Żelka 08.07.2010 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 O kamera na turnus, to super pomysl!!!! A fajną z tych nagrań będziesz mieć dokumentację, jak po czasie będziesz chciała zobaczyć jak przebiegała rehabilitacja. Umów się wtedy, że nagrasz też Frania w domu. Na pewno rehabilitanci chętnie popatrza jak Wam idzie to wszystko w domku. EZS super, że na to wpadłaś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 08.07.2010 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Mam nadzieje, że dam radę na wszystkie wpisy odpowiedzieć Wujkowie mają dziś iście ułańską fantazję U Pani Natalii byliśmy w samo południe:) Baaaardzo pozytywne wrażenie. Zmieniamy rehabilitanta. Jeszcze ino sprawę muszę załatwić z naszym dotychczasowym, bo chciałabym zeby Franula chodził do niego na basen (zaczyna zajęcia jesienią). Opisałąm p Natalii całą historię turnusową i spytałam o radę. Powiedziała, że ZDECYDOWANIE jechać. Mimo, ze to wbrew jej interesowi! Mogłaby przecież powiedzieć: nieee, niech Państwo przyjdą do mnie w poniedziałek itd. Obejrzała Franka i stwierdziła ze jest mniej więcej na etapie końca 5 miesiąca. Co ważne, powiedziała, że w tym, co krasnal wykonuje nie ma patologii! Że ta wiotkość osiowa nie może być zbyt duża, bo ma otwarte łapki a przy dużej wiotkości dziecko zaciska piąstki. No i powiedziałą na koniec że trzeba jechać, bo..ciągle jest szansa, bo mózg b plastyczny jeszcze itd. Spytałam o nasza ewentualną współpracę. Powiedziałą, że na poczatek proponuje spotkania 4 x w tygodniu. Dla nas wazne było, że szukała akceptacji Frania, nie robiła nic na siłę, próbowała przekonac malca do siebie.. Nie wiedzieliśmy o niej, bo b niedawno przeniosła się z Wrocławia na stałe do JG. I tak, oczywiście, jade z kamerą, mam nadzieje, że panstwo rehabilitanci nie będą mieli nic przeciw nagrywaniu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 08.07.2010 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Bardzo się cieszę bo nie ukrywam, trochę się obawiałam gdy mój nader prężnie działający wywiad nic niejakiej Natalii nie wiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 08.07.2010 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 No i bosssko!!!!! Jaka szansa? Przecież my tu wszyscy od dawien dawna wiemy, że Franula musi jedynie rówieśników dogonić, a potem będzie wygrywał z nimi i w zawodach sportowych i w olimpiadach naukowych No to jedźcie na turnusy, rehabilitujcie się z panią Natalią, gońcie tych równieśników, a my tu kciuki potrzymamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 08.07.2010 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Malka, wywiaduj się dalej:) Plizz.. Bo wiesz, sa też mistrzowie dobrego wrażenia.. Trochę mało precyzyjnie napisałam u góry - "w tym co wykonuje" czyli obrotach, no i reakcje obronne są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 08.07.2010 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 no i super. teraz pytanie otwarte do wszystkich....na takie turnusy i rehabilitację duuuuuuuużo pieniążków trzeba co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 08.07.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 XX bardzo dużo.....i terapia na miejscu też droga.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 08.07.2010 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 XX, damy radę, co? Ty Malka spróbuj się wywiedziec ile sie da w ciągu 2 tyg o pani Natalii, dobrze? Dziś Franula wytrzymał kilka sekund dłużej w siadzie podpartym! Spokojnej nocy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 09.07.2010 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Dzień dobry No proszę coraz lepsze wieści no a kasy trzeba dużo no to co??? Zbieramy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 09.07.2010 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Agusia to prawda co mówi Pani Rehabilitantka. Mój Stefcio był wiotki, ale piąstki zaciskał i stopy mu leciały w bok. Jak stawał, to na tych wewnętrznych kostkach. Do dziś nosi specjalne, na miarę robione buty ortopedyczne. Tylko, że to wszystko było jak było, a wszyscy mówili, że jest zdrowy tylko lekko opóźniony w rozwoju. Co prawda ortopeda powiedział, że on nie będzie chodził, ale neurolog mało nie kazał go za to zabić, bo przecież neurolog sie lepiej zna. I tak sie przekomarzali. Rehabilitacji nie miał a czas leciał. I juz nigdy nie można było go zawrócić. Dlatego dobrze, że Ty wiesz wszystko juz teraz, kiedy da sie wiele zrobić. No i przy tylu pomocnych ludziach, to wszystko musi się udać. Inaczej tego nie widzę. Zobaczysz, jak Franio ruszy, to nie nadążysz za Nim biegać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 09.07.2010 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 kawika no własnie by bylo dobrze;) tylko ja nie wiem jak to się organizuje tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 09.07.2010 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 no właśnie ja też się nie orientuje do kogo tu trzeba uderzyć A ogólnie to pytam się kto się na to że tak powiem zgadza????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aprilka1000 09.07.2010 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 jestem za , napiszcie jak .........bo tez nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 09.07.2010 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Kochani, jest dużo innych bardziej potrzebujących dzieci niż Franula.. Ale baaardzo dziękuję, że stale myślicie o tej stronie naszej rzeczywistości:) Zaraz wkleję zdjęcie z dzisiaj:) Franek wytrzymał kolejna sekundę dłużej w siadzie podpartym:) Dzielny krasnal:) Żelko, po tym co mi już napisałaś i co piszesz w wątku Frania to...po prostu nóż w kieszeni się otwiera.. Na turnusie poznałam 2 mamy (chyba pisałam o tym?) Im tez lekarze kazali "czekać az dziecko dojrzeje" (tak jak mi w naszym szpitalu...). Efekt jest taki, że dziewczynka (dziś 6 lat, rehabilitacja rozpoczęta w wieku ok roku, MPD) jest na wózku, pooowolutku ćwiczy chodzenie, chłopiec (10 lat, wózek, MPD, rehabilitacja od 2 roku życia) - między dzieciaczkami jest przepaść.. Widać ile chłopak stracił przez tak późne rozpoczęcie rehabilitacji. Ja się więc cieszę, że w którymś momencie historii Franka wylądowaliśmy we Wrocławiu, ze tam neurolog na oddziale powiedział mi wprost o zagrożeniu (choć wtedy to dla mnie był szok koszmarny), bo dzięki temu Franek ma tak wczesnie rehabilitację. I to jest najważniejsze. Kasa zawsze jakoś się znajdzie. Lece zgrywać zdjęcia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 09.07.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Agus no wlasnie, zdjęcia Frania prosimy. A wiesz, do tego wszystkiego ja w życiu nie widziałam na oczy dziecko niepełnosprawne i upośledzone umysłowo. Mój Stefcio był pierwszy. Dlatego też taka ogromna moja niewiedza była na ten temat i polegałam wyłącznie na opiniach lekarzy. Ale nic, tak chyba miało być. I tak się cieszę, że Go mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 09.07.2010 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Żelciu kochana, ty jesteś jedyna i wyjątkowa taka. I to wiedza wszyscy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 09.07.2010 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Kilka zdjęć Franka. Oto jedna z moich największych radości - Franek zaczął pić!!! No i ten chwyt. Pełen profesjonalizm:) http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ea/vd/fv9b/afdRT1s5g75rXAfrhX.jpg Buteleczko ty moja, ty jesteś jak zdrowie.. http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ea/vd/fv9b/dp7BkTXK4bzC0ablQX.jpg Dziś w baseniku podpór podtrzymany sekundę dłużej niż wczoraj (w dodatku pełen negliż ) http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ea/vd/fv9b/RewEgjaBlchSk5KnHX.jpg A teraz ciąg dalszy serii "Miny Franciszka K.":rolleyes: http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ea/vd/fv9b/Yt94NbuFhioBVvK6XX.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ea/vd/fv9b/DpQ7vHG28w5zvgYCQX.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 09.07.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Słodki, Słodki. Słodki, Słodki ,Słodki,Słodki....................................... Teraz można juz spać z usmiechem na twarzy. Śpita dobrze Łobuziaki!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 09.07.2010 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 O rany!!!!!!! :) Franciszek jest boski! Miny rewelacyjne, powaliło mnie na kolana, leżę i kwiczę! :) A tak w temacie buteleczki, to pisałaś, że Franio jest na etapie 5 miesiąca... Mój Tomaszek w wieku pięciu miesięcy nie trzymał tak fachowo buteleczki Gratulacje i buziaki dla Frania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 09.07.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 (edytowane) Martynka ma 13 miechów i nie chce trzymać buteleczki;)gratulujemy! Edytowane 9 Lipca 2010 przez XX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts