DPS 18.10.2010 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 ... Dzis pani rehabilitantka (Franek załapał z nią nic porozumienia od pierwszej minuty! żadnego płaczu i pawienia!!!! raj:yes:) powiedziała, że Franiu ma tylko pozornie krótszą lewa nóżkę, ma po prostu zrotowane bioderko przez problemy z napięciem mięśniowym, ale da się to wyrównać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 18.10.2010 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Aniu... Gabriela, w nawiasach napisałam dni, zauważ nie nie wszystkie zajęcia sa codziennie. Poza tym w planie sa 2 długie przerwy na drzemki, w porach, o które prosiłam. Naprawde jest ok. Jesli Franiu jest zmęczony, albo spi, to po prostu odpuszczamy zajęcia, lub skracamy. nic na siłę Depsiu, działaj dalej:yes: Sylwia, suuuper wieści:) Stasiu miszczu:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mama Asi 18.10.2010 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Nie było mnie tu parę dni a tu takie dobre wieśći. Franuś przecudny i te Jego oczęta , tylko sie w nie wpatrywać. Życzę pomyślności w rehabilitacji . Franio da radę i wroci do domciu w duzo lepszej formie, zresztą Depsia po próżnicy nie miesza w tych garach prawda? Całuski dla Franusia od babci forumowej:hug:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 18.10.2010 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Takie wieści to ja lubię . Staś otrzymał 6 z bioderek,zaś Franio potwierdza nasze"będzie dobrze". Dodam:już wkrótce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 19.10.2010 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Aga bo Staś bierze przykład z walecznego Frania Franula śliczny i jaki dzielny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 19.10.2010 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Świetnie Sylvia! Bardzo się cieszę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 20.10.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Ale się nasi kuracjusze zapracowali,no nic poczekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 21.10.2010 04:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Zapracowani:) Franula pooowolutku zaczyna ruszać lewą logę! (tę sztywną) Ale dzis w nocy zaczął smarkać.. Basen nadal więc odpuszczamy:( Kurka, zeby tylko choć wytrzymał do końca, bo pani rehabilitantka cuda tu z nim robi.. Cioki mieszajcie w garach za zdrówko krasnala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 21.10.2010 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 trzymam kciuki by na katarku się skończyło:) my za 10 dni również wyruszamy na turnus do Zabajki) a gdzie Wy Jesteście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 21.10.2010 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Zycze dalszych sukcesow! Cos ten czas chyba zle ustawiony. 5.49???? Jest 7.51. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 21.10.2010 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Anutko, my tradycyjnie w Zaździerzu. Wiesz, tutaj rehabilitacja jest po prostu na rewelacyjnym poziomie, no i turnusy b kameralne. Teraz jest tylko 10 dzieci. W Zabajce, jak słyszałam, dzikie tłumy, bo i dzieci dochodzą z zewnątrz. Coś czuję ze na katarku tylko sie nie skonczy..już to widze po Franiu W piatek skończyłam 10dniową kuracje Isoprinesiną (tzn Franiu dostawał), więc nie wiem czy mu znowu podawać..poczekam chwilę.Narazie inhalacje i krople do nosa, vit C, żelazo odstawię dziś Kurcze, musi dojśc do siebie.. pracujemy z taką niesamowitą rehabilitantką, to, co ona osiągnęła w te 3 dni to dla mnie aż niewiarygodne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 21.10.2010 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 piątek to tydzień temu. Możesz dać znowu ale 50 mg/kg mc/dobę w 3 dawkach. Groprinosina u dzieci lepiej działa, niż Isoprinosina. Poza tym jeżeli ma pomóc przeciwwwirusowo, to podana zaraz na początku. Jak nic nie da, to można odstawić. Krople obkurczające? Może dodaj steryd do nosa na 2 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 21.10.2010 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Aguś trzymajcie się tam!!! Aukcją się nie martw, jak wrócisz i czasu bedzie to zalatwimy. Ja poczekam spokojnie, nie poganiaj meża... Buziaki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 21.10.2010 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Ewa, cały czas leci pulmicort 2 x i Atrovent 3 x dziennie. Cos jeszcze moge podać? mam przy sobie isoprinesine nie groprinosin. Podaje mu zawsze 3 x po 1/4 tabletki.Acha, do nosa daję narazie Euphorbium.Narazie wygląda to na takie przeziębienie. W nocy i rano katar siedział głęboko w nosku, teraz zaczął już wypływać, wodnisty przeźroczysty.Radź ciocia, bo nasza dr za granicą na kongresie.. Żelciu, dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 21.10.2010 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 1 tabl = 500 mg. Czyli podajesz 3*125 mg=375mg . Czyli podajesz na troszkę ponad 7 kg wagi. A ile waży? Przelicz sobie, ile możesz. poza tym ważne żeby nie 3razy a co 8 godzin. Do nosa możesz troszkę ksylożelu, jeżeli masz. Przed tym eufobium. Inaczej ono nie działa, jak w nosie jest katar to się nie wchłonie. Ksylożel obkurcza naczynia i udrażnia nos, przynajmniej na trochę. Nos ma byc drożny, to może nie pójdzie niżej. Tyle mogę poradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 21.10.2010 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Dzieki Ewa. Mały waży 8.300, czyli powinien dostac 415 mg. Jak to wyczuc skoro w tabletce jest 500 mg? Na oko chyba ciut odkroić, co?A ten ksylożel na receptę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 21.10.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 cóż, jedną ćwiartkę na połówkę i dokładasz do dawki np rannej. Jak ja te tabletki dłubałam na różne sposoby Niedługo przejdziesz na 3*1/3 :) Iso jest podłużna to łatwiej podzielić. Ksylożel powinien być bez recepty. Jeszcze maść majerankową pamiętam, ale ona słabsza i nie wiem, czy działała. No i czyscić nos gruszką, fuj, łatwiej czyścić jak zakupisz jakąś sól morską albo inną wodę. Psika się tym a potem wyciąga gruszką rozcieńczony katar. Dzieci tego strasznie nie lubią, ale co robic. Sam nie wydmucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 21.10.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Aga Trzymam kciuki za Krasnala, oby to tylko delikatny katar.Ja zamiast gruszki polecam taki fajny aspirator do nosa - frida albo marimer? moze Znasz, duze przyjemniejsze od gruszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 21.10.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 przeciez marimer to sól morska. Ją sie raczej wpsikuje a wyciagnąc trzeba czymś. Chyba, ze coś nowego wyszło. Zresztą ponizej 3 lat marimeru się raczej nie powinno, on jest hipertoniczny. lepiej nawet zwykłą sól fizjologiczną wpuscić. No właśnie, sama przedtem pisałam o soli morskiej zamiast fizjologicznej. Upss, dobrze, że Aneta napisała swój post, to zauważyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 21.10.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 U nas fajnie działała ta FRIDA, o której pisze Aneta. To taka "wyciągarka", tutaj widać: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts