Margoth1719503976 01.11.2010 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Franiu, wiedziałam, żeś wielki, ale i tak się cieszę, że już umiesz siadać. Super, maluszku!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 01.11.2010 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 No to zanim o siadaniu będzie, zacznę od świętowania: 10 urodziny Natki i pierwszy wypad Frania w góry:)Alez był szok tlenowy:) Mały spał 1,5 godz podczas wędrówki:) Padł jak kawka:) http://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/vg/va/50xc/kaM3JqqjImph8k3qnX.jpg A teraz owo siadanie - b liczę na wypowiedx w tej kwestii cioci MalkiMały podnosi przednią część ciała na wyprostowanych rączkach jak do raczków, nóżki układa w literkę W (zdjęcie 1), odrywa łapki od położa (tu akurat opiera sie o szafkę, ale robi ten manewr także bez opierania się - niestety zdarzyło mu sie dzis przy tym stracić równowagę i wyrżną glową do tyłu... to przy pierwszej próbie było, gdy nie nadzorowalismy go tak bacznie w pozycji "nibyraczków) http://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/vg/va/50xc/diW2dvy0o7jfWg7Z2X.jpg Potem przekłada 1 nóżkę do przodu http://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/vg/va/50xc/kMRFPV0Y1utfvJ62GX.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/vg/va/50xc/aq6mh37yFDcgLekzhX.jpg A potem drugą (przy tym też zdarza mu sie zachwianie równowagi, Bóg wiedziec czemu nie podpiera się z boku, choc to umie), a czasem nie daje rady wyciągnąc drugiej i robi taki obrót: http://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/vg/va/50xc/D2lU8xCb08PaL2WQaX.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ngel 01.11.2010 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 hmmm jak na dziecko podobno leżące to świetnie mu idzie!! Ja się nie znam ale moje dziecię robiło bardzo podobnie a nie stwierdzono u niego nigdy żadnych nieprawidłowości Agnes trzymam mocno kciuki ża wyjasnienie sprawy z allegro A tak w ogóle to powiem Ci coś co czuję całą sobą- za kilka lat nie będzie śladu po przygodach Franka- nie wiem dlaczego ale jestem o tym na 100% przekonana!! I proszę ucałować jubilatkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 01.11.2010 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Ngel, i ja mam taka nadzieję.To, w jakim Franiu jest dzis stanie zawdzięcza przede wszystkim rehabilitacji i swojej woli walki.Bez tej woli i napędu do życia to i najlepsi rehabilitanci niewiele by zdziałali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 01.11.2010 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 ale mnie tu długo nie było:)A Franuś takie postępy robi, no,no:) Widzę, że tak jak u Michasi ulubioną zabawką jest sprzęt elektroniczny;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 01.11.2010 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Dzięki Twojemu hartowi też! Gdy się kocha to niic nie jest ważne poza tym jednym: zrobić wszystko jak najlepiej. Powolutku do przodu i to pokazuje Twoja fotograficzna dokumentacja. Trzymam kciuki i dobre myśli posyłam,by sił Ci przybywało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.11.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 No i co, jest już ten opis ze zdjęciami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.11.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 No i masz, jak zwykle nic nie widzę, a ono jest! Kochana - skoro sam koryguje pozycję W, to chyba dobrze będzie, nie???? Ech, kobieto małej wiary... Jest dobrze, a będzie rewelacyjnie!!! No. Ja to wiem, jak zwykle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 01.11.2010 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 A ja tak usiłuję sobie przypomnieć... mój Tomcio też tak jakoś blisko W siadał, potem często (aż mnie to niepokoiło) tak jak Franio na ostatnim zdjęciu - jedna nóżka do przodu, druga do tyłu. A potem się wyrównało i teraz to... szkoda gadać Będzie dobrze, będzie dobrze, będzie super! Na pewno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 01.11.2010 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Wy ciotki to już chyba na miotłach latacie:yes: Humor mi się poprawił, bo apel wysłany:D Zacytuje tu ino to, co napisałam na wewątku apelowym: Melduję, że apel poszedł do Allegro.Czy mogłabym także prosić Was o o podpisy na prośbie o zmianę regulaminu kont charytatywnych? To dopiero, gdy nas odblokują.Chcę umieścić te propozycję w Allegro Cafe. Teraz jeszcze nie mogę, z wiadomych względów.Chodzi mi po prostu o możliwość wyznaczania spośród Allegrowiczów 1 pomocnika do obsługi aukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 01.11.2010 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Aguś, sadzę, że powinnaś mu zawsze te nieprawidłowe pozycje korygować, (no pewnie tak robisz) tłumacząc mu "Franio tak nie, tak jest źle, popraw". Na początek będziesz Ty mu poprawiać do prawidłowej pozycji. Po czasie, zmniejszaj swój udział w tym poprawianiu i zobaczysz, że on sam załapie jak trzeba. Potem juz tylko powiesz, Franio, nie tak" a On juz sam będzie poprawiał..., a potem juz mu sie utrwali to, co prawidłowe. Nauczysz go tego. Najważniejsze, że On rozumie wszystko. Trzeba to wykorzystać i będzie dobrze. A w ogóle to jest taki słodki, że się rozklejam na każdym zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 01.11.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 no to ciekawe ciotka bo mi właśnie kazali nogi ustawiać do takie pozycji jak na tym zdjęciu....http://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/vg/va/50xc/D2lU8xCb08PaL2WQaX.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 01.11.2010 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Żelciu, widzisz..ja zawsze poprawiam a nigdy nie mówię przy tym komunikatów typu "tak nie" itd! XX, to czekamy na ciotkę Malke. Niech nas oświeci:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 01.11.2010 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 No co ja mogę..... Powiem tylko, jeśli nie jest tak,że stale ta sama noga jest podwinięta, to jest ok, dzieci tak sobie zwiększają płaszczyznę podparcia i stabilizują na obwodzie. Jeśli stopa nie jest ustawiona koślawie (a na zdjęciu nie jest), to jest ok, reszta patrz wyżej Franciszek jak zwykle uroczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 02.11.2010 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 no mi sie tez widzi megaprawdlowo na tym zdjeciu cos mi sie blaka po umysle o jakies rotacji i ze powinien wlasnie na poczatku siadac na polpupkach poniewaz odciaza sobie w ten sposob kregoslup ale malka poprawiaj bo ja z pozycji lamera mowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 02.11.2010 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Ale w tej rotacji to on b rzadko siedzi. Najczęściej z 1 noga z przodu a z druga z tyłu, zawsze jest to ten sam układ nóg - tak jak na zdjęciu 2 i 3.No dobra, czyli nadal czekamy na rozwój sytuacji:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.11.2010 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 No widzisz, matka, czy ja nie mówiłam, że małą wiarę masz? Jeszcze tylko troszeczkę, zacznie wstawać i chodzić - JA CI TO MÓWIĘ. JA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 02.11.2010 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Moje młode też siadywało w takim powyginanym szpagacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 02.11.2010 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 (edytowane) /u nas też b. mało siedziała tak- za każdym razem jak siadała inaczej to kazali mi ją własnie tak ustawiać - na półpupkach.Ale u nas był problem wzmożonego napięcia w barkach a słabego w miednicy i małej rotacji malka mam pytanie dot obuwia możesz poradzićortopeda mówi wkładać nogi w domu w obuwie typu twarda podeszwa wiązane wysokie (daniele bodajze)rehabilitanci radzą patrząc na nogi małej prawie codzień - daniele nie, w domu sandałki - najlepiej emel, ecco, geox ( czyli wysokie owszem ale b. lekkie i zginające się w 1/3 i trzymające kostkę w pewnym sensie trochę profilowane) jedziemy więc na tych ecco od początku (niestety cena zabijająca).widzę po dzieciakach co noszą te ortopedyczne ze wyginają nogi w siadzie do zewnątrz a moja w tych sandałkach siedzi superpoprawnie jak w pozycjach do aikido;).i co tu panie robić? kogo sluchac? znowu człowiek musi miec 2 stopien w pediatrii (żart oczywiscie) Edytowane 2 Listopada 2010 przez XX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 02.11.2010 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Ale w tej rotacji to on b rzadko siedzi. Najczęściej z 1 noga z przodu a z druga z tyłu, zawsze jest to ten sam układ nóg - tak jak na zdjęciu 2 i 3. No dobra, czyli nadal czekamy na rozwój sytuacji:) ten sam układ tzn zawsze prawa do przodu a lewa zagięta, czy zdarza się inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts