Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Juz! Kosci zostały rzucone:) Pensjonat w Pobierowie, 80 m na plażę (plaża przez płot), wyzywienie, apartamenty dwupokojowe:) Z polecenia mamy autystycznego dziecka. Jeżdżą tam co roku - cisza, spokój i morze.

Napisałam juz do fundacji, zobaczymy, co oni na to:)

• Odpowiedzi 15,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• AgnesK

3593

• DPS

1303

• Żelka

1088

• EZS

821

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Prababko, na rowery trza miec bagaznik, którego nie mamy.

No i ...rower dla taty:) Ciagle w planach zakupowych:)

Ale w tym roku jesteśmy b zmotywowani:) W naszych okolicach górki odbierały motywację;-)

Bałtyk w Poddąbiu ma ponoć lepszą kuchnię niż Słowiniec, mówiła to pani z którą siedziałam przy stoliku... ale jest kilkaset metrów dalej do plaży.. chociaż.. można skorzystać z innego zejścia..

Pobierowo nie jest spokojne!!!! tam są dzikie tłumy.. ale wieś dalej Pustkowo już jest OK.. :yes: I do Pobierowa przez las spacerkiem po sklepikach z Natką pochodzić jest blisko...

Dość spokojny jest Dziwnów. Z tym,że my jeżdzimy tam koniec sierpnia,początek września. Pustkowo wygląda na spokojne. Pobierowo dość rozległe i chętnie odwiedzane. Byliśmy tam przejazdem i to we wrześniu. Wtedy to nawet Rewal jest wyciszony:rolleyes:Wszystkie te nadmorskie miejscowości mają zbyt głośną muzykę,wesołe miasteczka z karuzelami a ja już chyba wyczerpałam limit hałasu.Myślę,że pomysł5km od morza byłby niezłym sposobem. Może ktoś zna takowe klimatyczne miejsce,z którego można dojechać na plażę(miejscowi znają dzikie plaże lub prawie dzikie)

Kurcze, no :o ja niby tu mieszkam a nie wiem nic o spokojnych miejscach. My po prostu od czerwca do września nad morze wcale nie jeździmy :( A we wrześniu nawet Mielno jest piękne i spokojne ;)

Dąbki mi się podobają, bo mam całkiem blisko ;)

Znamy.....Łasin , niestety ośrodek w którym byliśmy nie serwuje posiłków,a że to naprawdę głusza (pierwszy raz miałam prywatną plażę ;) )na jedzonko tzrezba kawałek podjechać - najbliższa mieścina to Ustronie Morskie, a tam już jak w cyrku.....

Coś Wam powiem, byłam dziś u jednej mojej pacjentki,przesympatyczna kobieta z fantastycznym małżonkiem, a że znamy się już kawałek czasu to trochę godzin przegadaliśmy tak ogólnie o zyciu. No i gdzież bym mogła o Was nie wspomnieć :) Opowiadałam o forumowych zrywach cudownych ludzi,o aukcjach forumowych i.......mąż Pani J, Pan J - jak mówiłam genialny facet ofiarowała na najblizszą aukcję jeden ze swoich równie genialnych obrazów :)

Jutro przy dobrym swietle obfocę go :)

ooooo Super:)

Wiecie co, wysłałam do fundacji namiar na kolejny kompleks gotelowy na kaszubach.

Kompleks bo to hotel + domki.

Ale standard , na który nigdy nie będzie nas stać. Najtańszy domek przekracza ok 1 tys nasz budżet. Może fundacji uda sie coś wywalczyć?

Na terenie tego kompleksu jest basen (dla Natki), jezioro (dla wszystkich), miejsce do wędkowania (dla taty) i w ogóle piekne miejsce.

Te 3500 w sezonie to naprawde żaden szał.

I przeraza mnie to, kurczę

Aga, a może Bornholm co ? :)

plusy : plaża, widoki, rowery, bajery..

minusy : stosunkowo drogie jedzenie miejscowe , przeprawa promem , no i pełen sezon w sierpniu - więc noclegi też najdroższe,

ale może coś by się ustrzeliło ..np tutaj http://www.visitbornholm.pl/bornholm-noclegi.html

może nie taki głupi pomysł :rolleyes:

ps. u mnie okres remontowy do końca tygodnia .. nie mogę się wydostać z kurzu w celach zdjęciowych :(

A Franio oczywiście cudnie cudowny :)

cóś takie znalazłam - wygląda miło i za 10 dni wychodzi 2400 zł - ino , że bez wyżywienia. Ale 50 m dalej jest bar :)

I oceny ma bardzo miłe - chociaż nie można wykluczyć, że pisali je sami właściciele..;)

Plaża w tej części Karwia - Ostrowo jest bardzo miła, szeroka - chociaż bywa zatłoczona. No ale to chyba wszędzie w sezonie..

http://www.letnik.pl/Nadmorski-Zakatek-Ostrowo_id3418/

ja tylko nieśmiało zasugeruję - może jednak nie rezygnuj z morza. Ten jod, mikroklimat...

jeżeli chcesz taniej, to celuj na II poł sierpnia. Wtedy już jest znacznie mniej ludzi i ceny trochę schodzą. No, pogody zwykle też już nie ma, bo zaczynają się zimne noce, ale jak weźmiesz domek i farelkę, to nie będzie źle.

aaa, przypomniało mi się, egzaminy masz....no to nie wiem. borcholm???

Aga, a może Bornholm co ? :)

Też mi chodził po głowie pomysł z Bałtykiem z drugiej strony, lecz

a -przeprawa promem , nawet w nocy,może być dla Franka uciążliwa

b -nie ma opcji by zmieścić się w limicie kasowym,nawet przy mega promocyjnych cenach za prom

A Szwecja jest cudownaaaaa :oops:

Też mi chodził po głowie pomysł z Bałtykiem z drugiej strony, lecz

a -przeprawa promem , nawet w nocy,może być dla Franka uciążliwa

b -nie ma opcji by zmieścić się w limicie kasowym,nawet przy mega promocyjnych cenach za prom

A Szwecja jest cudownaaaaa :oops:

Malka - z Sassniz to tylko 3,5 godz. Swinoujscie i Kolobrzeg - pewnie tańsze - ale chyba nie ma opcji samochodowej.

Plus oczywiscie paliwo itd..

Bornholm to Dania, ale tez piekna i w ogóle cała Skandynawia fajna.

Szwecja ma piękne kempingi - i można by z namiotem - ale znowu prom..

znalazłam 7 noclegów + prom w dwie strony (Sassnitz - Ronne ) z samochodem = 2.985,-pln total w terminie 30/07 do 06/08 :)

Trochę krótko - ale warto :) Prom płynie 3,5 godz. - może by Franio pospał :rolleyes:

70 metrów do plazy , male drewniane domki 4 osobowe.

Aga - weź mnie pogoń, bo w jakiś amok bornholmowy wpadłam.

AgnesK, sprawdź oferty Rogowa-bardzo spokojna wioska,idealna plaża. Dźwirzyno,Grzybowo,ewentualnie bardziej na zachód Łukęcin,Wisełka,Pustkowo,Trzęsacz. najspokojniejsze jest na 100% Rogowo. i blisko do Mrzeżyna-tam więcej atrakcji.

Pobierowo,Rewal,Niechorze,Pogorzelica-latem to istny kocioł.

a może Kołobrzeg-ale właśnie bliżej Grzybowa,spokojniej i taniej.

ewentualnie Uznam-po niemieckiej stronie.

jesli w grę wchodza jeziora-pojezierze drawskie,Borne Sulinowo...

Edytowane przez silvayo

Mam wrażenie,że fundacja nie uzgodni wczasów zagranicznych.Ktoś ,właściciel Ośrodka zafundował nagrodę w wygodnym dla siebie terminie i już:)I o ile fundacja może ponegocjować inny termin i miejsce,to nie sądze by ktoś chciał opłacić wyjazd zagraniczny.

Aga ,zamiast się męczyć-poproś fundację o propozycję spokojnego miejsca -opłacą ,nic Cię nie będzie obchodziło.Czy ja się mylę?