Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Franuś Waleczny czyli jak trudno jest wcześniaczkom

Recommended Posts

rehabilitanci powiedzieli mi ze turnusy co 2 tyg to za czesto, ze raczej minimum miesiac odstępu.

Najczesciej rodzice jezdza miesiac - do trzech odstępu czasowego.

Pytalam jeszcze czy nie ma zadnego bobathowca w okolicy JG. czekam na odpowiedz.

Baseny masz w okolicy prawda?. Pozostaje Ci logopeda. Są jacyś w JG?

• Odpowiedzi 15,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• AgnesK

3593

• DPS

1303

• Żelka

1088

• EZS

821

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aga, nie mam telefonu stacjonarnego, wyslij mi na pw swoją komórkę, zadzwonię.....za duzo pisania ;)

z dobrych wiadomości :) Legnica, blizej niż Wrocław :)

Aga ,mam jeszcze pytanie, czy Wasz terapeuta to Jerzy S.....?

Edytowane przez malka

Malka tak, a co? Pisz mi zaraz..!:)

Aniu, kciuki zaciśnięte

Sylwia, a jak Ty się czujesz?

XX, a mówiłaś terapeutom że Franek miał tylko godzinę bobatowania codziennie? (tzn 20 min masaż i 40 min ćwiczenia). Twoja Martynka tez ma codziennie bobathy czyli w sumie wychodzi na to samo..

Właśnie miałam telefon z ośrodka!!! jedna mama zrezygnowała! W niedzielę ruszamy ćwiczyć kurczaka:)

Edytowane przez AgnesK

Jutro mam dzwonić do p dyrektor ośrodka żeby ułożyć dla Frania najsensowniejszy grafik.

Rehabilitanci ostatnio proponowali, żeby na następnym turnusie było 2 x 40 min bobath a le myślę, że sokoro krasnal miał tylko 2 tygodnie przerwy, to pozostaniemy w systemie 1 x 60 min (w tym 20 min masażu i 40 min ćwiczeń). To chyba nie bedzie za dużo?.. Jeśli w ośrodku została ta sama pani logopeda, to podziękuję za jej zajęcia, bo to była niestety porażka, mam nadzieję, że już zatrudnili neurologopedę. Tu nam ponoc potrzebna od zaraz.

I poprosze rehabilitantów zeby mnie nauczyli kilku ćwiczeń żebym w domu sama z Franiem cwiczyła na piłce i na wałku:)

Cieszę się jak cholera!!!!!:)

Trochę mnie nie było,ale mieliśmy miłe rodzinne spotkanie i czasu na komputer brakło. Licytacja tak-na obu chłopców. Brać turnusy bo pomagają. Pan,który straszy Frania(głosem,sylwetką,brakiem uśmiechu etc) niezbyt pomaga mu w usprawnianiu.Zrezygnuj na rzecz samodzielnych ćwiczeń, które nauczysz się robić podczas turnusu. Zdolna babka z Ciebie,dasz radę! :)

Sylwia, a jak Ty się czujesz?

Napisałam i mi zjadło, więc krótko. Czuje się ok upały da się znieść nie wychodząc i mając włączony wiatraczek. Młody donoszony bo w niedz stuknął 37 tc ale ja twardo czekam na powrót mojej pani dr. Zobaczę co mi w śr na KTG powiedzą.

Cieszę się, że jedziecie wg mnie turnusy + samodzielne ćwiczenia w domku to mniej stresujące rozwiązanie niż rehabilitant, na którego Franio się tak spina. Jesteś niesamowita wiesz?

Nooo, mówiłam, że dobrze będzie, że to chwilowe. :D

Na forumie tyle dobrych ludzi jest, zawsze ktoś pomoże. ;)

No i zawsze mozna poczarować trochę i jakieś wywary sporządzić, coby dobrze było! :stirthepot: ;)

Super Aga!

Wszystko się pięknie układa, miejsce na turnusie dla Was, z mądrą kobitą obgadałaś sprawę :)

My od godziny w domku. Wczorajszy dzień był, hmmm... rozrywkowy ;) Myślałam, że znam swoje dziecko ;), ale po wybudzeniu go z narkozy okazało się, że nie do końca ;) Mój synek okazał się spoconą, czerwoną, czteroletnią FURIĄ ;) Wenflon wyrwał sobie już na bloku, opaskę identyfikacyjną na sali. Rzucał wszystkim co miał pod ręką, krzyczał, a raczej wrzeszczał, że to nie fair, że nie było fajnie, że mamy sobie iść, że chce być sam itp. :jawdrop: Po godzinie zasnął, a potem już było ok :) Apetyt jak zawsze, humorek też. Dziś wstał o 6 rano, od razu ruszył do zabawek. Wygląda na to, że wszystko poszło jak należy :)

Sylvia,

nadal trzymam kciuki! :)

Widzisz Aniu, nie taki migdał straszny jak go malują :)

Mój Młody miał taka sama operacje, z tym,że nie tylko uszy miał drenowane, ale i zatoki....głuchło nam dziecię,a wszyscy myśleli,ze nas nie słucha :oops:

ale teraz jest super, nie ma wymówki,ze nie słyszy ;)

Aga, ja wiem,że mam parę kilo do zrzucenia,ale tak od razu na forum wywalać, żem wielka baba :oops:

Sylwia, ściskaj nóżki dalej,kiedy wraca Twoja lekarka ?

Moja pani dr wraca w niedz. W pon rano jestem z nią umówiona na telefon będziemy się na oddział umawiać. Jedynie szpitale w warszawie w wakacje tak obłożone że normalnie szok aby się dostać,,, Ale tym mam się nie martwic tak powiedziała... Więc zamierzam na spokojnie do przyszłej środy co najmniej nie urodzić...

Sylwia, upały, uważaj na siebie!! U nas b niefajnie się skończyły:( Ale przez upały jest szansa, że te wszystkie kobitki na porodówkach szybciej urodzą:)

Koniecznie mi pisz codziennie raporty!:)

Aniu, ale się uśmiałam z Twojego synka:) To już znasz jego drugie oblicze:)

A my w czwartek o 12 robimy...ehm..casting na nową panią rehabilitantkę..:)

Tzn jedziemy do pewnej pani Natalii, poleconej przez Wielką DUCHEM Malkę:wiggle:

Dzisiejszą rehabilitację odwołałam.. Nie miałam sumienia.. Poza tym wiem, że już w poniedziałek Franek będzie znowu w fachowych rękach, które w pełni akceptuje..

Rozmawiałam dziś tel z dyrekcją ośrodka - Franek będzie miał zajęcia z neurologopedą!! Baaardzo się cieszę:)

Oj Aga, ja teraz już też się śmieję, ale wczoraj byłam w takim szoku, że aż się popłakałam :cool: Mój mąż z osłupieniem patrzył na ten dziki szał, który na salę wjechał leżąc na brzuchu na łóżku, wrzeszcząc i machając rękami i nogami i cicho do mnie powiedział "a ja miałem stresa, że on się nie wybudzi..." :)

Świetnie, że będziecie mieli nowego rehabilitanta / tkę ;)

Trzymam kciuki za wyniki castingu! :)