Żelka 16.08.2010 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Aga, przed każda rehabilitacją, basenem, masażem.. itp, to min. musi godzina minąć od jedzonka. Przy Franka problemach sądze, że więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 17.08.2010 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 dzień dobry zyczę jak namniej pawików udanej rehabilitacji buziaki dla wszystkich' a Staś jak??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 17.08.2010 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 (edytowane) Posłuchaj, ale takie wymiotowanie codziennie to pewnie dla jego przełyku nie jest takie super, prawda? Ja jeszcze czekam na zachwyt Malki z powodu stópek w paszczy krasnala:) nie jest dobre ani dla wagi dziecka ani dla przełyku. I dlatego myślę o omeprazolu, który hamuje wydzielanie kwasu żołądkowego. Wymioty treścią obojętną nie będą już takie szkodliwe. A czy ma refluks czy nie to sobie sprawdzisz kiedyś, i tak nic nie zmienisz na razie. Edytowane 17 Sierpnia 2010 przez EZS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 17.08.2010 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 a Staś jak??? Staś w ramach poprawiania karmienia odzwyczaja się od smoczka. Wisi za to na piersi po 2-3 godz no ale to dla jego dobra- niech nadgania . Antybiotyk bierzemy do piątku. We wt potem posiew kontrolny. Wyślę go do Frania na naukę... podrywania. A potrzebę bliskości załatwiamy tak: http://lh6.ggpht.com/_-gpB12MqADY/TGKDf4EosOI/AAAAAAAAA08/BJriKG5JhOA/s11.jpg Aguś współczuję pawików- Staś ma przezwisko rzygacz pospolity... Ulewa koszmarne ilości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 17.08.2010 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Ewa sprawę badania refluksu można chyba załatwić za pomocą sondy? Łukaszek miał kilka razy sonde i jest to prawie bezbolesne, tyle że stresujące zwłaszcza dla rodziców;)Aga Franula ze wszystkiego wyrośnie - zobaczysz;)Sylwia zdjęcie przesłodkie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 17.08.2010 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 no, mówiłam, że rurę trzeba włożyć Nie wiem, na ile jest bezbolesne, nigdy nie miałam gastroskopii. Ludzie mówią różnie. Ale Franek ma tyle badań, że następnie przeżycie - nie wiem, decyzja Agnieszki, czy w ogóle będzie o tym myśleć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 17.08.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Takiemu to dobrze! Serduszko mamy słyszy,ciepło wyczuwa no i stołówka na miejscu. Szybkiego oczyszczania się z bakterii i innych takich,. No i jeszcze jedno smoczek Stasiu to twój wróg ,tylko natura żadnych sztuczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 17.08.2010 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Swojaczka mądrze prawi:) Dziękuję Sylwia, że wstawiłas tu Twoje zdjęcie ze Stasiem. Tak fajnie, radośnie się zrobiło:) Teraz czekamy na Anetę No i Agakusi mogłaby częście, o Adze JG nie wspomnę, o babcie Ew-ce też. A babcia Swojaczka jakoś też się dzielić nie chce.. i mama Asi i Iza.. o zdjęcia robaczków uprasza się A teraz o naszym ulubionym ptaku: Dziś ino 2 szarpnięcia były, więc obiadek w dwóch turach. Ale bez pawienia ostatecznie. Także bez wyjazdu na rehabilitację. Pani Natalia wychodzi za mąż w czwartek i żyje teraz innymi problemami:) Mam już wszystkie skierowania do Wawy dla Franuli a 28.08 jedziemy do Wrocławia na Dyrekcyjną. Ma to być miła wizyta towarzyska z tortem roczkowym i podziękowaniami:) Rozmawiałam dziś z p pielęgniarką, która opiekowała się Franulą. rany jaka to sympatyczna romowa była:) Nie możemy się doczekać spotkania:) Mam tylko nadzieję, że jak Franek zobaczy tyle personelu swego ulubionego to nie zapawi ich tam na amenta.. yh.. A dziś skarpetki mokre:) Bo w buziaku tyle siedziały:) I górna jedynka sie przebiła:) Kończy sie etap słodkich bezzębnych uśmiechów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 17.08.2010 22:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 no, mówiłam, że rurę trzeba włożyć Nie wiem, na ile jest bezbolesne, nigdy nie miałam gastroskopii. Ludzie mówią różnie. Ale Franek ma tyle badań, że następnie przeżycie - nie wiem, decyzja Agnieszki, czy w ogóle będzie o tym myśleć... Nic z tego. Porozmawiam z lekarzami najpierw o omeprazolu. Dzięki Ewa za wskazówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 18.08.2010 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Ale super wieści zębol jest i noga w buzi... Aż się gęba cieszy i o zdjęcie się upraszam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 18.08.2010 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 dzień dobry Sylvia - super zdjęcie Franuś - no czekamy na zdjecia z zębiskami buziaki dla wszystkich buziaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 18.08.2010 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Rozmawiałam z nasza p dr o wymiotach Frania. Ostatnio pani dr jechała na kongres i niestety nie ona nas wypisywała i umknął nam problem wymiotów.No to sobie teraz porozmawiałyśmy. To co ma Franula to jest nerwica wczesniacza i refluks wcześniaczy. Do tego dochodzi podejrzenie podsluzówkowego rozszczepu podniebienia. Mały miał być ostatnio konsultowany przez chirurga dziecięcego, ale co chirurg był wolny, to Franek był nie w stanie do konsultacji. Potem dr wyjechała i tak sie rozlazło jakoś.. No ale teraz właśnie konsultuje Frania.. Pewnie więc w Wawie zaliczymy jeszcze chirurgów. jeśli to się potwierdzi to..ja kurcze nie wyobrażam sobie kolejnej operacji Franka.Wczorja udało mi się tajnymi kanałami zdobyć nr kom dr Łady. Wisiałam dziś dość długo i upierdliwie na telefonie, ale nic to. Najważniejsze, że dr Łada zgodziła się skonsultowac Frania w pierwszy weekend października! Miesiąc czekania to nie to samo co pół roku. Ona jest absolutnym guru neurologopedycznym. I tak chirurdzy by nas do niej pewnie wysłali.Jezu, ależ jestem znowu w stresie.. I z tego wszystkiego zapomniałam zapytać o ten omeprazol, czy jak mu tam było. Ale dzis będziemy jeszcze pewnikiem do siebie dzwonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.08.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Ciotka DPS nie odzywa się, ale pilnie wszystko czyta, za Franusia, Stasia i fasolkę Anety oraz Madzię kciuki twardo i pilnie trzyma, pod nosem modlitwy i zaklęcia szepce, a na kuchni tajemne wywary warzy - wszystko będzie dobrze, ja Wam to mówię! A póki co - buziaki w różowe piętki Franka i Stasia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mama Asi 18.08.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Jak się cieszę, że Franuś ma mokre skarpetki, oznacza to, ze pilnie ćwiczy nóżkami a i ząbki też się przebijają - sama radość. Moje wnuczki a córeczki Asi mają się dobrze ostatni odbyły podróż pociągiem do Warszawy (przeżycie ogromne) Starsza Julia a młodsza Hania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 18.08.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Nie martw się na zapas i nie czytaj w necie. Tam duzo piszą o wieloetapowych operacjach ale dotyczących wad mnogich zębów i otwartego podniebienia. A u Frania jest dopiero podejrzenie (przypuszczam że na podstawie objawów) i to wersji laitowej. Nie musi się potwierdzic, choć jeżeli, to działać trzeba, bo będzie niewyraźnie mówił. Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 18.08.2010 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Mamo Asi, toż to już dorosłe panny! Ależ śliczne dziewczyny!! Ewa, nieeee, nie zakładam żadnych wad mnogich. Ja się ino boję znieczulenia. Jak sobie przypomne co sie działo w kwietniu to mnie ciarki przechodzą... Nasza dr nie zdążyła skonsultowac Frania, bo dostała telefon, że siostra wiezie do niej swoją córeczkę, 12letnią dziewczynkę, z krwawieniem z dróg oddechowych.. Malutka jest śmiertelnie chora, rozmawiałyśmy o niej nie raz w trakcie pobytów Frania na oddziale. Jak nasza dr rozmawiała ze mną to słyszałam, że miała zapłakany głos. Źle jest.. Straszne jak odejść musi takie małe dziecko.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 19.08.2010 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Agus Trzymam kciuki by tylko na podejrzeniu się skończyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 19.08.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 No i tak będzie! Franuś nie ma żadnych wad!!! Po tym co przeszedł nie dziwię Mu się, że na widok przychodni/lekarzy puszcza pawia. Podrośnie, to więcej zrozumie i przestanie się już tak mocno denerwować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 19.08.2010 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 No i po co martwić się na zapas? Mało to już podejrzeń różnych było? Poczekajmy na konsultacje,a po cichu przyciśnijmy kciuki i westchnijmy o łaskawość dla Frania. Będzie dobrze,bo na to zasłużył i solidnie zapracował. Mocno przytulam,po babciowemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 19.08.2010 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 A teraz same dobre wieści: Franula nauczył się dziś robić "brawo brawo" (pisałam, że od kilku dni robi 'pa pa'?) Jakby tego było mało krasnal włożył dziś stópkę do buziaka w leżeniu na plecach . chwile mnie nie było a tu takie cuda Oooooooooooooooooo ja niepierdykam cudnie http://przedszkole2.radzionkow.pl/pictures/Gify/brawo/brawo.gif http://przedszkole2.radzionkow.pl/pictures/Gify/brawo/brawo.gif http://przedszkole2.radzionkow.pl/pictures/Gify/brawo/brawo.gif Która stópka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts