Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Franuś Waleczny czyli jak trudno jest wcześniaczkom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• AgnesK

3593

• DPS

1303

• Żelka

1088

• EZS

821

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Chwalony. Leje, kapie, siura i szumi. Maj :bash: ja pitole. Młode ziemniaczki będą pewnikiem w lipcu. Na targu załamka z warzywami, ceny bandyckie. Młoda kapusta z Włoch. I nie tych pod Warszawą..Truskawki spod folii po 15 za kilogram.

Przednówek pełną gembą.

Sory że z wątroby tak rano, ale przy takiej pogodzie i braku słońca, to myśli lęgną się ten teges nie tego..

Czytałam o panu rehabilitancie. Moja córa marzy o studiach w tym kierunku. Takie spostrzeżenia o przeżyciach są bezcenne.

Myślę sobie, że nie uniknie się skojarzeń traumatycznych i Franiulek do końca życia nie będze wiedział, skąd ma awersję do footbolu.

Nie tak dawno rozmawiałam z gościem, rehabilitowanym w osławionym STOCERZE w Konstancinie. Strzygłam uszami jak opowiadał ( uraz kręgosłupa ) - kiedy już nie miał siły i ochoty na żmudne ćwiczenia - rehabilitantka , młoda śliczna dziewczyna , wywaliła mu tekst : ( cytat dosłowny ) że nie będziesz girami posuwał , to twój problem, ale że nie będziesz niedługo posuwał żony, tego ci nie daruję..bo co kobita winna..

Facet się spiął:D Zniewaga wycelowana w najczulszy punkt zadziałała.

No i leje. I lać będzie . Do końca maja frunt zawisł .

Agniesiu słonko , we wtorek zjeżdżasz ? pisz jak to ma wyglądać.

9 miesięcy!!!

Impreza trwa:):wiggle:

Pierwsze danie na imprezie: szpinak z ziemniakami:stirthepot: Jeszcze trochę a krasnal sam sobie będzie ustalał menu, narazie matka ma tu głos decydujący!

Pan na ten miesiąc: zwalczyć parszywą niedokrwistość, więc imprezujemy ze szpinakiem (zero wyluzowania normalnie):D

A impressska wygląda tak:

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ea/vd/fv9b/EuxVpLChCjI0SbDqSX.jpg

Lecę nadzorowac imprezowicza;)

Wszystkiego co najlepsze SŁONECZKO ! :D

Od ciotki i Franusia szczególnie, który niezmiennie, jak widzi krasnala na zdjęciach i słyszy, że to Franuś pyta z oczami jak 5 zł i uśmiechem do ucha do ucha: "Ja???" ;)

Rośnij zdrowo, Skarbie :)

Agnieszko, jak Ci się udaje zachęcić Franusia do takich smakołyków!! ;) dla mojego Franka nawet marchewka jest bleeee :(

Szybkiej i bezbolesnej pogoni za rówieśnikami! Już niedługo! Trzymaj się Franusiu i bądź zawsze pogodny. Pozdrawiam. Co do recepty, na długie,wspólne życie to muszę Cię zmartwić,takiej brak. W tym roku minęło 30 lat,a ja nadal myślę,że to wypadkowa tak wielu czynników,że niemożliwa do zdefiniowania i powielenia( coś jak linie papilarne) :D

A teraz odpowiem na posty :)

Ziabuś, jedziemy w środę. I to jest jedyny pewny punkt programu. Chciałabym jak najszybciej uciekać z Frankiem ze szpitala, bo oddział jest teraz pełen i wiem już, że na izolatkę nie mamy co liczyć..:( Pewnie położą nas z dzieckiem/dziećmi z wadami genetycznymi. Dr powiedziała, że...jeśli mały nic nie złapie (:o) to jest szansa na wyjście w sobotę, 2,5 dnia powinno wystarczyć na wszystkie badania i konsultacje. Mam taką nadzieję, szczerze powiedziewszy. Będę robiła wszystko, żeby być tak dużo jak się da poza oddziałem. Oby tylko pogoda była dobra, to po badaniach bedę mogła z nim spacerować przed szpitalem.

Depsiu, te bajery to...ikonki:lol2: Niektórym zajęło troszkę czasu dojście do tego, gdzie kliknąć, co odptaszkować itd..:rolleyes::rolleyes:

Oz, korzystam z tego, że je. Nie wiem jak długo, ale je. Jedyny warunek - wszystko musi być w konsystencji idealnej papki bez ani jednej grudki..

Dziękuję w imieniu Franka za wszystkie życzenia:)

A teraz idę jeść z rodzinką torcik za zdrówko chrapiącego już Franuli:D

Aneta, oto instrukcja autorstwa Gosiek'a 33:)

Aga wejdź w swój profil

a potem niżej

Pozostałe opcje

Interfejs edytora postów:

• Zaawansowany edytor - edycja w trybie WYSIWYG