Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Franuś Waleczny czyli jak trudno jest wcześniaczkom

Recommended Posts

Heh, jak to wszystkie już chcą być wiedźmami... :lol2:

Naczelnej Wiedźmy, ciotki DPS, i tak nie zdetronizują! :lol:

Mieszam w garach wytrwale i - Franuś będzie championem, na bank!!! :stirthepot: :stirthepot: :stirthepot:

Pewnie będzie dość często chorował w dzieciństwie, jak mądrze mówi Ewa.

Ale da radę, na bank da radę, bo najgorsze już za nim. :cool:

Ciotka DPS miesza w garach, jeszcze tylko parę pajęczych nóżek dorzucę, ziele melisy, ze dwa jaszczurcze ogonki i odrobinę pokrzyku.

Jak to wzmocnię belladonną, to Franciszek zostanie chyba ministrem co najmniej!!!

Kciuki też trzymam mocno za Franulę i za Mamę. ;)

• Odpowiedzi 15,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• AgnesK

3593

• DPS

1303

• Żelka

1088

• EZS

821

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A juz mi bylo tak błogo, gdy czytałam Wasze posty.. aż do ciotkowego malkowego wpisu..:yes:

Ciociu Malko, oto nasz plan na najbliższe 2 tygodnie:

8-9 - masaż i ćwiczenie indywidualne (od pon do sob)

11.10-11.50 - zajęcia logopedyczne (pon, sro, pi)

12-12.45 - basen (od pon do piątku)

13-13.30 - elementy terapii ręki (pon, śro, pi)

13-13.30 - sala doświadczania swiata (wto, czw)

15-16 - ćwiczenia indywidualne (od pon do sob)

16.05-16.35 - zajęcia pedagogiczne (od wtorku do sob)

Franula spi, może uda mi sie wkleic zdjęcie z dzisiejszego spaceru:)

Aga no plan jest piękny, ale nie byłabym sobą gdybym nie miała ale

Jak są przeprowadzane zajęcia w sali doświadczania świata? Czy terapeuta wie, że Franek miał epizody padaczkowe.

Czasami ilość serwowanych bodźców znacznie przerasta percepcje dziecka, co nie jest przyjemne i może być niebezpieczne.

Mam bardzo przykre doświadczenia z terapii w sali, dlatego wolę dmuchać na zimne (mam nadzieję ,że na zimne)

Franek Boski Jesteś Facet!!!!!

Agusia piękna tam rehabilitacja!!! Jak czytam o tych Waszych zajęciach to wydaje mi sie, że mój Stefek urodził się w epoce dynozaurów. :-( Jak to dobrze, że jednak wszystko i u nas idzie ku lepszemu.

Malka, dziękuje za wskazówkę! Pierwsze zajęcia jutro. Nie mam pojecia jak będą wyglądały, bo to jeszcze nigdy w takowych nie uczestniczyliśmy.

Porozmawiam jutro o tym z terapeutką.

Żelciu, inne dzieci maja jeszcze terapię zajęciowa, ale ja zawsze prosze o nieumieszczanie jej w planie Frania, bo krasnal musi miec czas na 2 drzemki w ciągu dnia. Praca z panią pedagog już mu wystarcza.

Dzis pani rehabilitantka (Franek załapał z nią nic porozumienia od pierwszej minuty! żadnego płaczu i pawienia!!!!:yes: raj:yes:) powiedziała, że Franiu ma tylko pozornie krótszą lewa nóżkę, ma po prostu zrotowane bioderko przez problemy z napięciem mięśniowym, ale da się to wyrównać:)