sylvia1 11.06.2010 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 DPS mi zawsze wtedy dawali ventolin doraźnie lub coś tak samo działającego. Ale ja nie lekarz tylko astmatyk i alergik w jednym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.06.2010 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 (edytowane) DPSia (Sylvia to troszkę też do ciebie...) Berodual (i ventolin) rozszerza oskrzela. Jak ktoś ma świsty, duszność, to jest OK. W Berodualu jest w składzie ipatroprium, które ma podobno jakieś działanie przeciwzapalne (którego ja nigdy nie widziałam) ale u dorosłych to za mało. Berodual tak na prawdę tylko przygotowuje oskrzela do właściwego leczenia a leczy steryd. Więc sam ci nie da za wiele. Ale możesz prosić lekarza, żeby ci dawał wziewny steryd przy zapaleniu oskrzeli, bo masz potem długo kaszel. Ja często daję przy antybiotyku. Bez, jak widać też można , ale samemu lepiej nie brać, bo trzeba wiedzieć jak i kiedy.... No i nie mieć gruźlicy.... Zrobiłam OT we Franiowym wątku Agnieszka, a internet będziesz tam miała? Edytowane 11 Czerwca 2010 przez EZS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 11.06.2010 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 (edytowane) EZS dzięki za OT. Ja normalnie biorę na stałe serevent + alvesco (obecnie w ciąży tylko pulmicort) a ventolin dostałam właśnie dodatkowo na świsty i zaostrzenie by rozszerzyć oskrzela na cito... Agnes jakby coś to pisz sms będę przekazywała info tutaj... Edytowane 11 Czerwca 2010 przez sylvia1 dopisano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 11.06.2010 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Tak, Pulmicort to inhalator zawierajacy sterydy, nie rozszerza oskrzeli, ale leczy stan zapalny lub jemu zapobiega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 11.06.2010 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 dzień dobry przed ciotką Kawiką bo spóźniona dzisiaj jestem ale buziaki zostawiam na sobote i niedzielę juz tak na zas buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 11.06.2010 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Nie wiem czy będe miała dostęp do sieci, ale będę z wami na bank w kontakcie smsowym. Zaraz Nata dojedzie z zielonej szkoły i wchodzimy w ostra fazę pakowania.Mamy logopedę w ramach..ehm.."OWI"Lecę kochani, trzymajcie kciuki za Franka.ZdrówkaEwa!Sylwia - trzymaj się ile się da:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 11.06.2010 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Aguś będę z Tobą w kontakcie sms. Spokojnie spędzam czas leżąc przy kompie to mogę robić za skrzynkę kontaktową... Tłumaczę Stasiowi że główka na dole na być ale uparciuch jak reszta rodziny ma to w nosie... Dziś dostałam ostatnie wskazówki od diabetologa. Ale wyprawa pociągiem mnie wykończyła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 11.06.2010 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Aga Trzymajcie się zdrowo! No i Bawcie się dobrze:hug:Dziewczynki jak przy lekach jesteśmy, mój Okruszek też wdychał kilka razy ventoline przez specjalną tubę - pomogło:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 11.06.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Ewcia - dzieki za info, chyba dam sobie spokój z tymi wziewnymi, najwyżej jak coś to poproszę lekarza, żeby coś dał. Aguś - koniecznie pisz, opowiadaj, co się dzieje i jakie wielkie postępy Franciszek uczynił. Buziaki w piętki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 11.06.2010 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Obiecuję Do zobaczenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 11.06.2010 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Moooooooooooooooocno przytulam,tak po babciowemu! Odpocznij też troszkę(tak przy okazji) i wracajcie w znakomitej formie!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aprilka1000 12.06.2010 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 zycze milego , owocnego pobytu. trzymam kciuki. pozdrawiam ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 13.06.2010 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 No tak Agusia nawet sms nie ma czasu wysłać... A mnie od wczoraj mały nastraszył skurcze konretne co 20-25 min już się zbierałam na wyjazd na Izbę Przyjęć. A wcześniej i później mały tak kopał że się nie zdziwię jak jutro się dowiem że jednak główką na dole jest. ;)Na szczęscie nospa brana co 7 godz załtwiła sprawę. Ale dziś nie wzięłam w porę i znowu skurcze. Skończyło się na szczęście po godzinie. Proszę mojemu synkowi przemówić do rozsądku...Ma jeszcze czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 13.06.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 synek nie pchaj się jeszcze na świat a my wczoraj skończylismy roczek;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 13.06.2010 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 No,no na żadne takie wygibasy zgody nie dajemy! Kochany ułóż się wqygodnie i odpocznij z miesiąc,bo później czeka Cię Wielka Podróż. Trzymam kciuki i nakazuję spoooookój. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 14.06.2010 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 dzień dobry Agnes Franiu miłego pobytu życzę Sylviowy synku - ja Ci dam siedzieć masz jeszcze w tym cieplutkim brzuszku, XX - wszystkiego najleprszegodla córci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 14.06.2010 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Agnes, trzymam mocno kciuki, żeby Francesco ruszył ze wszystkim z kopytka, żeby ta kobieta spełniła obietnicę i żebyś miała siłę do tego wszystkiego. Sylvia, za Ciebie też trzymam kciuki, żebyś się za szybko nie rozpakowała. I żeby młode fiknęło na nietoperza. XX, buziaczki dla córuni i życzenia szczęśliwych kolejnych lat życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 14.06.2010 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 XX wszystkiego najlepszego dla córci... Na razie nospa działa a dziś wizyta to napiszę co nam pani dr zaleciła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.06.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Sylwia - trzymam kciuki, żeby wszystko poszło jak najlepiej, a maluch ułożył się, jak go mama prosi. XX - dołączam do życzeń dla Martynki, wszystkiego najlepszego! AgnsKa - oby jak naklepiej Wam ten turnus posłużył, trzymajcie się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 15.06.2010 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 dziękuje w imieniu Martynki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts