EZS 18.05.2010 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 chrzest nie zając I może będzie cieplej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artmag 18.05.2010 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Trzymam kciuki za Franusia. III termin, Natka popatrzy na Frania w nowym miejscu, może będziecie miały trochę czasu dla siebie? Życzę siły i życzliwych ludzi na drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 18.05.2010 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 I ja myślę, że dla całej Waszej rodzinki najlepszy byłby III termin. Fajnie, gdyby udało się Wam pojechać razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 18.05.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Zaniedbałam Was ale myslami i sercem, ani przez minute nie opuściłam . Rózne wieści czytam i te dobre i te mniej, ale ważne ,ze cały czas do przodu. Aguś,mów szybciutko o jakie "specjalne" zabawki do pracy reki chodzi... co do turnusów,,Agdus juz wspomniała, o Zabajce 2, wg mnie najlepszy osrodek w kraju. Jesli mozesz powiedz, co to za nowy osrodek, ok? i jesli o mnie chodzi 3 termin....z przyczyn oczywistych - masz dwoje cudownych dzieci ;0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 18.05.2010 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Dziewczyny, dzięki za głos doradczy:) Mnie też b kusi ten 3 termin, z wiadomych względów. Dla Franka jednak najlepszy byłby 2 - oszczędziłby mu jazdy spod Wawy do domu a potem po 1,5 tyg ponownej jazdy do IMiDz:( Rozmawiałam wieczorem z Natą nt zakończenia roku szkolnego (kurcze, że też człowiek rozdwoić się nie może..) Ona wie, że ja z małym i tak do szkoły na uroczystość zakończenia roku szkolnego w klasach nie wejdę (wiadomo dlaczego), że ino pod szkołą z małym bym na nią czekała.. A jej tak bardzo zależy na tym, żeby pochwalić się bratem przed "swoją Panią" i całą klasą. Uzgodniłysmy więc wstępnie, że gdyby jednak miał to być 2 termin to: pójdziemy do pani razem po powrocie małej z zielonej szkoły, kilka dni przed wyjazdem na turnus, z Frankiem, podziękowac za 3 lata nauki a na rozpoczęcie roku 1 wrzesnia będziemy na baczność na całej uroczystości:) Mały bedzie już po podaniu immunoglobuliny więc nie będzie to takim ryzykiem. Nata ochoczo przystała na ten pomysł. No i na turnus (zaczyna się w niedzielę) wyjechalibyśmy w piątek, wykupilibyśmy 2 dni pobytu prywatnego i spędzili ten czas na maksa razem.. Jakieś wyjście zawsze to jest.. Ciotko Malko kochana, ależ się ciesze, że się odezwałaś Wczoraj juz nawet sprawdzałam czy z FM z resztą załogi nie uciekłaś.. I maila smarowac miałam:) Zabajka - nie ma szans. Terminy:( Frankowi trza pomóc już, bo te łapki rotuje (z prawą jest ok, rotuje lewą, ale i wylew w prawej półkuli większy był stąd pewnie taki problem). W Jadownikach Mokrych jest też super ośrodek (http://www.ok.fine.pl/jadowniki/turnusy_rehabilitacyjne.html). Opinie rodziców b dobre no i ceny mają przystępne (ok 2600). Tam Franek jest na liście rezerwowej. Zabawki - chodzi o takie b miękkie piłeczki z "wypustkami". Znalazłam na allegro ale bez atestu a wiadomo, że maluch do buzi będzie brał. No i problemem sa super lekkie grzechotki. On b chaotycznie rusza łapkami, jakby ciągle nie kumał, że coś trzyma w rękach i w związku z tym każda standardowa grzechotka jest 1. za ciężka, 2. notorycznie bije się nimi po głowie, płacz, bo boli. A ćwiczyć musi. Mam ino 1 taką prostą grzechotkę, po Natce jeszcze, ultra leciutka, z cienkiego przeźroczystego plastiku, taki zwykły obły kwadracik z kolorowymi koralikami w środku. Idealna dla niego. W sklepach ino duże grzechotki dla dzieci słusznej masy a nie dla takich małych łapek:( No i panele edukacyjne. Żeby leżąc na brzuchu mógł łapkami majstrować. A tu wszystko w formie kostek:( Bo dzieci "w tym wieku" już siedzą. A ten ośrodek na który poluję to 12 Dębów w Zazdzierzu. Nasza dr z IMiDz obiecała wypytać jutro rehabilitantów czy coś wiedzą. Narazie opinie mam po turnusach w kwietniu są baaaardzo pozytywne. Tu można obejrzeć: http://www.zazdzierz.pl/index.php?strona=rehabilitacja2 Z 3 terminem problem - chrzestni mają ustawione urlopy. A że dojeżdżający, to termin został dobrany specjalnie pod nich, po długich debatach:( Jeszcze coś próbuję kombinować. Malka, Żelcia, Wy będziecie wiedziały, jesli jednak się uda z 3 terminem i wezmę Natę z sobą na taki turnus to mam nadzieję nie będzie sie nudziła? W sumie baza ośrodka jest super. Obawiam się trochę, żeby nie było tak, że ja będę cały dzień przy zajęciach Franka a ona bidula bedzie z nudów na głowe dostawała.. napiszcie dziewczyny jak to w praktyce wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 18.05.2010 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 AgnesK - buziaki dla Was:) ale ja nie w temacie Franusia ,ale Twoim -melduje ,że książkę mąż przeczytał jednym tchem i teraz pożyczył koledze pilotowi .....tak więc nie dorwałam jej jeszcze ,ale mam nadzieję ,że w te wakacje przeczytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 18.05.2010 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Czy ja wam pisałam że was kocham? No to piszę. Dziękuję. Trzymamy się - młody dziś nadrabia po powrocie z warszawy (dla mnie to powoli cała wyprawa). Obecnie jest 30 t 3 d mam nadzieję dotrwać choć do 37 t 0 d albo dłużej jak się uda... Małemu już wyjaśniłam że ma się nie wygłupiać. I tłumaczę coby łebek na dół obrócił. No i nagle dotarło do mnie że za 4,5 tygodnia idę do szpitala a w rozsypce wszystko - pokój nie przemalowany, nowy tapczan musi poczekać na dotację z US. ciuszki nie poprane nie mówiąc o brakach w zaopatrzeniu. Aguś III turnus. Że ty jeszcze o mnie pamiętasz mając tyle roboty i zajęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 18.05.2010 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Aguś, nie wiem jak w innych osrodkach jest ,w Zabajce często bywają całe rodziny i zdrowe dzieci raczej nie mają szans sie nudzić.Natomiast ten w Jadownikach Mokrych, to jest też ośrodek dla dorosłych ,prawda ? więc nie wiem jak z rodzinnym pobytem.Nowy osrodek zapowiada się dość atrakcyjnie, podoba mi się nastawienie na dzieci,jestem zwolenniczka osrodków specjalizujących sie w konkretnych działaniach. Podoba mi się tez obietnica zindywidualizowanych zajęć, a nie serią wszystkie dzieci z wodogłowiem - taka seria, wszystkie z MPD- taka.Mam nadzieję,ze bedziecie zachwyceni.Jeśli o Zabajkę chodzi,warto wpisac się na listę rezerwową, wbrew pozorom czesto dzieci nie przyjeżdżają , rezygnują dosłownie w ostatniej chwili, głównie z powodu choroby (dyskwalifikuje od rehabilitacji).Co do zabawek, rzuc okiem,o to chodzi ?http://www.powerman.wroc.pl/18rehabil.php -sa i takie z "kolcami" i ze spienionej gumyhttp://www.ivoren.intelishop.pl/Sprzet-Rehabilitacyjny-k11/ - tu duzo fajnego sprzetu - piłeczki teżi thera -band u nich kolory odpowiadają twardosci,elastycznośi - zółta ma najmniejszy opór http://www.tb-polska.pl/katalog a grzechotki i panel...poszukam,daj mi troszkę czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 18.05.2010 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 III termin. Co tam 400zł, Natka będzie z Tobą i Franiem a to najcenniejsze. Bedziecie mogły BYĆ. Super wieści o Franuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 18.05.2010 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Co do terminu turnusu to myślę,że Twój wybór będzie najlepszy,bo weżmiesz pod uwagę wszystkie za i przeciw. Jesteś rozsądną kobietą. i serce masz na własciwym miejscu. Franio jest zuch i da radę,bo tak i już! Niech już porobią te badania jak muszą,ale my i tak swoje wiemy. Mocno zaciskam kciuki i ślę dobre myślido Sylwii i Kruszynki. Niech wygodnie się umości i spokojnie dojrzewa do lata. Teraz takie pogody,że nie ma do czego się spieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 18.05.2010 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 (edytowane) Aga,tak myślę sobie,czy panelu nie moze zastapic mata edukacyjna ? bedzie bezpieczniejszatu jest duzy wybór http://www.nokaut.pl/szukaj/mata-interaktywna.htmla grzechotki do niej załączone sa naprawdę lekkie chyba ,że źle rozumiem "panel edukacyjny"moze o cos takiego chodzi http://www.miluch.pl/product-pol-89-Zabawka-stymulujaca-rozwoj-Swiat-odkryc-Tiny-Love.html Edytowane 19 Maja 2010 przez malka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 19.05.2010 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Chwalony wszystkim. Usprawiedliwienie nieobecności - lajf wygonił precz, a logowanie na tym forumie z daleka, to jakieś nieporozumienie. Fasolko Sylvi tu ciotka taka jedna, proszę sobie siedzieć i kiełkować czym się da, a nie jajca robić . Agniesiu, zdjęcia proszę. Z wyszczególnieniem kasownika dolnego. W biegu całuję z namaszczeniem czółko Franiowe a Tobie zasadzam....... szczypa. buziale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 19.05.2010 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Dzień dobry mam nadzieję że uda się wybrać najlepszy termin turnusu dla Was wszystkich matka przecież Ty wiesz najlepiej buźka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 19.05.2010 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Fasolka Sylwii to już nie taka fasolka. To już prawdziwy chłop-pewnie około 1,5 kg żywej wagi (moje właśnie takie się urodziły prawie 2 lata temu). Sylwia- dacie radę, teraz to już z górki.Agnes, decyzję rzeczywiście musicie podjąć sami- my możemy tylko sugerować. Wy znacie wszystkie okoliczności, wszystkie za i przeciw wszystkich terminów. Wiem, że wybierzecie najlepiej dla Was.Buziolki dla Franusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 19.05.2010 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Tabaluga w pon się dowiem ile młodzian waży. I namawiam chłopaka na obrót głową w dół. Zobaczymy czy posłucha mamy. No i jasne że wytrzymam nie zamierzam rodzić przed 4 lipca. (skończony 37 tydz) a najlepiej 12 lipca (skończony 38). A co jakieś założenia sobie przyjmę. Mam świadomość że każdy dzień dłużej to dobrze dla małego. A wasze kciuki są bezcenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 19.05.2010 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Malka, jesteś genialna! Zaraz wybiorę z tych stron odpowiedni sprzęt dla Franka. Matę edukacyjną ma ino ta zachęca raczej do leżenia na plecach (bo zawieszone zabawki), chodzi właśnie o taki panel jak na ostatnim zdjęciu. Ostatniego wieczora w Wawie wybrałam się do CH obok IMiDz i widziałam go, ale cena (275) zwaliła mnie z nóg.. Narazie poluję nań na allegro. Dzwoniłam do ośrodka w Zazdzierzu, mają mi przysłac dziś program dla Franka. I ciotka Ziaba się odnalazła.. Lecę, niedeszczowego dnia wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 19.05.2010 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 A TAKA MATA BYŁABY OK?http://www.naszedzieci.pl/al/l1664/l1664.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.05.2010 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Niom. No to mądre ciotki podrzucą zabawki, ja się nie odzywam, bo ja to się na mieszaniu warząchwią w kotle znam, a nie na takich sprawach. Dobrze, że jednak znalazłaś coś w necie (jak ludzie przedtem funkcjonowali?!). Ja tam namawiam na ten termin, żeby z Natką jechać. Ryzyko dla Frania ciut większe, ale ja wiem, że Ty go uchronisz przed ryzykiem, a czas spędzony z Natką, przypomnienie jej, jak bardzo jest ważna dla Ciebie i jak bardzo ją kochasz - bezcenny. Alle wybór należy do Ciebie, Aguś. Ja twardo twierdzę, że chłopakowi nic nie jest, musi tylko nadrobić małe opóźnienie, a już na pewno nie ma jakiegoś, z przeproszeniem. MPDz. No to buziaki zostawiam i pędzę dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 19.05.2010 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 XX, tę matę mam upatrzoną już od jakiegoś czasu.Poluje na jakąś okazję, bo jakbym miała Frankowi kupować wszystkie nowe "fiszerprajzy" to byśmy z torbami poszli. Dziś dostałam program turnusu dla Frania z Zazdzierza - 2 x 30 min Bobath, 1 x 30 min basen, 1 x 30 min SI, 1 x 30 min logopeda. Jeśli Franiu miałby siłę to i z pedagogiem możnaby 30 min/dziennie, ale to już się na miejscu by sprawdziło. Jutro chciałąbym porozmawiac jeszcze z p rehabilitantką, która by pracowała z Franiem (dziś wyszła szybciej i rozmawiałam ino z jej koleżanką). Chcę się po prostu dowiedzieć jakie ma doświadczenie zawodowe, czy pracowała z tak małymi wcześniaczkami itp. A zaraz zdjęć kilka z naszej wyprawy ostatniej wkleję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 19.05.2010 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 No a ja miałam ją właśnie wrzucać na allegro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts