Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja nie mogę Aniu! Czasami zapominam o tym, że bycie rodzicem zdrowego dziecka wcale łatwiejsze nie jest. ;-) No i mi właśnie o tym przypomniałaś. Ukochaj Urwysa od Ciotek forumowych.

Jak tam w pracy nowej? A czy wiesz, że jest aukcja dla Tomka? Zobacz, może cośik skubniesz lub dasz skubnać, na Tomka zdrowie. ;-)

Aga kciuki trzymamy!

Depsia no faktycznie, teraz ja wiem czemu Ty jesteś taka twarda baba. Ty dwóch chłopaków wychowałaś! Jesoo a ja Ci popiskowałam ostatnio. Trzeba było mi przypomnieć, o tym i tamtym co ja nie wiem... No.., wiem, czemu nie przypominałaś, wiem... Ja też w osie gniazdo bym ręki nie pchała... ale teraz mi możesz dokopać, jestem juz spokojniejsza... :hug:

• Odpowiedzi 15,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• AgnesK

3593

• DPS

1303

• Żelka

1088

• EZS

821

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A popiskuj sobie, Zeljciu, na zdrowie - i tak Cię kocham! :hug:

Czasem widzimy świat przez różne dziurki od klucza, mówiłam Ci.

I to jest fajne, bo możemy się od siebie uczyć. :lol:

Aniu - kciuki niezmiennie trzymam, żeby jakoś udało się w miarę bezboleśnie dobę przeorganizować nieco. ;)

Bardzo mi się podoba ten wywiad. Z jednej strony taka rzeczowa relacja, a z drugiej bardzo chwyta za serce i pokazuje, jak mało wsparcia od państwa otrzymują rodzice chorych dzieci.

Przypomniała mi się moja kuzynka, która przez kilka lat woziła autobusem codziennie swoją córkę w plecaku 50 km na rehabilitację. Nie powinno tak być.

Piękny artykuł! Jest wszystko co trzeba, niczego za dużo, niczego za mało, nie ma przesady i do tego z sercem pisane. Gratulację dla Autorki! Buziole dla Franczeska Walecznego!!!

A my dziś pewnie po antybiotyk, Stefek tem 39st. :-(

Bardzo dobry artykuł - wyważony, konkretny, rzeczowy, a chwytający za serce bez taniego sentymentalizmu i uderzania w wysokie C. Ciekawe, jak wielu ludzi, którzy jeszcze o Franku nie słyszeli, go przeczyta. Oby jak najwięcej!

Dzieki dziewczyny za te opinie.

bardzo bardzo. Starałam się zeby nie było zbyt histerycznie ale i tak miałam obiekcje

Dopiero opinie dwóch naczelnych czarownic mnie przekonały;-)

Oj zdrówka wszystkim..

Franca porzygał się dzis strasznie..mam nadzieję ze nic go nie trafiło..:(

EWA!!! Pomocy!!!

Nata od miesiąca z kawałkiem strasznie kaszle. Na w-fie nie może biegać..masakra

w nocy nie moze spać

Pierwszy raz tak ma

Pulmonolog dała najpierw steryd do nosa, nic to nie pomogło, tzn katar przeszedł, kaszel pozostał

tydzień temu dostała amertil w tabletkach i syrop acodin 150 junior

Zero poprawy

Nie chce jej sama wprowadzac rozkurczowych inhalacji - mam tylko leki Francy

Jutro tak czy inaczej zadzwonie do naszej pulmo-alergolog z Karpacza

natalia wygląda strasznie - umeczona bidula...kurza twarz, co byś podpowiedziała?

Pulmo-alergo mówi ze to alergia.

ja się juz martwię i szkoda mi dziewczyny.

Radź ciotka

Ja co prawda nie Ewa, ale też sprawdziłabym pod katem alergii.

Biedna Natulka, już jej współczuję, moi obaj alergia i astma, wiem, co to znaczy... :(

jeżeli pulmonolog mówi, że alergiczny, to pwenie wie co mówi, ale zrob Ig na krztusiec.

A w miedzyczasie daj steryd wziewnie, masz Frania leki, przelicz na kilogramy. Rozkurczające można na poczatek przed sterydem a drugiego dnia już raczej sam steryd. Kilka dni powinno wystarczyć. W sumie faszerowanie kodeiną jest gorsze od wziewnych sterydów...

Ale natka alergiczka pełna gębą. To jej silna alergia była bodxcem do budowy domu, bo alegrgia najpierw pokarmowa, potem roztocza a po 2 latach pyłki wylazły. Od 3 sezonów odczulana na roztocza i patrzac na jej pokój (ehm...) mysle ze alergia na roztocza to juz zerowy problem. Pewnie pyłki dają jej teraz tak do wiwatu.

Dziwi mnie tylko że amertil i acodin jej nie pomagają.

Ona nigdy nie miała kaszlu a teraz ma kaszel po prostu koszmarny.

Non stop.

Ewa, krztusiec???????

jezu, przestań. Franca nieszczepiony - w czwartek idziemy na perwsze szczepienie DTPa. bez polio. Polio osobno będzie.

Tylko coś mi mówili ze DTPa ma byc z Hibem...Kurcze, nie ejstem juz w temacie...chyba 2 osobne szczepienia czy jak????

Nasza pediatra boi się szczepic Frania, to ja poprosilam o DTPa . Boję się tężca. Franek łazi wszedzie, przerwaca sie, kolana podrapane.

Boję się tego cholernego tężca..

No chyba, że tak. Bo u nas jest ponoć w przychodni pani alergolog (poprawnie politycznie pewnie alergolożka), która wedle opinii pacjentów potrafi u każdego, kto do niej trafi znaleźć alergię. Fama głosi, że jeszcze nie wyszedł z jej gabinetu człowiek bez tej przypadłości. Przy czym niektórzy nie do końca jej wierzą. W Opolu też był taki jeden pediatra alergolog o podobnych właściwościach.

No ale skoro Natka jest alergiczką, to nie dyskutuję.

Może to wyda się głupie, co napiszę, ale z tego co wiem, to "w przyrodzie występuje". Takie dolegliwości jak uporczywy kaszel mogą też występować na tle nerwowym. Chodzi o to, że stres może powodować szczególną nadwrażliwość na na przykład alergeny, czy "inne wirusy". Dotyka głównie wrażliwców i ambitnych w sytuacjach szczególnego nasilenia stresu.

Żelka, a co sie stało?

amalfi u nas to normalne, a teraz w dodatku Stefek chory, ma dużo zalegań i go to budzi. Jest, niestety znou na antybiotyku. Tym razem ode mnie złapał, a ja sama nie wiem gdzie i jak, bo już tak sie pilnuję by nie zachorować, własnie ze względu na Stefka. ale tym razem nam się nie udało.

Aguś a co u Frania, to jednorazówka jakaś była czy coś wirusowego? Podobno u nas grypa żolądkowa jest. Wiem, bo zatrzymałam się parę dni temu by podwieść starszą babcię z zakupami, a babcia mówiła, że jest osłabiona, bo właśnie przechodziła grypę żołądkową, że niby panuje. No, radosna nie byłam z tego powodu ;-) Ale miałam nadzieję, że za dobry uczynek nie należy nam się kara w postaci grypy. ;-)