swojaczka 19.07.2014 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 Wybywam jutro na tydzień(chyba) Mam nadzieję że po powrocie przeczytam same dobre wieści! Pozdrawiam ,"steraną życiem" Agę (hi hi hi)przytulam:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 19.07.2014 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 Kochana, dzięki. My też na chwilę wybywamy. Uściski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 20.07.2014 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Upał mnie przymula,żadnej zagadki nie rozwikłam:)Wypocznij! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 21.07.2014 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Pogadamy w realu. gadały...potwierdzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 22.07.2014 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.07.2014 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Ech, Franula jak zawsze stopił moje serce w ciągu kilku sekund... Pięknie zajmuje się składaniem klocków lego (dostał taaaakie autko od ciotki Ivo!), miga różności, nawiązuje kontakt wzrokowy, uśmiecha się jak zawsze przecudnie i przytula się najszczerzej... Nigdy żadne dziecko nie będące moim nie wywoływało we mnie takiej fali ciepła jak Franek. Matka - ja Ci go kiedyś chyba ukradnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 24.07.2014 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Kradnij ciotka, kradnij:) DPS, dzięki :* Ivo, Ty mi prześlij na maila swój nr telefonu, proszę. Ogromnie się cieszę, że się wreszcie poznałyśmy A przez to autko od Ciebie nasze chodzące o godz 20 spać dziecko poszło tamtego dnia spać o...22.30. Z autkiem oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.07.2014 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 o to mam zrzut ekranowy z publicznym przyzwoleniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 25.07.2014 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 DPS-iu,oprócz serów odbyłyście kurs mowy magicznej?Chyba grypsujecie:)Tajemniczo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.07.2014 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 No że mam publiczne pozwolenie na kradziejstwo od Agi, napisane wyżej u niej jak byk! A jakby czasem chciała usunąć, to zrobiłam zrzut ekranowy (fotkę ekranu laptopa) i dowód ostanie się i tak. Ukradnę Franka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 25.07.2014 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 A rób zrzut, ciotka Mamy problem, Huston. Dziś po południu Franc dał czadu na maxa. A raczej jego cholerny autyzm. Dobrze, że jest gorąca linia z terapeutką prowadzącą, inaczej byłoby ciężko. Ale jakoś musimy przetrwać ten kolejny trudny okres w rozwoju Franka, Przyznam, ze dziś przez głowę przeszła mi myśl, by odwołąć wyjazd nad morze. Schematy, Frankowe są koszmarne. Skok poznawczy = usztywnienie w zachowaniu. Znowu pracujemy nad tym, aby zaczął wychodzić z domu. Wieczna sinusoida - raz lepiej, raz pikowanie głową w dół. Drukuję piktosy na jutro i, kurde blade, tuszu mi brakło. Jeszcze to, choroba jasna. Ale byłam dziś przed południem na bardzo budującym spotkaniu - przy OIOMie dla wcześniaków ma powstać strefa wczesniaka, dwie pielęgniarki które to przedsięwzięcie nadzorują zaprosiły mnie do współpracy. To było bardzo konstruktywne spotkanie. Czuję, ze jestem gotowa, aby wejść na OIOM i choćby pogadać z rodzicami dzieciaków, które tam leżą i podzielić się swoim pięcioletnim doświadczeniem. Strefa wczesniaka będzie podpięta pod pewną opolską fundację, będzie można rodzicom od razu pomagać w zakładaniu subkont dla dziecki, różnych sprawach formalnych i medycznych - fundacja juz teraz pomaga dzieciom, które potrzebują np drogich zabiegów medycznych. Myślę, ze to będzie coś naprawdę fajnego i ważnego. Idę bawić się w wycinanie piktosów i laminowanie. Taka karma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 25.07.2014 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Aguś,ale ta sinusoida jest chyba typowa dla autyzmu-schodek w dól i dwa w górę,Wiem,trudny taki dół:(Ciągle chodzi o wiatr?To załóżcie wszyscy czapki i zrzucajcie sobie z głów ze śmiechem,może Franio załapie,że to nic strasznego,Ale gadam,bo nie wiem o co chodzi z tym wychodzeniem z domu.A może aparat się uszkodził i dziecku piszczy?szkoda by było morza:( (kiedy panujecie?)Wytrwacie,sił,potem będzie znowu lepiej:hug:Z Twoim doświadczeniem i gotowością będziesz niezastąpioną na tym wcześniaczym OIOMie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.07.2014 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Fajnie z tym OIOMem, bardzo potrzebna rzecz. A Franuś - no z tym to jak piszesz, sinusoida, czasem duuuużo sił trzeba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 26.07.2014 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Gosiu kochana, żeby to było takie proste.. Poznawczo Franc kmini wszystko, wsio jest ok, tylko z wykonaniem problem. Każdy mocniejszy podmuch wiatru i jest masakra. I wiem że to ciągła sinusoida, tylko jak idzie dół to jest masakrycznie trudno. Ani razu w tym roku nie byliśmy np jeszcze w ogródku itd. Milion jest takich "szczególików" przy których człowiek ma ochotę wystrzelić ten cholerny autyzm w kosmos.No nic, trzeba się zerbrać i tyle. I robić wszystko, mówią terapeuci. Aneta, dzięki. Próbujemy pomalować wreszcie masze kąty, bo ileż można tak mieszkać. Dwa lata wystarczą. Robimy młodemu jego kącik z tablicą itd. Remont w kuchni powinien się skonczyć pod koniec wrzesnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 27.07.2014 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Wystrzelisz ten autyzm,wystrzelisz!!! No i wyszedł!!!Może to tak działa:ja piszę coś infantylnie,Ty cierpliwie,grzecznie mi tłumaczysz podpierając się przypadkową,jedną z wielu sytuacji trudnych-i bach,rozwiązuje się ta sytuacja:) Aga,wiem ,ze to bardzo,bardzo trudne a Franio jeszcze nie powie.Ale ja przypuszczam,że Franio coś zarejestrował przy albo o wietrze(na żywo albo z obrazka-może upadł kiedy wiało a Ty nie pamiętasz,moze Miś Uszatek na filmie przefrunął z drzewa na dach...)Coś na nim zrobilo ogromne wrażenie i stąd opór przed wiatrem.Poradzicie Sobie z terapeutami,cierpliwości i dużo siły.Jak jej brak to i tak nie masz wyboru:hug: Przyszło mi do głowy:jak ja bym Ci miała pokazac te napisane wypociny?Jakimi gestami czy piktogramami? Wiesz,jak trudno było oglądać dobranockę z moim siostrzeńcem-tyle radosnych przygód misia,aż tu nagle trach ,miś spadł z huśtawki:)I płacz,bo to misia bolało:) Ja za głupia jestem,by rozumieć autyzm-wiem tylko,ze Franio jest bystry!Wszystko mu minie i zadziwi świat! A remontu mam po dziureczki w nosie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 27.07.2014 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Prababko - rychłego zakończenia, z sukcesem oczywiście! A Franio - jak to Franio, najgorzej, że matka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 27.07.2014 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 DPSiu,został mi dziień, dwa,przeleci:)Tylko u sąsiadów młoty teraz tłuką(no dziś nie:)).Swoje ściany pomalowałam częściowo,więcej pomieszczeń swoich nie ruszę,wystarczy mi .a Ądze będzie od razu lepiej jak Sobie pomaluje,bo sterylna i młodziutka:) AGA,siadaj na rower,i z doopskiem na rowerze nie myśl ,o niczym!Da się!!!Przytulam ciepło.Dziś u mnie wiatr łby urywa chyba:)nawet nie wiem czy ten wiatr chłodzi-olewam,nie wychodzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 27.07.2014 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Wieeelka piatka z OIOMEM. Przybijam! Szacun i poparcie. Co do wiatru, moze glupio mysle, ale... nad morzem prawie stale wieje, wiec to zadna odmiana, constans, b/z. Moze to dobrze dla Frankowego postepu w tej sprawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 28.07.2014 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Melduję,że jestem w domu:)Franek a wiatr,kolejne starcie.Co tu wymyślić,aby było dobrze? Ma ten Waleczny pod górkę,ale z czasem pokona i to (tylko zamieszam coby było szybciej ):stirthepot::stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 01.08.2014 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Za daleko mieszkasz miła.abym weszła na pychotkowy tort! Samego Dobra Wam życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts