sylvia1 10.06.2012 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 A Natka fajna jest, to prawda. Fajny ma też bajzel w pokoju. DPS mnie uświadomiła ze to normalne. Niech będzie:) o pocieszacie mnie maę nastolatek... Agnes a ja o tej Natce myślę wykluczyliście krztusiec? Ja wiem, że Natka szczepiona ale kolega Krzysia miał 2 x i właśnie objawy identyczne... Na wziewy nie reagował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.06.2012 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Pytanie do Ewy i znających sie na sterydach: Ile trzeba czekac az zadziałaja? Wg mnie, na chłopski rozum, sterydy wziewne działaja miejscowo, więc poprawa powinna byc od razu, prawda? No jest trochę, ale DPS może potwierdzic - natka nadal kaszle strasznie po 2-3 dniach powinien być efekt. nadreaktywność leczyć nawet do 2 tyg, znaczy może kasłać mimo sterydu, ale coraz mniej. Chyba, że to taka postać astmy i jest alergen cały czas w pobliżu. Wtedy też się zaleczy sterydem, ale moze nie do konca. Kot???? O krztuścu też już pisałam i nadal proszę mieć go w pamięci. Immunoglobuliny łatwo oznaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 10.06.2012 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Kurcze, nasza pulmo-alergo po osłuchaniu dokładnym Natki ( z kaszlem, bez itd) powiedziała ze na bank alergia.Po pierwszej czy drugiej dawce sterydu było słychac wyraźna zmianę - kaszel jest inny i nie tak częsty. Ale nadal częsty i meczący. Ewa, drogie jest takie badanie na oznaczenie krztuśca? Pytanie moze z kosmosu, ale moze akurat wieszZaraz tez spróbuje wyguglac cenniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 10.06.2012 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Już mam - 2 klasy 80 złCzyli co czekać czy doweidzieć sie u naszej rodzinnej czy maja w kontrakcjie badanie immunogl w kierunku krztusca?Bo nie na wszystko mają.Francowi na NZF możemy robić tylko tsh, natomiast za ft3 i 4 musimy juz płacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.06.2012 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 czekać i się dowiedzić. Na razie dawać steryd no i pomyśleć o testach..... Ten kot mi nie daje spokoju, niestety koty alergizują okropnie. Poza tym Jest sens tylko IgM robic, bo chcesz się dowiedzieć, czy teraz jest chora a nie czy kiedyś była (IgG). Czyli powinno być taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 10.06.2012 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Oki, podsumujmy:robimy IgM w kier krztuścaprosimy naszą pulmo-alergo o test skórny w kierunku alergii na kota (??? ale było dobrze! Bolo jest z nami od wrzesnia...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aprilka1000 10.06.2012 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 usmiech Franca , usmiech Natki - bezcennydlaczego Londynczycy jeszcze nic nie napisali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aprilka1000 10.06.2012 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 chyba go kupia co ? no bo gdyby byla odp na nie to nie czekaliby tak dlugo z decyzja . tak mi sie mysli ............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 10.06.2012 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Ja już sama nie wiem..Tez mi sie tak zdaje, ze chyba dziś nie potrzebują 10 godzin do namysłu, co?Poczekam do godz 20 i napisze maila z prośbą o odpowiedź.To czekanie jest koszmarne po prostu.Wpadlo mi tłumaczenie b duże na cito i w ogóle nie moge sie skupićszlag by to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aprilka1000 10.06.2012 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Agnes walnij sobie lampke winka - a przetlumaczysz migiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 10.06.2012 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 OOOO! To jest myśl!!nawet białe mam:) Białe nam dobrze z Depesia wchodziło, więc i dziś lampeczka krzywdy mi nie zrobi:)jezu..jeszcze 2 godz i pisze maila:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 10.06.2012 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Trawy teraz bardzo pylą, mogą też być winne. Spróbuj białego, chociaz nie wiem, czy to o wino chodziło, czy o towarzystwo, Trzymam, mieszam, spluwam. :stirthepot: :stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 10.06.2012 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Na bank o towarzystwo;-) Chłodzi się Za 45 min pisze maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 10.06.2012 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 witaj Aguś po latach weszłam na forum i trafiłam na Wasz wątek trzymam kciuki, żeby wszystkie plany się powiodły jeśli chodzi o alergię, to po latach "mania" kota uczuliłam się na sierść więc Natka także mogła stać się wrażliwa na ten alergen rok temu stan był nieciekawy, dostałam astmy, brałam sterydy te dobrze dobrane działały niemal natychmiast były też takie po których czułam się fatalnie u mnie pulmonolog zaczął badania od wykluczenia gruźlicy, badania IG, spiro przed i po wziewie to tak z mojego doświadczenia pozdrawiam i ściskam Was mocno :* Natka i Franio są słodcy jak dwa cukiereczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 10.06.2012 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Iza witaj po latach... Kurka, zasmuciłas mnie wieścią o kocie. Boluś jest adoptowany przez nas, jesli by się okazało że musimy go oddać...Boże, jak on to bidula przeżyje???? jezu, chyba sobie w twarz nie mogłabym spojrzeć..Jak to oddać adoptowana istotkę tak.. Już mieliśmy falstart z psem.. Kurka wodna. Napisałam maila. Teraz czekamy na odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 10.06.2012 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 ja kota nadal mam ..... wiem, wiem nie powinnam no ale nie jestem w stanie go oddać .... zupełnie sobie tego nie wyobrażam to kot przygarnięty z lasu, mocno ze mną związany i vice versa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 10.06.2012 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 cholerka no..ide do familii na naradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 10.06.2012 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 CzekamZaraz zejde chyba z nerwów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aprilka1000 10.06.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 no i jak nic ? cisza ? bo czekam na wiesci i nie wiem czy otwierac butle i swietowac czy co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 10.06.2012 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Nooo..Radek mówi, ze pewnie mecz ogląda.Ale jak mozna w takiej chwili mecz oglądać????Ale przynajmniej sobie dobrze zegar na FM ustawiąłm.Choć tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts