sylvia1 03.09.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 (edytowane) kciukam z calych sił a ja chciałam napisac, ze a) posiew jałowy b) na reflux pani dr proponowała: to moze go czesciej karmić ale mniej? a ja czesciej? on i tak je co 1,5-2,5 godz Staś jest klasycznym żarłokiem- je co srednio 2 godz i pluje prawdopodobnie z przejedzenia... bo mały w 2 tyg przybrał 700 g. Edytowane 3 Września 2010 przez sylvia1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 03.09.2010 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Trzymam mocno!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 03.09.2010 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Ja też kciuki mocno trzymam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 03.09.2010 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Aga, dziękuje wszystkim za kciuki i prosi o więcej. Jest pozytywnej myśli. Mówiła, wałczyć trzeba i mamy zamiar dać z siebie wszystko. Franus bedzie miał sprawdzanie podniebienia przez nosek, jeśli dobrze zrozumiałam pojecie "nasofibroskopie" bo lekarze nie są pewni czy jest sie czym martwic czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.09.2010 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Trzymam i swoje wiem, on nie ma tego durnego MPD! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 06.09.2010 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 dzień dobry Trzymam kciuki Depsia - wie!!! nie ma żadnego mpd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 06.09.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 również kciukasy zaciśnięte!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 06.09.2010 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Nieustająco z dobrymi myślami,kciuki w pogotowiu aż do skutku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 06.09.2010 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Co słychać u FranusiaCzy ktoś coś wie.Agnes-oczywiście nasze dobre myśli i nadzieje są z wami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 06.09.2010 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Mogę nawet napisac sama:) Dziewczyny już w sumie napisały tu wszystko, ale podsumowując:wg dr z CZD Franiu idzie w MPD, dr powiedziała, że już dziś nawet zaryzykowałaby taką diagnozę, że chodzic będzie gdzies koło 2 r.ż. ale nie wiadomo jak, ze z Franianietypowy "przypadek". Dostaliśmy termin na turnus NTD na koniec listopada, na SI miejsc już brak, ale może jakies sie zwolni. Umówiłam Frania tez do psychologa w CZD w terminie turnusuwg dr i rehabilitanów z IMiDz o MPD narazie mówic nie można, bo za wczesnie, że trzeba poczekac, że te deficyty, które są już teraz mogą rozwinąc się do MPD a mogą też przybrac postac in zaburzeń. Że złe wzorce ruchu, pracy rąk, jeden mówi że podwyższone N, inny że obniżone, inny że zmienne... Kuźwa, po tych kilku dniach miałam ochote palnąc sobie w łeb. Ale nic to. Franek nietypowy jest i tyle:) Dzis pierwszy dzień turnusu. Opłakał wszytkich ale nie brzygał nikogo:) To już sukces:) Dzis troche lajtowy dzień był bo ino basen,1 x bobathy i terapia ręki, za to jutro 2 x bobathy, logopeda, pedagog i coś jeszcze chyba. Aaaaa..przyjeżdża neurokinezjolog, będzie pokazywał co potrafi i na czym polegaja jego czary-mary. Franek jest wpisany jako króliczek doświadczalny. Zooooobaczymy. Teraz przeplataja się we mnie dwa odczucia - z jednej strony strach o Frania w oblicvzu diagnoz, z drugiej...wiara, ze krasnal jeszcze lekarzy zadziwi. Nie pierwszy raz.. Dziękuje am wszystkim za wsparcie i rozmowy tel. Aaaaa i jeszcze to cholerne podniebienie... to już jutro opiszę, bo mam mętlik niezły.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 06.09.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 (edytowane) Agnieszko na zmartwienia zawsze przyjdzie czas.teraz się im nie poddawaj, rób wszystko co możesz ....A całą resztą jak mówiła Scarlett...pomartwisz się jutro (choć ja jestem dobrej myśli, że nie zdążycie się pomartwić) Edytowane 6 Września 2010 przez XX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 06.09.2010 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Dzięki XX.Sama wiesz. A teraz ide spać, bo zmęczona jestem. Franula śpi b niespokojnie i coś czuję ze ta noc do przespanych należecnie bedzie. Za dużo wrażeń pewnie jak na kurczaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 07.09.2010 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Aga, róbcie swoje. Jak zawsze. Nie takie diagnozy już Franio miał postawione. I co? Wiesz o zagrożeniach, ok. Ale róbcie swoje Buziaki serdeczne!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 07.09.2010 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 krasnal jeszcze lekarzy zadziwi I tego sie bede trzymac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 07.09.2010 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Agnieszka, najważniejsze, że dobrze rozwija się umysłowo. A ruchowo- poczekaj, na razie jeszcze nic nie wiadomo. Mój kolega lekarz miał ( ma?) MPD- zostały mu tylko tiki. Nawet mu to nie przeszkadza w prowadzeniu samochodu. No, chirurgiem by być nie mógł, ale jest dobrym internistą. Trzymaj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 07.09.2010 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Dziękuję Wam wszystkim. Jesteśmy juz po 1 zajęciach z pania pedagog. Była w szoku jakie postępy Franiu zrobił! Krasnal poszedł b do przodu w rozwoju poznawczym: gdy schowała dinozaura za bębenek, Franula zaraz odsuwał bebenek żeby znaleść zabawkę No i saaaaaammooooooooooooochody:) Bez przerwy brrrrrr brrrrrrr, wszystkie auta jego:) Aaaaa, nauczył sie przybijać "piątkę":) Woli to zdecydowanie bardziej od brawo-brawo:) A na basenie dzisiaj b mocno wyrażał swoje zdanie nt pływania na plecach:) Mówiąc krótko: styl ten ma w nosie bo wtedy nie może ogladać co się dzieje na basenie:) Ale już komitywa jest z "naszą" pani Magda od basenu, od jutra mama pływa sama a Franula cwiczy z p Magdą Wczoraj tez na kolacji Franek...pierwszy raz odezwał się... do tej pory w czasie posiłków siedział cicho i cierpliwie czekał obgryzając zabawki az skończę. Wcvzoraj zaczął głośno protestować, więc wzięłam go na kolana a ten robal zaczął wyrywac mi kanapkę!!! Dziś na obiedzie odmówił jedzenia zupy zmiksowanej.. dałam mu kilka łyżeczek krupniku ( z ilkoma ziarenkami kaszy). Przy pierwszej łyżeczce myślałam, ze będzie pawik, ale nie!!! Może on mi daje znac, że dojrzał do grudek??? Jutro poproszę p logopedkę o pomoc w wypróbowaniu nowej konsystencji. Sama troche się cykam. Tak więc absolutnie nie mamy zamiaru sie poddawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 07.09.2010 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 no to kawał dla ukazania, że nie wszystko jest takie jak nam się wydaje:była sobie rodzinka z małym Jasiem, który od urodzenia nic nie powiedziałRodzinka żyła bardzo schematycznie - codziennie to samo o tej samej godzinie - na kolacje zawsze parówkiPewnego dnia zabrakło parówek i nagle Jaś mówi "zaraz! a gdzie są parówki?" Mama całuje Jasia, płacze ze szczęścia i pyta "Jasiu ty mówisz? czemu nic nie mówiłeś tyle lat?"a Jaś: "bo zawsze były parówki...." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 07.09.2010 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Pewnie Franek lubi te wszystkie wyjazdy i tak sobie myśli,że jak pokaże swoje zdolności to się skończą. Aneta pozdrawiam was gorąco.http://www.emotka.pl/emotikony/emocje/91.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 07.09.2010 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 XX, dobre:) Zbysiu, baaardzo ciekawa teoria:rolleyes: Spróbowałam grudek! Dałam Franiowi kilka łyżeczek zupy o troche mało przeszkodowej, ale jednak przeszkodowej konsystencji. I co? Zjadł!!! Bez pawika!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 07.09.2010 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 XX, dobre:) Zbysiu, baaardzo ciekawa teoria:rolleyes: Spróbowałam grudek! Dałam Franiowi kilka łyżeczek zupy o troche mało przeszkodowej, ale jednak przeszkodowej konsystencji. I co? Zjadł!!! Bez pawika!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts