Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

......

ALE SĘ CIESZĘ:)

Phonaki sa testowane na dzieciach jednak:))

Przecież na byle jakie aparaty aukcja by się nie udała .:rolleyes:

• Odpowiedzi 15,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• AgnesK

3593

• DPS

1303

• Żelka

1088

• EZS

821

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zbysiu, no ba:) Na byle jakie aparaty to tu sie nie zbierało:)

Ale jestem szczęśliwa!!:)

Napisałam właśnie maila do Szwajcarii do Phonaka:) MOże premie Franiowi dadzą za testy ekstremalne?:)

I na wycieczkę polecimy sobie?

Aaaa...własnie - ja nie pisałam tutaj - jak jechaliśmy na turnus, dostalismy na BP zdrapkę za zatankowanie duzej ilości paliwa. Wygraliśmy wołczer na wycieczkę. Smialismy się, że pewnie wołczer jest wart 50 zł przy wykupie wycieczki za 5 tys:) PO przyjeździe do siostry sprawdziliśmy w necie - do wygrania w tym konkursie bylo tylko 20 takich wołczerów, 1 ma wartość...2 tys!!!! Ale sie ucieszyliśmy! Od razu postanowiliśmy ze jedziemy z dzieciaczkami na tygodniowa wycieczke na długi weekend majowy, zadzwoniliśmy do Natki, ona mało nie padła ze szczęścia. Tak liczylismy, że pewnie z 2-2,5 tys trzeba będzie dopłacić.

Napisałam do biura, poprosiłam o przesłanie ofert na długi weekend..Jakże mi zrzedła mina wczoraj po otwarciu skrzynki mailowej... Dopłacić musielibyśmy minimum 4,5 tys:( Ale 6,5 tys za tygodniowy wyjazd????????? No i teraz pukam się w głowę po cholerę my to Natce mówiliśmy..

Ale...juz za kilka dni Radek znowu dużo będzie tankował..;-)

DPS, turnus planowo kończy ię w czwartek po sniadaniu. My wyjeżdżamy w srode po południu po wszystkich zajęciach. lecimy do Szczecina i w czwartek do domu. Zawsze to Franiu nie bedzie aż tak bardzo zmęczony podróżą.

Agnes od kogo ten voucher? W sensie kto jest organizatorem wyjazdu / sponsorem (chodzi mi o touroperatora)?

Weekend majowy w tym roku tak (nie)szczęśliwie wypada, że mnóstwo ludzi wyjedzie - chwilkę po weekendzie już powinno być lepiej. W ogóle maj to b.dobry czas na wyjazdy - jest taniej, mniej ludzi i mniej ciepło. ;)

Nemi, fly.pl. Ja wiem, że pewnie nstępny tydzień byłby ciut tańszy, ale nie mogę praca.. Rok szkolny trwa w tym roku do samiutkiego końca czerwca a w wakacje to i tak nic z tego, bo: 1. ceny, 2, temperatura.

Mam cicha nadzieję, że może dzięki konkursowi blog Roku 1% za 2011 bedzie u nas wyższy i mogli byśmy sobie pozwolic na delfinoterapię w 2013. Z jednej strony super sprawa dla Frania, a i dla Natki wyprawa zycia.

No zobaczymy jak to będzie.

Jutro wieczorem siąde i napisze ponownie maila do wszystkich znajomych z mojej skrzynki, może uda nam się podnieść notowania naszego bloga:)

Wróciłam własnie ze spotkania imieninowego z 3 mamami i opowiadały mi jak to było, jak ja aparatów szukałam..Jak one sobie Frania przekazywały. On biduś oczy szkliste, one w stresie koszmarnym (żeby się ino kurdupelek nie rozpłakał lub nie po...pawił znowu)..Oj, podziekowałam dziewczynom za pomoc.

A ten drugi aparat znalazł jakiś człowiek , "normalny" taki, idący ulicą. Ta znajoma mama wyszła na poszukiwania, nagle jakis człowiek idący z naprzeciwka krzyknął do niej: "Czego pani szuka":) (tu taki ruch - 1 człowiek na godzinę..:). Nie napisze już, co Lucyna chciała mu odpowedziec (dzis nam to wyznała skruszona:) ), powiedziała, że aparatu szuka i on jej go dał.

O rany...to wszystko jest takie niesamowite.

Dziś jedna mama (z tych trzech) spytała mnie, czy MIMO WSZYSTKO nie żałuję że przyjechałam na turnus:) Zaczęłam się śmiać, że ...nie:) MIMO WSZYSTKO:)

Wprowadzamy Franiowi znaki wizualizacyjne, żeby mu było łatwiej mówić.

Dzis na koniec zajęc logopedycznych Franus powiedzial "ty" - zebrał owacje na stojąco:)

Pani logopedka pokazywała mu buty, mówiła "bu" ze znakiem wizualizacyjnym i na koniec Franula dokończył "ty":)

Dziewczyny mówią że mały zmienił się OGROMNIE:)

A jutro bal przebierańców!!!!!

Dal dzieci oczywiście:)

Kupiłam Franiowi strój na Allegro. Niestety przymały, ale...na ten jeden raz jakoś da radę:)

Znajoma mama powiedziała, że ma dużo zdjęć dla nas:) Oj, mam nadzieje, że niedługo je tu i na blogu umieszczę:)

Po cichu wiedziałam, że aparaty będą działać... I jak wczoraj czytałam, to mi gęsia skórka wyszła na rękach... Noszzz kurczak ... pomyślałam....

dobrze, ze jest dobrze...

Aga... na masaż marsz.... Frania pod pachę i na masaż... powiedz mu , że teraz mamę będą naprawiać :)

:)

oj chciałabym, chociaż te ostatnie 3 dni.

A dziś rozmawiałam z Agą o Waszym współnym turnusie:)

Tak apropos "chrztu turnusowego". W sumie to, co nam sie przytafiło, to niz w porównaniu z 4 dniami OIOMu

?????? Ojomu?Na szczęście nie byłam z młodym na Ojomie....

No chyba, że ten chrzest to niby ojom...

To z Agą młodego zostawiłaś?

A Justyna z Gabrysiem jest też?

Na OIOMie była Aga z Wiktorią (Ty ponoc tez byłas na tym turnusie)

Tak, Justyna z Gabrysiem tez jest. I Lucynka z Alusią - dzisiejszy wieczór spedziłysmy we cztery.

Justyna i Aga opiekowały sie Franiem.

Justyna pamiętała tylko że Franiu lubi naciskać guziki od windy:)

Jak Franus spojrzał na nią szklistymi oczami, to...spanikowała i zaprowadziła go do Agi:)

Franiu uwielbia Wiktorę , z wzajemnością (Wiki jest po CMV, jeździ na wózku, cudowna z niej dziewczynka)

No, Franiu już po pierwszym karmieniu. Ide spać

Oby jutrzejszy dzień był spokojniejszy.

Jak fly.pl to spoko, bo to multiagencja, czyli mam dostęp do wszystkiego. A gdzie chcecie jechać? Jak masz jakieś specjalne wymagania napisz do mnie na prv zobaczymy co da się zrobić. :) Gorzej jakby to było jakieś biuro z ograniczoną ilością ofert.

Oj, wstrzeliłam Wam się w rozmowę. Przepraszam. :)

Edytowane przez nemi

Tak ... to ten turnus... Wtedy do szpitala z Agą pojechała Justyna..., a ja i jeszcze inna mama zostałyśmy w nocy z Gabrysiem...

A życie kołem się toczy...

Super, że miałyście chwilkę dla siebie i super spędziłyście czas... :)

Pozdrów dziewczyny , uściskaj dzieciaki, i powiedz Wiki, że Emil tęskni ;)

I wiem też , że Wiki jest po CMV , tak jak Emil... , życzę jej też aby szybciutko wyszła na prostą :)

Limit niespodziewanych nieprzyjemnych zdarzeń na turnusie Franiu już wyczerpał, więc teraz to już tylko spokojna praca i postępy będą, postępy!!! :D
Jesteśy dopiero na 4 stronie! I tylko dwie kulki mamy! :no: Kto jeszcze nie zagłosował po raz drugi? :wiggle:

Żelciu, dziękuję, kochana jesteś , ale spójrzmy prawdzie w oczy - szanse nasze marne są.

Bal trwał dla nas kilka minut. Był paw i po balu.

Jutro dzień dobroci - dopiero o 10 mamy zajecia.

W panie do obiadu czytanie met. symultaniczno-sekwencyjną (czyli troche inne zajęcia neurologopedyczne), NDT i terapia reki, po obiedzie stymulacja polisensoryczna a o 18 zaj grupowe - logorytmika.

Jesteśy dopiero na 4 stronie! I tylko dwie kulki mamy! :no: Kto jeszcze nie zagłosował po raz drugi? :wiggle:

Jaaa... Bo dopiero teraz zauważyłam, że trzeba. Już wysyłam smska. :)