swojaczka 09.09.2010 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 no i gdzie to foto??? nie zasnę chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 10.09.2010 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 (edytowane) Przepraszam że dopiero dziś ale z maluszkiem nie zawsze się da: a sprawdziłam bilirubine: 4,02 i teraz dumam czy juz szczepic czy dopiero jak bilirubina spadnie? ja chce zdj Frania Edytowane 10 Września 2010 przez sylvia1 dopisano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 10.09.2010 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Super.:) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 10.09.2010 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Sylwia - cudddddddddddddddo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.09.2010 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 (edytowane) czy juz szczepic czy dopiero jak bilirubina spadnie? ładny dzidziuś a co do szczepień - ma rodzeństwo? ma kontakty z dziećmi? Zapraszasz chore ciotki? To sczepiaj jak najszybciej. Nie - to jak najpóźniej. Ja swoje szczepiłam bodaj w 7 mż, albo jeszcze później. I miałam indywidualny kalendarz, co miało dobre strony - bo mogłam zakupić szczepionki acelularne (wtedy nie refundowane) i takie, które chciałam, a nie te, co miała przychodnia. Edytowane 10 Września 2010 przez EZS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 10.09.2010 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 nie mam jeszcze fotek. mam tylko sms zeby je wstawic ale fotek brak;) m ewoluujemy w kierunku zap oskrzeli mimo summamedu. z ta róznica ze teraz rzęzimy wszyscy w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.09.2010 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 nie mam jeszcze fotek. mam tylko sms zeby je wstawic ale fotek brak;) m ewoluujemy w kierunku zap oskrzeli mimo summamedu. z ta róznica ze teraz rzęzimy wszyscy w domu dołóż steryd wziewnie w ostateczności zrób zdjęcie. Sumamed nie jest silny, ale powinien niedopuścić do zapalenia oskrzeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 10.09.2010 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 mogłam zakupić szczepionki acelularne (wtedy nie refundowane) nadal nie są refundowane, nawet u dzieci ze wskazaniem do takich szczepień. Bynajmniej ja za wszystkie szczepionki płaciłam i nadal płacę (po prostu wykupując receptę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 10.09.2010 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 (edytowane) EZS ma rodzeństwo, chorym ciotkom mówimy nie. Problem z wyborem konkretnych szczepionek czy 3 wklucia i czesc acrekularna odplatnie czy 1 i tez czesc acekularna odplatnie... różnica w kwotach i ilosci kluc, czy brać dodatkowe pneumo i megino i rota czy sobie mozna odpuscic? Edytowane 10 Września 2010 przez sylvia1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.09.2010 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 tyle ci mogę powiedzieć - jak najwięcej acelularnych. Nie jestem teraz na bieżąco, szczepionki się zmieniają często. Więc co do kłuć się nie wypowiem. Choć tak na zdrowy rozum - organizm co dzień styka się z dziesiątkami wirusów i nowych bakterii i sobie radzi, to co - nie da rady tym trzem dodatkowym razem podanym? Przecież nie ma zwalczać infekcji a jedynie nauczyć się je rozpoznawać. A wygoda duża. Co do pneumokoków zależy. Moja do 2 rż nie stykała się właściwie z dziećmi, tyle co na placu zabaw, więc ja sobie darowałam. Potem się je stosunkowo łatwo leczy, więc po co sczepiać. Ale u bardzo małego dziecka mogą być niebezpieczne, szczególnie jeżeli ma rodzeństwo żłobkowe, przedszkolne i często chorujące. Co do meningokoków uczucia mam mieszane. Acthib kiedyś dałam, tego nie. Sama nie wiem, czy u nas tych meningokoków jeszcze jest mało, czy się ich nie oznacza, ale paniki nie widzę. Nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 10.09.2010 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Ewciu dzięki. Rodzeństwo już prawie nie choruje 