Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Franuś Waleczny czyli jak trudno jest wcześniaczkom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• AgnesK

3593

• DPS

1303

• Żelka

1088

• EZS

821

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

niestety wieści od Frania nie mam nowych. A my skończyliśmy 36 tydzień i oficjalnie zrobiłam Uff. Leżę grzecznie jedynie mam problem z mega zgagą. Znajomy lekarz zaproponował zapodanie omiprazolu (na ulotce że średnio w ciąży) bo od zgagi od razu mam gorszą spirometrię a i leżeć się nie da bo pasuda do jamy ustnej dochodzi. Nie mam kogo spytać bo moja pani dr na urlopie. Ale się cieszę :) młody już bezpieczny w sumie,

Moja mama w domku słaba jeszcze ale powoli dochodzi do siebie.

Sylwia - gratuluję, masz dzielnego malucha, który grzecznie poczekał na właściwy moment! :D

Mam nadzieję, że Twoja Mama szybko wróci do zdrowia i wszystko będzie dobrze. :yes:

Też myślę, że brak wieści to dobre wieści od Franusia! :cool:

rodzynki można sprawdzić, mogały nie bo są wzdęcia i dziecko ich nie lubi

leki typu manti nie wchlaniają sie raczej z przewodu pokarmowego, więc spróbować można, powinny doraźnie pomagać (ale na krótko)

u mnie problem polega na tym, że ja przed ciążą miałam zdiagnozowany reflux. W związku z tym brałam leki zobojętniające typu polprazol. Miałam już tak ten reflux zaleczony że brałam raz na kilka dni. W czasie ciąży je odstawiłam. I tak na początku pomagałam sobie łykiem mleka, potem rennie. Teraz nic nie działa dosłownie nic.odzynki odpadają ze względu na cukier musiałabym je insuliną obstawiać. Zasypiam ok 1:30-2 umęczona. Powinnam leżeć a jedyna pozycja to pionowa a i tak się męczę. Stąd pytanie czy mogę polprazol lub coś w tym stylu? Zaprzyjaźniony lekarz mówi, że w skończonym 36 tc to tak raz na kilka dni małemu już nie zaszkodzę. U mnie zgaga od razu pogarsza spirometrię i to większy problem. Do tego tak boli przełyk , że tylko zimna woda wchodzi. To przepraszam że ponarzekałam ale musiałam objaśnić sytuację.