Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Franuś Waleczny czyli jak trudno jest wcześniaczkom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• AgnesK

3593

• DPS

1303

• Żelka

1088

• EZS

821

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

. Stąd pytanie czy mogę polprazol lub coś w tym stylu? Zaprzyjaźniony lekarz mówi, że w skończonym 36 tc to tak raz na kilka dni małemu już nie zaszkodzę. .

Sylvia, zapytam dziś, jak będę w spółce, ginekologa, czy ma jakieś doświadczenie w tym względzie.

Syvia1 , czy jest w Polsce dostepny Gaviscon? To jest albo mleczko, albo tabletki ktore moga brac kobiety w ciazy, nie zawiera aluminium. Szczegolnie w chorobie refluksowej jest polecany ciezarnym, poniewaz neutralizujac tresc zoladka zapobiega rowniez wydostaniu sie tej do przelyku.

http://www.gaviscon.de/gaviscon_product_range/gaviscon-advance-pfefferminze.php

Edytowane przez gabriela

a co ci to aluminium przeszkadza? Przecież ono się nie wchłania. Problem ze zobojętniaczami jest taki, że jak się kwas żołądkowy zobojętni, to żołądek zaczyna go więcej produkować/. Takie koło.

Mam wieści od Frania

http://lh6.ggpht.com/_-gpB12MqADY/TCioVTKMY7I/AAAAAAAAAxU/2S8wQ9YDp8s/s512/DSC02489.JPG

PO turnusie Franio ruszył z kopyta chłonie wszystkimi zmysłami świat. Nadgonił rozwój już na etap 6 mies. Agnieszka zachwycona profesjonalnym podejściem i rehabilitacją. Już zarezerwowała następne 2 turnusy. Pani dyrektor (o ile dobrze zrozumiałam) już wie że Franio jest waleczny bo trafiła w poszukiwaniu opinii o swoim ośrodku na nasz wątek o Franciszku. :D Pozdrawiamy serdecznie.

Aga biedna głodna bo szkrabik nie chce spać nadganiając a od rana nic nie zjadła...

DSC02489..JPG

Haaaa, wiedziałam, mówiłam, ja jednak czarownica jestem! :lol:

Super!!!

On wszystko nadrobi, zobaczymy wszyscy, na jego 2 latka będzie na takim samym etapie rozwoju jak równolatki!!! :cool:

Sylwia - to pewnie wina i pogody trochę, ostatnio zmiany były... :rolleyes:

Ja mam nadzieję, że w szpitalu szybko się za to wezmą, ciśnienie ustabilizują i wszystko będzie OK - trzymam za to kciuki bardzo mocno!!! :D

Sylvia, wielu osobom teraz skacze ciśnienie

Pytałam o leki, niestety, odpowiedź jest na raczej nie ale lekarz prowadzący lepiej zna pacjentkę i jak trzeba to trzeba.

Powinnaś się chyba odmeldować na OCPie

Zostają ci zobojętniacze.

Ewa dziękuję.

Byłam dziś na KTG. Pan dr z łaski zrobił USG tzn sprawdził przepływy li i tylko. (moja pani dr mi wpisała KTG+ USG). KTG ok przepływy ok, więc kolejna wizyta za tydzień. Moja pani dr na urlopie. A pan dr mnie zbył mówiąc trzeba przeczekać. Tyle, że u mnie po porodzie problem nie zniknie bo to nie wina tylko ucisku na żołądek. Ech...

Co do ciśnienia to mama tydz temu wyszła z kardiologii po wszczepieniu rozrusznika. Więc te ciśnienie to obowiązkowo na oddział pod obserwację i ustawienie leków.