Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Kiedyś juz byla podobna akcja z "nowym forum" , jakies dobrych parę lat temu . Zmiana kolorow, inne ramki i oczywiscie mulenie tak jak teraz.Ci co mieli mniej cierpliwosci i pewnie wiecej obowiązkow z budową powykruszali po trochu....

Potem zajrzalam na stare smieci po paaaaaru latach i wydawalo mi sie ze wrocilo to stare dobre forum..... Stare " ryjki" pewnie je pamiętają .Teraz to takie deja vue :-)

Taki wirus pewnie.

Mam nadzieję ,ze jutro wszyscy wrocą do pracy i ten "ręczny hamulec " zlikwidują.

Też to pamiętam, ile narzekań było. Ale tamte zmiany to była kosmetyka a tutaj chyba zmienili filozofię. Zobaczymy..

• Odpowiedzi 15,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• AgnesK

3593

• DPS

1303

• Żelka

1088

• EZS

821

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A żeby to jasny szlag.

Rzeczywiście ciśnie się na usta pytanie: za co tn maluszek tak zbiera? :(

Przytulenia i wszystkie dobre anioły śle do Franusia, oby jak najszybciej miał to za sobą.

Panie Boże nasz dobry - nie pozwól na to, zrób coś, ja tak bardzo proszę, niech on już będzie zdrowy i szczęśliwy...

Raport dokladnz zdam po powrocie.

Powiem Wam tzlko, xe powiklania po znieculeniu to bzl koszmar.. Maly dostal podpajecze, leki poszly, niestety y nieszczesnzm dormicum.. No i drgawki..Natychmiastowa reakcja lekarzy, maly byl calz czas pod tlenem, dzis bzlo usg p-ciemieniowe + chwala Bogu nie dozlo do nowzch wzlewow! Ale za to chala lekarzom z IMiDz. VFranula na OIOMie to bzl koszmar nie do opisania + dziecko bez kontaktu, karmienie sonda..itd. Na drugi dzien narkoza, wieksze obciazenie niestetz, znowu OIOM, RTG pluc, CRP skoczulo na pull position.. A teraz ten cholernz rota wirus.. CAla noc i dzein walki z gvoraczka... to rozwolnienie po OIOMie o nie bz rota, tzlko reakcja na antzbiotzk i calz syf, jaki maly dostal na OIOMie. Teraz kroplowki, czopki p-goraczkowe..Meczy sie bidus strasznei..ale co zroci jak ktos ma g...zamiast mozgu

Przepraszam Was za te czcionke ale nie wiem gdzie jaka litera.. Cholera jasna! Jak pisalam + dokladnz raport po powrocie.

Endokrznologivcznie malz juz ustawiony

neurolodz widzieli go jux nie wiem ile razy, bo i na OIOMie i tu na oddziale, bz 2 x rehabilitant, jeszcze nas odwiedzi, jutro genetyk, potem neonatolog..sama powoli sie gubie w tzch wszystkich konsultacjach

koncze bo krasnal sie budzi

calusz i dziekuje za wsparcie!!!!

Agnieszka trzymaj się, kilka dni i minie, będzie dobrze

Ja pytałąm o tego super neurologa co o nim pisałaś. Masz na niego szansę?

Ewa, p neurolog widziala Frania, ale byl spacyfikowany m.in luminalem, wiec bez jakiegokolwiek kontaktu. Powiedziala tzlko ze musi go koniecznie zbadac. Juz mamz dwie mozliwosci spotkania sie z nia, jutro sprawa sie wzklaruje. To p dr, ktora pracowala na w klinice neurologii a teray jest m.in. w PANie, nie pamietam nazwiska + za duzo nazwisk w ostatnich dniach. Ja bzm bardzo chciala ebz ta p dr zbadala Frania przed naszm wzjazdem stad.

Malz dostal kolejnz czopek. TAkmi go szkoda, bo i ten brzusio polatany i teraz ten syf... Kurcze, od kilku lekarzy tu uslyszalam, ze jeszcze tak ogromnej przepuklinz nie widzieli..

Cieszymy się ,że znalazłaś chwilę czasu dla nas.

Trzymaj się mocno i nie spiesz się do domu . mam nadzieję ,że Franio jest pod dobrą opieką i jego podstawowe problemy zostaną wyjaśnione.

Powodzenia

Aga fajnie że do nas Zajrzałaś! Kurde ależ pech z tym rotawirusem...dla mnie to nieprawdopodobne, że do takich sytuacji dochodzi w szpitalu, przecież tam Franulek jak i inne dzieci powinny być pod szczególnym nadzorem - szlag mnie trafia na taką ludzką bezmyślność!!! Oby nasz Krasnal szybko sie z tym uporał!

Agnieszko.......wspieram i trzymam kciuki ....Trzymaj sie tylko dobrych myśli -Kochana- a bedzie dobrze :)

wybuźkaj Franusia w piętkę od ciotki Ew-ki

Agnes, trzymaj się kochana. Aż serce boli, jak się czyta, ile ten Maluszek musi wycierpieć.

A dziadek z rotawirusem- to jakiś koszmar. Ludzka głupota i bezmyślność nie zna granic. Trzymam kciuki, żeby Franio szybciutko pokonał kolejną przeszkodę.

Biedny ten nasz dzieciaczek, co on się o życie i zdrowie nawalczy to szok.

Ale JA WIEM, ŻE BĘDZIE DOBRZE.

Jeszcze tylko trochę, jeszcze tylko najwazniejsze problemy pozałatwiać - i BĘDZIE DOBRZE.

No wiecie przecież, że ja wiem.

Jako tatuś po przejściach z moimi bobasami trzymamy razem z rodzinką kciuki za tego herosa :) Dobrze wiem co czujesz Agnieszko, każdy dzień to walka ale wierzę z całego serca że wszystko będzie dobrze.

Agnes całym sercem jesteśmy z Wami.

Nawet trudno mi sobie wyobrazić ile Ty dziewczyno musisz mieć siły,podziwiam Cię i przytulam .

ale jak pisze Depsia-będzie dobrze.

A jak pisze -to znaczy ,że WIE

Agnesk !!!

Moj brat mial jako 9 miesieczne niemowlę byl operowany z powodu uwięźniętej przepukliny pachwinowej. Historia baaardzo podobna.

Najpierw nikt go nie chcial operowac , a potem wszyscy lamentowali ze kto to czekal tak dlugo az zrobily sie taaaakie komplikacje. To co bylo przed zabiegiem , nie pamietam ale to co sie dzialo w dniu operacji i przez czas pobytu w szpitalu łobuza poamietam doskonale choc mialam 5 lat . To ponoc wlasnie wtedy moj ojciec ( Franek zresztą) osiwial w jedną noc.

Maluchy są twarde i Franulek dzielnie walczy , dlatego broni sie gorączkując i pozbywając się wirusa wstrętnego.

Potrzeba tylko czasu i Twojej anielskiej wytrwalosci. Widzialam , jak walczyli moi rodzice.

Moj braciszek urosł na duuuuzego chłopa, rozrabial za dwóch. Jak juz nauczyl sie mówic , to robił numery w stylu : "Będę plakał. Zrobię się CZERWONY. A ty wiesz ze mi nie wolno plakac .Jak mama sie dowie, pozałujesz .ODDAWAJ WIĘC ZABAWKI!!!! " Mam nadzieję,że Franio będzie gentelmenem i nie bedzie szantażowal starszej siostry jak to robil mój braciszek na co Cię jako Matkę uczulam ;-)

Spokojnej nocy. Tulimy .