AgnesK 25.08.2010 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Sylwuś, nie znam się Moje oba robaki oszczędziły mi nerwów żółtaczkowych - ani Nata ani Franiu nie byli naswietlani.. jakaś śladowa żółtaczka ino była. Może ciocia Ewa coś poradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mama Asi 25.08.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 O Boziulku, Franulek wie kogo prosić o zdrówko. :)Jestem wzruszona tym zdjęciem i pozytywymi informacjami o prawidłowym rozwoju naszego robaczka.Płakać się chce z radości. Całuski, całuski i jeszcze raz całuski od forumowej babci i Asi bo bidula nie ma inernetu w domu (cosik nawalił) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 25.08.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 I mnie się łezka wzruszenia w oku zakręciła. AgnesK, no co tu napisać, cieszę się razem z Wami przeogromnie :) i zaraz przekażę te wiadomości mojej córce, która od początku za Frania zaciska z całych sił. Całuski dla Franuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 25.08.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 ślicznie Franeczku. jesteś dzielny chłopczyk. Jak to dobrze poczytać takie dobre wieści na noc. Choć ja mam dzisiaj ciężki dzień - dzisiaj zmarł mój 41-letni kuzyn na zawał serca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 25.08.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 A wieczorem, przed snem, Franula...pomodlił się[/size][/font] http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ea/vd/fv9b/OITXjaYRFzVSbAlGiX.jpg A może tym razem dziękował? Bo mi wygląda na to, że chciał "przybić piątkę". Brawo Franiula, tylko tak dalej, dalej, dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 25.08.2010 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Świetnie....choć ja niczego innego się nie spodziewałam Brawo chłopie, wiesz jak mamusię (i ciotki) uszczęśliwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 25.08.2010 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Aga co za cudowne wieści:wiggle::wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 25.08.2010 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Franio każdym uderzeniem swojego małego serduszka modli się.Kochany , dzielny chłopiec! Agnes, ja wiem,że Ty musisz robić badania,bo tak trzeba ale wiem też , że Franio gooooonii i (w miarę sił swoich i Twoich- wcześniej lub ciut później) wykona każdy kolejny skok rozwojowy. A patrząc w jego łobuzerskie,bystre oczęta to może to być nawet trójskok! Wyjeżdżam,ale myślami nieustannie wspierać będę. Aniołów opiece Was polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 26.08.2010 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 dzień dobry cudne wieści naprawdę, a taki miałam nastrój skopanynie mogę już cudnie naprawdę cudnie Agnes nawewt nie wiesz jak się cieszę zaglądam codziennie buziaki dla wszystkich robaczków i dzielnych mamusiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 26.08.2010 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Poryczałam sie tyle dobrych wiesci... :wiggle: a my znowu mocz do powtorki bo w kontrolnym wyszly gram (+) a wydawało mi sie ze dobrze pobralam. nic to jutro znowu łapanie. Pani dr mowi ze juz malego nie kluc i nie bedzie spr biirubiny ani morfologii a w szpitalu kazali w 6 tyg spr. Robic prywatnie? Sylwia, wybacz, nie mam czasu czytać 5 stron wstecz a nie pamiętam co z tą waszą bilirubiną. Była podwyższona ale zaczęła spadać? Czy stała? Czy rosła? Kiedy oznaczałaś ostatnio? Ten mocz wyszedł po leczeniu augmentinem przez ile dni? Czy ktoś robił USG dróg moczowych (brzucha) małemu? Czasem jest jakaś wada wrodzona układu moczowego i mocz zalega w pęcherzu. Wtedy będziesz go leczyć, leczyć, a posiew i tak będzie dodatni. Urolog potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 26.08.2010 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 hej i ja się medluję..wzruszyłam się czytając o wylewach, torbielach i dobrym rozwoju małego...to wspaniałe wieści...u nas tez były owe torbiele..ale niestety było potem mniej szczęścia...kiedy patrzę na to co już potrafi Franiu to wiem , że na pewno będzie dobrze;) widziałam , że aukcji przybywa:) może coś uda się wygrać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 26.08.2010 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Sylwia, wybacz, nie mam czasu czytać 5 stron wstecz a nie pamiętam co z tą waszą bilirubiną. Była podwyższona ale zaczęła spadać? Czy stała? Czy rosła? Kiedy oznaczałaś ostatnio? Ten mocz wyszedł po leczeniu augmentinem przez ile dni? Czy ktoś robił USG dróg moczowych (brzucha) małemu? Czasem jest jakaś wada wrodzona układu moczowego i mocz zalega w pęcherzu. Wtedy będziesz go leczyć, leczyć, a posiew i tak będzie dodatni. Urolog potrzebny. Ewciu nie no jasne juz opisze: bilirubina zaczęła spadać. Ostatnio było 12,93 w 4.08. Obecnie młody wg mnie wygląda całkiem przyzwoicie. Mocz wyszedł po amoksycyklinie 3 dni po skończeniu (lek był brany 10 dni). USG było nie robione. Posiew do powtórki bo wyszły liczne mieszane gram (+) w mianie 10 do 3 wg labu to zanieczyszczenie. Poprzednio w tym samym labie było tez liczne mieszane a w 2 labie juz tylko klebciella oxytoca (gram -). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 26.08.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 (edytowane) pobrałabym, choćby po to, zeby się upewnić, że spadła i ile. 12 to jeszcze sporo.A w badaniu og moczu nadal nie ma żadnych leukocytów, nabłonków itd? To poszukaj urologa. Bo będziesz go karmić antybiotykiem może całkiem niepotrzebnie. Na prawdę często bakteriomocz bez cech zapalenia jest z zastoju moczu gdziś i trzeba to gdzieś znależć. Już nie wspominam o tym, że wyniki w dwóch laboratoriach powinny być takie same! Może ty leczysz brudne probówki? Bo po 10 dniach amoxy nie poowinno być nic, nawet z zastoju! Edytowane 26 Sierpnia 2010 przez EZS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 27.08.2010 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 No i co, ciotka DPS dawno wiedziałą, że dobrze jest! Franuś, Kochany nasz Maluchu, buziaki wielkie od ciotki, a i matkę uściskaj i ucałuj, bo walczy o Ciebie jak lwica prawdziwa - należy Jej się! Ania Klepka - współczuję straty w rodzinie, to smutne, że ktoś odchodzi tak wcześnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 27.08.2010 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 EZS to pobiore w przyszlym tyg prywatnie zrobie ta bilirubine bo tak mi sie wydaje, ze dopoki nie spadnie to nie ma co szczepic ? co do posioewow to tak: 1c byl z woreczkwiec rozumiem liczne gram + i gram -, kolejny z pojemnika juz tylko konkretna bakteria (klebsiella oxytoca czyli gram ujemna) potem antybiotyk. i probka prawidlowo pobrans a tu liczne gram + wg labu zanieczyszczenie... zobaczymy co teraz wyjdzie... No ja tam skora do podawania antybiotyku nie jestem....poczekam na wynik. ogolnego pediatra nie kazala robic. przepraszam za brak ogonkow mam 1 reke wolna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 27.08.2010 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Warto TO przenosić na każdą nową stronę. http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=19263495 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 27.08.2010 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Kochane kobietki. Dziękuję Wam z całego serca za dobre słowa:) Te postępy Frania są jak miód na serce:) W skrócie napisze ino: po 3 tygodniach żelaza z De (Ferro Sanol) wynik żelaza z 20 (norma 61-157) skoczył na...90!!!!Pierwszy raz Franek ma prawdłowy wynik!! (kłamię - po czeskim maltoferze był 65). Byliśmy dziś we Wrocławiu z wizytą na OIOMie - cudnie było spotkać te niesamowite kobiety:) Prawdziwe Pielęgniarki:) Posiedzieliśmy z godzinę w sumie, pogadaliśmy a potem...spotkaliśmy sie z XX i Martynką Miało być ZOO, ale pogoda pokrzyżowała nam plany. Ale to nic - strasznie się cieszę z tego spotkania:) A wieczorem rozpętała się burza (atmosferyczna, żeby była jasność). Już wcześniej zauważyłam, że w czasie burz Franiu bardzo źle śpi. A dziś to chyba emocji w ogóle było za dużo. . Więc i pawienie było i w ogóle..trudny wieczór. Żelciu, dziękuję, że przeniosłaś link:) Z allegro mamy już coś ok 400 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 28.08.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 fajnie było Was poznać i zamieszać w głowie Natalce z czerwonymi butami spróbuję też tego żelaza, smakowałam osobiście i smakuje jak gwóźdź..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 28.08.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Nie rozumiem, to jaki skład ma to żelazo z De, je takie super?????Co ma czego nie mają nasze?Mogłabyś porównać? Z czystej ciekawości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 28.08.2010 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Ewa, już porównałam, ino nie wiem czy fachowo opiszę... Zacznijmy od polskiego FerrumLek: w 5 ml zawiera 50 mg żelaza (III), czyli na 1 ml wychodzi 10mg Fe (III)czeski maltofer to też Fe(III), natomiast ferro sanol to Fe(II). I tu jest chyba pies pogrzebany. Zawiera 170mg Fe(II) co odpowiada 30mg Fe 2+.Oj, ważne, że działa:) XX, to żelazo wg smakuje pomarańczowo-gwoździowo:)A Natka tak ma - jak za dużo emocji to reaguje płaczliwie.. Taka wrażliwa istotka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts