Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Franuś Waleczny czyli jak trudno jest wcześniaczkom

Recommended Posts

Fridę stosowałam jeszcze jak Franula na erce we Wrocławiu lezał:)

Wpuszczanie kropelek do nosa w ogóle nie wchodzi w rachube. On nienawidzi tego. Sama nie dam rady a z kims to zawsze sie boję ze sie mu szyję uszkodzi.. Tylko psikacze wchodzą w rachubę a więc euphorbium lub nasivin, bo do tego szybko go przytrzymam

A Marimer to mi na erce zalecono!!:eek:Cały czas mu tym psikam:eek:

Na chwile obecna wygląda na to, że ksanalowi sie poprawilo. oddycha swobodnie.

Dostałam analizę z Instytutu dr Masgutowej. Kilka stron lektury..

• Odpowiedzi 15,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• AgnesK

3593

• DPS

1303

• Żelka

1088

• EZS

821

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Euphorbium tez udraznia nos, .

tak jak i wszelkie soliki itp. Jak wlejesz wody, to się katar rozrzedzi i spłynie. Tylko źle, że na dół.

Ja do homeopatii jestem sceptyczna. Przynajmniej jako jedyne leczenie.

Dobrze, że samo przeszło :)

Nie przeszło jeszcze, ale dziś Franiu wygląda lepiej - nie ma już takich podkrążonych oczu i katar wypływa ładnie.

Nasza pani dr pulmonolog powiedziała zeby już nic innego nie dodawać krasnalowi, że sterydy, kt dostaje w inhalacjach powinny wystarczyć. Trzeba cierpliwie czekać. Jeśli złapał coś, z czym, nie da sobie rady to będzie to wkrótce wiadome.

Ja mam jednak przeczucie ze z tego kataru nic więcej nie będzie. Oby.

ja polecam na wyciaganie gilków KATAREK podlączany do odkurzacza;)

my tez mielismy epizod smarkowy, chyba teraz taki wirus katarkowy jest.

u nas sie sprawdzily nasivin, euphorbium, marimer jako zakraplacze, i jeszcze maść majerankową pod nosek. Solik sie nie sprawdzil :(

no i inhalacje na nosek - nacl, godzine przed spankiem, potem ladnie czysci sie nosek i dzidzia moze zasnac - tak nam polecila pediatra i wiecie co? jak mnie zatoki bola to tez sobie robie inhalacje sola fizjologiczna i puszczaja..../szczegoly pomine/

Edytowane przez XX

U nas nic nowego. Franula ćwiczył dzis dzielnie. Jutro wolne i od poniedziałku znowu do roboty/

Ale kurdupelek tak sobie juz wzmocnił mięśnie brzucha, że w wózku z całkowicie rozłożonym oparciem potrafi usiąść!:) Ale nie w wózku jueszcze nie potrafi. Ciągle próbuje podnieść się do przodu.

Katar jest, ale jakby mniej dokuczliwy.

Mam nadzieję, że w poniedziałek mały wyląduje już w basenie:)

XX, a ten katarek do odkurzacza to gdzie kupiłaś?? I tek nie kupię, bo odkurzacz centralny ino mamy, ale koleżanka Czeszka opowiadała mi, że u nich to b popularny wynalazek:)

Ja używałam Fridy i byłam z niej bardzo zadowolona. Nie miałam problemu z wyciąganiem katarku za pomoca ust. Ale na przykład mój mąż nie dawał rady tego robić. Dla niego idealny byłby ten Katarek do odkurzacza ;) Dobrze, że wtedy nie wiedziałam o jego istnieniu (albo go jeszcze wtedy nie było) :)

ja mam cos podobnego do fridy - otrivin chyba, w szpitalu dawali

owszem dziala

ale katarek lepszy - nie boje sie ze zaciagne cos za mocno, nie wpycham tego do nosa, o zaciagnieciu nie wspomne...:)

dobrze ze sa wynalazki, kiedys tez nie bylo nebulizatorow, robilo sie inhalacje z garnka. Tez przeciez mozna tylko o ile wygodniej....

Franio miał dzis "syndrom poniedziałkowy" (wszystko mam w d...):rolleyes: No ma prawo chłopak po rozleniwionej niedzieli:)

Na basenie spędzilismy dziś w sumie 1,5 godz! Łatwo nie było.. Chyba dlatego, ze dzis w ogóle Franiowi łatwo nie było;)

Dziś na drugim bloku kinezy ćwiczylismy z małym patterning z Domana - raczkowanie. 4 x podwójnie ułożony materac i mały padł ze zmęczenia.

Aguś a jak pudełeczko na bizuterię? Dotarło? No i czy się podobało? :-)

Nie długo wystawiam piękny serwetnik, akurat dla pokoju chłopca. Może któraś z mamusiek się skusi. ;-)

Jak to było z tą samochwałą? Ha,ha...

Franuś, naprzód Chłopie, kobiety nie będą czekać. Trzeba zacząć biegać!!! ;-)

Żelciu, chyba lepiej żebys nie pytała publicznie czy dostałam od Ciebie rzecz, która kupiłam na aukcji charytatywnej Twojego Stefka..

Mi dziś rano zablokowano konto:bash: Jaki zarzut? Dobra dusza, z forum dziecięcego, kupiła u nas 3 lub 4 rzeczy przez "kup teraz" i wzięła udział w 4 może licytacjach. Tej osobie (powiedzmy xyz - na prosbe tej osoby edytuje teraz swoje wpisy, żeby wykasowac imię) tez zablokowali konto. jaki zarzut? Sztuczne podbijanie ceny na koncie Frania (!), zebysmy za sprzedaż uzyskali więcej pieniędzy (!). A xyz naprawde chciał kupic zabawki dla swoich dzieci!!!! Jestesmy oboje po prostu zdruzgotani ta sprawą.. Narazie czekamy na odp z Allegro. Wyglada wiec na to, że znajomi mogą kupowac ino 1 x, bo jak więcej razy sie kupi lub zalicytuje, to wg allegro będzie to juz podejrzane (kazda osoba kupująca wiecej niz 1 x lub dokonująca licytacji więcej niz 1 x automatycznie staje sie znajomym Sprzedającego, co łamie regulamin Allegro:bash:).. Nie rozumiem tego.. Xyz załamany, bo chciał pomóc a teraz obwinia się za zawieszenie konta Frania. Ja tego nie pojmuję!! Jeśli Allegro odblokuje nam konto, to umieszczę apel tutaj i na NK: znajomi kochani! Błagam, nie kupujcie nic od nas na Allegro! Niech nikt nie kupuje od nas!

A wszyscy, którzy juz coś kupiliście, to błagam..nie przyznawajcie się do tego:(

Edytowane przez AgnesK

Ja nie mogę!!! Do czego doszło!!! No zamurowało mnie normalnie!!!!!!!

Nie rozumiem jakie sztuczne podbijanie ceny??? Jeśli licytowała a potem wygrała, zaplacila, a Ty jej przeslalas rzecz, to jakie to podbijanie ceny??? Sama sobie podbijala cene zeby drozej kupić u Ciebie?

No ja tego totalnie nie kumam. O co tutaj chodzi?

Nie można u tego samego sprzedawcy kupować więcej razy? A ja wciaz u Tej samej Pani kupuję do mojego decoupage? To mnie tez za to zablokują?

Niee, muszę zlapać wdech, bo juz nic nie kumam!!!

To za skomplikowane dla mnie.

No to dobrze, nie będziemy mówić o tym kto co i u kogo kupil.... Bosch...

Wiesz co Aguś, to się wyjaśni i będzie dobrze. Zobaczysz.

Edytowane przez Żelka