Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• AgnesK

3593

• DPS

1303

• Żelka

1088

• EZS

821

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Agduś,mam jak Ty:D Przeżyjemy to kiedyś,w Kongresowej:)

Franio na scenie bawił się jak u siebie:)Szkoda,że Natka nie mogła wziąć udziału.Zdrowia dla Natki i najlepsze życzenia dla Niej z okazji urodzin!!!

Wysokich lotów Natko i wiary w ludzi!!!

• 3 weeks później...

Hej, hej!

A ja chyba widziałam kawałek Franka, i Agę w domku i Martynę opowiadającą o miganiu i przedszkolu:wiggle:. Mówię: chyba, bo kątem oka i końcówkę programu. Ale postaram się jeszcze raz zobaczyć. A było to w wiadomościach lokalnych z Kielc :yes:

Uściski i pozdrówki dla całej Dzielnej Rodzinki!!

Pozdrówka .zostawiam. :)Na blogu poczytałam o sympatycznych , towarzyskich spotkaniach Walecznego i Rodzinki:yes:Tak trzymać:stirthepot::stirthepot::stirthepot:

Agus, przepraszam za prywatę we Franiowym wątku, ale sprawę mam i potrzebuję opinii Franiowych ciotek. :D

Dziewczęta, moja koleżanka jest mamą niespełna 2-letniej córeczki. Malutka jest od urodzenia niepełnosprawna (jest podopieczną tej samej fundacji co Franio, ma zaświadczenie o niepelnosprawnosci, jest cały czas diagnozowana, ale tu wiem, że są kłopoty i rehabilitowana). Rodzice jeżdżą z nią od lekarza do lekarza, z różnym skutkiem.

Mimo akcji zbierania 1% i kilku akcji w firmie nie udało im się zebrać kasy na turnus rehabilitacyjny dla małej. Mama Malej bardzo to przeżywa. I tak sobie pomyślałam - zbliżają się święta i zawsze w tym czasie na FM organizowane były aukcje charytatywne. Może i w tym roku udałoby się coś takiego zorganizować dla Kai? Nie rozmawialam jeszcze z nikim w tej sprawie, bo chciałam zasięgnąć Waszej opinii na ten temat. Myślicie, że warto zawracać głowę Redakcji naszej?

Z prośbą o możliwość należy zgłosić się do Redakcji. Nie znam dokładnie procedury,w aukcjach brałam udział lecz ich nie organizowałam. Czy aukcja spełni oczekiwania? Nie wiem,bo sporo złej roboty na tym polu zrobiono w ubiegłym roku. Pozdrawiam.

Ano właśnie, dużo złego się zeszłego roku zadziało, obawiam się, że mocno podważono ideę aukcji... :(

Carver rzucił u Mirka myśl, żeby zorganizować aukcję.

Może porozumieć się z nim (z Carverem znaczy) i ewentualnie zorganizować aukcję z przeznaczeniem na bliźniaczki Mirka i Kaję...?

Dla mnie idea aukcji pomocowych jest zawsze jedna-pomoc w potrzebie,kto chce pomaga i tyle.

Franio tez teraz musi uzbierać na pomoc dla słuchu,to wątek Frania,więc mam odwagę:)Jest allegro charytatywne-też można pomagać:)

Nemi,Miras-dzieciom należącym do fundacji można także założyć all. charytatywne,niezależnie od aukcji

Dzięki za odzew Dziewczynki. Próbujemy jeszcze zadziałać coś w firmie, zobaczymy jaki będzie efekt. Rodzice Małej bardzo liczyli na 1%, ale się nie udało.

Wiem, że to wstyd, ale napiszcie mi proszę - może być na prv, coby Franiowego wątku nie zaśmiecać) co się wydarzyło w ubiegłym roku w związku z aukcją (u mnie wtedy się sporo niedobrego działo i nie ogarnęłam tematu, więc nic nie wiem).

• 3 weeks później...

W imieniu Frania i nas wszystkim dziekuję Wam za pamięć :)

Nemi, jeśli będziesz potrzebowała jakiś informacji o aukcjach charytatywnych na allegro, pisz do mnie na pw. ([email protected]).

Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia życzymy Wam wszystkim zdrowych, spokojnych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia.

W nowym roku zaś wszelkiej pomyślności, dużo dużo zdrowia i spełnienia marzeń.

1a.jpg

Za nami dość trudny rok pełen wyzwań, przed nami kolejne wyzwanie - podjęliśmy pewną trudną decyzję (nie pierwszą i nie ostatnią), od kilku miesięcy pracuję nad ważnym projektem (ważnym dla Frania i całej naszej rodziny), trzymajcie więc kciuki, aby się powiódł. Za to książka się wykańcza - ostatnie szlify. Już wyliczamy strony, gdzie wklałdka, gdzie spis treści - jedno się kończy, drugie w toku. Jednym słowem - dzieje się, panie, oj dzieje się.

Nudy na horyzoncie ciągle nie widać ;-)

Pozdrawiamy serdecznie :)

Agnieszko, mam nadzieję, że nie wpadłaś tylko życzenia pozostawić. Jesteś tutaj potrzebna ludziom. Franio jest tutaj potrzebny. Tutaj w tym wątku działo się tyle dobrego i może nadal się dziać.

Nadal chcemy Wam pomagać z tych samych powodów z których pomagaliśmy dotychczas. Proszę Cię, nie odbieraj nam możliwość takiej pomocy tutaj w ramach fm..., w przyszłości kolejnej aukcji dla Frania. Wróć, pisz, masz tu dużo ludzi którzy są z Wami. Może nie wszyscy piszą, ale w razie potrzeby, będą tam gdzie będą pomocny. Wierzę, że piszę to nie tylko w swoim imieniu. Mieliście, macie i będziecie mieli swoje miejsce i na tym forum i w sercach ludzi. Ludzi którzy są czasami tylko a czasami aż ludźmi, ale nigdy nie bili i nie są Waszymi wrogami.

Zdrowych i spokojnych Świąt!

Aga,Twoje trudne decyzje dla mnie są niebotyczne.Śmiało działaj,świat mknie do przodu dzięki takim ludziom jak Ty!POWODZENIA! Nowy rok niech będzie dla Was pomyślny.Zdrowia dla Waszej Czwóreczki !

A Franuś Waleczny pod koniec przyszłego roku sam nam powie,czego Sobie i Wam życzy:))) :hug