy zniszczoną ściankę w piwnicy, wylaliśmy płytę, pojawiły się schody do piwnicy a w tej chwili mamy już postawione mury zewnętrzne parteru. Dzisiaj chłopcy męczą się z wycinaniem pustaków do nadproży. Baaaaaardzo chciałabym, żeby udało nam się w tym roku przykryć nasz domek:) ale do tego jeszcze chwila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaMichał 22.07.2011 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Tutaj naprawiamy zniszczoną ścianę a dokładnie wylewamy fundamenty początki schodów he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaMichał 22.07.2011 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 zbrojenie inwestorki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaMichał 22.07.2011 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 a to juz "gotowe" schody płyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaMichał 22.07.2011 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 izolacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaMichał 22.07.2011 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 niechaj mury pną się do góry:) słoneczko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaMichał 22.07.2011 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaMichał 01.08.2011 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 znowu mamy przestój, tym razem związany z pogodą. Jak zwykle o tej porze roku musi się pożądnie wylać zanim znowu zrobi się pogoda. Na budowie wszystko ocieka wodą także dopiero jak pogoda się poprawi wrócimy do pracy. Mamy jeszcze jeden problem. Tata michała, który od początku prowadził naszą budowę zrezygnował z jej prowadzenia. Musimy zanleżć kogoś kto ją dalej pociągnie. Podejrzewam że nie będzie to łatwe w środku sezonu. Dwaj fachowcy już nam odmówili dzisiaj lub kutro będziemy dalej dzwonić i szukać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaMichał 09.08.2011 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Jeśli wszystko jutro pójdzie zgodnie z planem to będzie "kolejna" wiecha:) mury już praktycznie stoją właśnie wróciliśmy z działki ja trochę posprzątałam ale trzeba było wracać bo oliwci zachciało się spać. Teraz będziemy przygotowywać się do kolejnej płyty. Na koniec września mamy ugadanych fachowców do dachu. Teraz główny cel to przykryć domek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaMichał 19.08.2011 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaMichał 19.08.2011 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 wejście do pokoju oliwci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaMichał 19.08.2011 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 wejście do kuchni i do salonu salon i kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaMichał 19.08.2011 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 trwają prace nad kolejną - na szczęście ostatnią- płytą.Pogoda póki co nam sprzyja:) mhm będziemy z Michałem wnukom opowiadać jak dziadzio z pradziadziem domek postawili prawie sami:) moge być z nich dumna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaMichał 01.10.2011 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Jeśli wszystko pójdzie dobrze z planem to w tym tygodniu zalejemy płytę, lecz co do dachu nie wiadomo jak będzie:( W najbliższym czasie jesteśmy umówieni z panem od dachu, żeby podjąć ostateczną decyzję czy ryzykujemy i będziemy dach robić w listopadzie. Czy zna ktoś pogodę na nalbliższe 2 miesiące???? Od poniedziałku do akcji wkraczają panowie od zbrojenia. Pan, który z nami wszystko załatwiał do tej pory robi bardzo dobre wrażenie-pogadany uśmiechniety i straaszny optymista:) dodatkowo nie chcą ani obiadów ani nawet wody do picia - rewelka:) zobaczymy jak pójdzie z robotą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts