Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam nadzieję, że ktoś mu mierzył długość nóg? Bo jeżeli obciąża bardziej jedną stopę, to powinni zmierzyć i sprawdzić, jak by było, jakby było wyrównanie. Po drugie, niektórzy bardzo sobie chwalą noszenie butów prawy na lew. Ale Franc ma buty specjalne. Jeżeli miałby chodzić w zwykłych, to można spróbować. No i na konia go! te ćwiczenia to właśnie prawidłowa pozycja nogi u jeźdźca (dlatego moja córka jeździ :) ).

Z tego wszystkiego nie podoba mi się ten Babiński...

• Odpowiedzi 15,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• AgnesK

3593

• DPS

1303

• Żelka

1088

• EZS

821

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ewa, 'wujek Radek' mówi, że z hipo trzeba u Franca b uważać ze względu na to, że odwodziciele ma b silne (+ przykurcz w 1 biodrze) a przywodziciele kieeepskie. W temacie butów robi mi się już niedobrze. Memo może są i dobre ale meeega niedoróbka - jutro kolejny raz trafią do szewca. Aaaaaaa, my wróciliśmy z drogi - hospitalizacja odwołana. Czyszczenie oddziału. Jutro umawiam nowy termin.
Babińskiego młody ma takiego, że potrafi stanąć podkulając wszystkie paluszki a paluch mieć "pięknie" w górze. O tym Babńskim mówiłąm już od dawna, ze tak sam z siebie się pojawia, bez stymulacji. O co chodzi, Ewa? Masz jakąś teorię?

Babiński to nie teoria, świadczy o deficytach neurologicznych i tyle. Ale miałam nadzieję, że już się będzie wygaszał. A on nie. Czyli dużo rzeczy Franek ma wypracowane ale jakieś uszkodzenia są nadal i one się ciągle przebijają przez te wypracowane rzeczy... MRI by wyjaśnił, ale też nie na pewno. Raczej fMRI a on ciągle za mały. No i w końcu po co wiedza dla wiedzy? Przecież i tak ta wiedza nic nie zmieni... Trzeba robić swoje.

Konie to na przyszłość. One własnie przywodziciele ćwiczą, ale to musi być aktywna jazda a nie prowadzanie worka na siodle. Jak podrośnie, to pójdzie :)

A propos memo, jestm na pediatrii i tam psy wieszają. Moja pani dr (naprawdę fajna pediatra-rehabilitant, taka, jak lubię, czyli z duużym doświadczeniem ale ciągle otwarta) ma jakieś inne typy, mogę w środę zapytać, choć obawiam się, że to lokalna nasza firma.

Ewa, bardzo proszę, spytaj! Franek musi mieć zapiętek średniej twardości i wzmocnioną stronę przyśrodkową, do tego oczywiście odpowiednia podeszwa, ale to już oczywista oczywistość. A co to jest fMRI?? Czy Babiński może się pojawiać sam z siebie bez stymulacji? Swojaczko, mieszanie zawsze mile widziane;-)
Kossa zaczął właśnie skuwać łazienkę czerwono-waniliowo-białą!!!!!!!!!!!!!! Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, jestem TAKA szczęśliwa:) Zakupione białe płytki w Liroju, za całe 28,90, na podłogę (po doświadczeniach z poprzedniego domu i wiecznym czyszczeniu jasnych podłóg po robalach naszych koffanych) zdecydowaliśmy się na kafle "drewnopodobne", że tak powiem, fuga będzie czekoladowa;-) Tylko ciągle brak pomysła na obudowę wanny - panel do wanny jest po prostu koszmarnie drogi (może dlatego ze sama wanna była b tania?) i chcemy ją obudować bloczkami z bet.kom. i coś na to dać. Ino jeszcze nie wiemy co:)
Ewa, bardzo proszę, spytaj! Franek musi mieć zapiętek średniej twardości i wzmocnioną stronę przyśrodkową, do tego oczywiście odpowiednia podeszwa, ale to już oczywista oczywistość. A co to jest fMRI?? Czy Babiński może się pojawiać sam z siebie bez stymulacji? Swojaczko, mieszanie zawsze mile widziane;-)

Babiński jest po stymulacji, ale sama stymulacja może być różna. fMRI to czynnościowe MRI czyli odpowiedź mózgu (przepływu krwi) na różne bodźce, pytania, człowiek musi być przytomny, aktywny czyli nie w znieczuleniu.

Też mam płytki brązowe, trochę drewnopodobne. Cudo. Brudu nie widać, póki się nie przykleisz :)

A wiesz, ja też lubię oglądać, jak się pranie kotłuje w pralce.....

I ciekawi mnie, jakby to było widać w zmywarce.. ale nie mam takiej z szybką.

Ja też lubię :)

Ale jeszcze bardziej lubię oglądać piekące się ciasto w piekarniku ;) To dopiero jest film akcji ;)

Co do książeczki, Aga, mam znajomego w pewnym wydawnictwie.. Jakbyś szukała dojść to daj znać :)

Nieustannie trzymam za Was !

Buziaki!

Ewa, krótko mówiąc może być tak, że tylko mi laikowi wydaje się, że nie było stymulacji a naprawdę była? Twoja odp odnośnie płytek podłogowych - miód na serce:) Tylko podpowiedzcie społem, co mamy na obudowę wanny dać - ani z białych, ani 'drewnopodobnych' nie ma opcji mozaiki nawannowej. Chyba ze kupimy po prostu jakąś białą mozaikę, normalną. Byle się w odcień płytek wpasować. Bo - jak wiadomo - białe nie zawsze jest białe;-) Przy okazji skuwania płytek okazało się, ze w łazience nie ma grama folii w płynie. Ściana, przy której na wannie Franula ustawiał swoje pływające podczas kąpieli auta jest calusieńka mokra pod płytkami! Dobrze ze wzięliśmy się za temat, bo za chwilę mielibyśmy grzybolca w łazience. Oz, też uwielbiam takie filmy akcji;-) Teraz spadam umawiać neurologię i okulistę. Fr w pogotowiu terapeutycznym, Kossa ma jeszcze godzinę na rycie płytek.

Aga, ja mam łazienkę w białych płytkach dużych błyszczących firmy jakiejśtam

i wannę z białą mozaiką matową z firmy zupełnie jakiejśtam innej - i jest git (znaczy moim zdaniem ;))

Wszystko z jasnoszara fugą - silver grey.

A.., i podłogę mam w płytkach ciemnobrązowych drewnopodobnych - z ciemnoszarą fugą.

Czyli pięknie u Was będzie ;) :)

ściski dla Frania.

Zochna a przesłałabyś mi fotkę na maila? Albo umieściłabyś takową tutaj? Kurcze, nie mogę sobie tego wyobrazić..;-) Zrobiłąm wczoraj niezłą bubę mojemu lapkowi, chyba mnie trafi...wrrr

Pomyliłaś z kafelkami i przewierciłaś na wylot?:)

Zerwana już podłoga?Co Franio na bałagan łazienkowy?Wiesz,że nas rozśmiesza Wasza KAFELKA?.bo my gadamy kafel/ek?I długo się nie mogłam nauczyć-flizy:)

Zochna a przesłałabyś mi fotkę na maila? Albo umieściłabyś takową tutaj? Kurcze, nie mogę sobie tego wyobrazić..;-) Zrobiłąm wczoraj niezłą bubę mojemu lapkowi, chyba mnie trafi...wrrr

o matko, znaczy posprzątać muszę ! ;) wrzucę , of course.

laptop nie przeżył ?

Prababko, ja też mówię ten kafelek i te kafelki:) Zerwane wsio:) Zochna, fotkę pliiizzz:) Z laptokiem jadę jutro do informatyka. kurka wodna.

Pani,przeca wiem do kogo gadam:) Ale gdybyś mnie poprosiła :dokup mi kafelek-ja bym Ci kupiła jeden ,słownie:jeden:)Ot.region:)I zabawa:)

Franio w kuchni jest przecudny:)A przedszkolak-bajka:)

Tak, tak.

I jeszcze w krakowskiem mówią: "półtorej litra":wiggle:, jakby litr to była ona:o. Dziwne te regionalizacje...

Uściski dla całej dzielnej Rodzinki!!