2x na rok ma katar ale uczęszcza do szkół. Sam maluch polezie do żłobka w marcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 10.09.2010 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Sylwia Stasiu cudny! ekspertem od szczepionek nie jestem ale konsultowałam z kilkoma specjalistami. Łukaszek został zaszczepiony na pneumokoki (tytaj mamy to w programie szczepień ) dodatkowo szczepiłam na rotawirusy (szczepionka doustna) tyle, że z nią trzeba się spieszyć, podaje się w 2 dawkach - w jakim odstepie czasowym nie pamiętam, trzeba zakończyć szczepienie przed 6 miesiącem życia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 10.09.2010 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 (edytowane) BUŁA!!!!!!! Z MILIARDEM GRUDEK;) My chyba lepiej. Inhalujemy sie (raz lepiej raz gorzej; ) pulmicortem My sie szczepiliśmy na pneumo i na rota. Na meginko też będziemy się szczepić za to na razie nie szczepiliśmy się MMR - odra swinka rozyczka i moze nie bedziemy. Na rota pare osób polecało mi Rotateq - ze wzgledu na wieksze spectrum (więcej szczepów). Ale on jest w 3 dawkach więc trzeba się spieszyć. Edytowane 10 Września 2010 przez XX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 10.09.2010 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 WOW!!! Buła imponująca, ale... Franciszek siedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 10.09.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 WOW ale super zdjęcie Frania i jakie osiągnięcie dziękuje za komplementy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 10.09.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 No Franek, takiej akcji to ja się nie spodziewałam Brawo Skrzacie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 10.09.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Franek, daj gryza, nie bądź taki! Sylvia, fajny ten Stasio, wesoły. Agnes, Ty się nie martw, na powódź nic nie poradzisz. I niech Ci nie będzie wstyd, masz ważniejsze zajęcia niż pytanie, czy mnie nie zalało. A na szczęście mnie nie zalało, ale Bogatynia wygląda jak po wojnie http://forum.muratordom.pl/showthread.php?165830-Bogatynia-moje-miasto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 11.09.2010 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Wreszcie dziecko nakarmili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 11.09.2010 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Stasio słodziak o wesołym usposobieniu! Niechaj rośnie zdrowo. Franio w końcu dostał coś konkretnego,że aż usiadł z wrażenia! Ależ dzisiaj pięknie na dworze! Gnam do ogrodu,posyłam Wam duuuuuuuuuzo słońca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 11.09.2010 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Sylwia, Stasiu słodziak nie z tej ziemi:) Franula na całego rozsmakował się w jedzeniu niemiksowanym:) Dziś podgryzał moja brzoskwinię! Uwielbia ogórki kiszone i konserwowe (nie gryzie ich jeszcze ino ciut tego miękkiego miąższu i sok wysysa:) Dziś dałam mu do spróbowania chrzan. Nie zrobił na nim większego wrażenia:rolleyes: Musze jednak teraz przyznac ze od kilku dni żyję w koszmarnym stresie.. We wtorek wieczorem u Frania pojawiły sie dziwne incydenty.. Na początku nie zrobiłam sobie z tego zbyt wiele, ale w piątek rano, przy śniadanu, zdarzyło się owych incydentów tyle, że byłam przerażona.. Pomyslałam od razu o padaczce. Mamy dzieci padaczkowych na turnusie też stwierdziły ze do końca normalne to nie jest. Nagrałam krótki filmik, wysłałam naszej dr. Dr kazała zrobić jonogram, crp i glukozę. Dzis rano pan kierowca zawiózł nas do szpitala. Wyniki sa w sumie ok, ino fosfor i wapń znowu poza normą.. Jutro nagranie obejrzy nasza p neurolog. Dziś Franula nie uczestniczył w zajęciach. Wczoraj po prostu umierałam ze strachu.. Teraz to juz chyba jestem nazbyt zmeczona.. Franulka juz spi, wczorajsza noc dała nam obojgu w kość. Zobaczymy co powie dr neurolog. W razie czego..Warszawa jest blisko.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts