AgnesK 02.11.2010 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Aniu...a co tam! Chrzań konwenanse:) Nalezy Ci się Malka, to ten fotelik zakupiony zgodnie z Twoimi wskazówkami:) Kurcze, a nie wychodzi z głowy post Żelki. I mam wyrzuty, że tak mało odpisałam, ale nie potrafię pisać jak Miki.. Zresztą pogadałyśmy sobie dziś długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 02.11.2010 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Można też nabyć fartuch"malarski" z rękawami. Posiłek spełnił wiele funkcji Miny Franka tak wymowne,że nie ma potrzeby wątpić czy było warto. Serdeczności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 02.11.2010 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Aga, ale w krzesełku najważniejszego na fotce nie widać - podnóżka i ogranicznika miedzy nogami. a czytałaś blog Żelki ? ślubny biegał z chusteczkami, aż się wkurzył i przyniósł mi reczniki papierowe w rolce XXL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 03.11.2010 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 O, a co to?! Nie plakuchnać mi tu. Wystarczy, że ja rycząca baba jestem. Buziaki Wam i miłego dnia! p.s. Zdjęcia Frania z kaszą..., bombowe. Szkoda, że Go nie słychać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.11.2010 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 No i to jest to, o co chodziło! Pamietam, jak my dalismy wolną wolę naszym robaczkom, kiedy siedzieli nad swoimi tortami urodzinowymi, kończąc roczek. Aaaaale było...! Super, że krasnal miał taki fajny wieczór z kaszką! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 03.11.2010 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Odblokowali Frania!!!! A wczoraj jeszcze dziewczyny z forum dziecięcego zaczęły słac maile z prośbami:) Chyba w sumie dużo tego przyszło:) Ino ja nie mam teraz czasu na wystawianie przedmiotów - do Frania muszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 03.11.2010 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Huuuuuuuuuuuuuuuraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 03.11.2010 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 no prosze a moja tesciowa twierdzi, ze dzieci do 2 lat trzeba karmic najlepej pewnie przez rure zeby bylo czysciej bo takie male to sie i tak nie nauczyps.wlasnie wyjelam kawalek serka z rybka ze skarpetki mojej corki bo tez jej tak pozwalam jesc jak Aga Franiowi no. allegro ok powiem w wielkim skrócie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 03.11.2010 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 http://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/vg/va/50xc/3QqJMbwm2CttIweDHX.jpg Jak niewiele potrzeba aby sprawić radość dziecku. Wystarczy tylko pozwolić mu się pobrudzić. Super uśmiech . Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 03.11.2010 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Aguś no widzisz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Superrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dawaj no zaraz Frania stronę!!!!! No, tam też są ludzie!!!!!!! Brawo Allegro!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 03.11.2010 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Z tymi ludźmi to bym nie przesadzała. Ludzie to byliby w piątek a nie w środę. To teraz trzeba pomyśleć jak powalczyć o ten regulamin. Zna ktoś dogłębnie allegro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 03.11.2010 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Ewuś, ludzie, ludzie. Trzeba popatrzeć też trochę z ich strony. Został złamany regulamin, a zanim doszły do tego, co, jak, na co, po co i dlaczego, to trochę potrwało. Nie wiadomo jak to jest, może ktoś, kto o tym decydował na końcu, dopiero teraz mógł dać swoją opinie. Wiadomo, nam zależy, aby "od razu", ale oni mają też swoje procedury. Ważne jednak, że doszły do dobrego wniosku i, że papier nie był ważniejszy od człowieka. A faktycznie, regulamin dla kont charytatywnych powinien być ulepszony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 03.11.2010 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 (edytowane) Taaa. tylko żeby nie było tak różowo to napiszę tylko że nie mamy statusu konta charytatywnego..Cuuudownie, prawda? Wystawiłam juz kilka rzeczy i przystopowałam, bo..prowizja.. Babeczka chce kupić ten łańcuszek z białego złota, za kilka dni wyjeżdża.. Ewa, dziś wieczorem chce napisac na spokojnie propozycję zmiany w regulaminie i umieścic w Allegro Cafe na dziale 'propozycje zmian'. Ale chcę to zrobić na spokojnie, jak R będzie w domu. Wtedy umieszczę tu link. A mail od Allegro dostałam taki: Informuję, że Pani konto zostało odblokowane. Liczę na to, że Pani dalsza współpraca z naszym Serwisem będzie przebiegała zgodnie z obowiązującymi zasadami. Proszę pamiętać, że w przypadku kolejnego naruszenia Regulaminu Allegro konto może zostać definitywnie zawieszone. Dodam, że korzystanie z jednego komputera/adresu IP przez kilku Użytkowników Serwisu nie stanowi naruszenia zasad Allegro. Podobna sytuacja dotyczy Użytkowników zamieszkałych pod wspólnym adresem. Przypomnę, że podejmowane przez nas działania dotyczą sytuacji jednoznacznego stwierdzenia, iż Użytkownik korzysta z kilku kont niezgodnie z zasadami Serwisu. Ponadto, przypominam że zgodnie z Regulaminem Allegro: "2.13. Użytkownikowi nie wolno korzystać z Kont innych Użytkowników oraz udostępniać swojego Konta innym osobom, z wyjątkiem przypadków udostępnienia Konta Firmowego osobom należycie umocowanym przez Użytkownika do działania w jego imieniu. Użytkownik powinien zachować w tajemnicy hasło do Konta. Konta są niezbywalne". Zakaz ten dotyczy również członków najbliższej rodziny. Z konta w Allegro może korzystać wyłącznie osoba, na której dane zostało ono zarejestrowane. Użytkownik konta jest w pełni odpowiedzialny za wszelkie podejmowane na tym koncie działania. Powinien on w miarę swoich możliwości zadbać o to, by do konta nie miały dostępu osoby trzecie. Czyli osoby, które mają konto komercyjne/firmowe mogą mieć pełnomocników a konta charytatywne nie.No i wrazie mojego wyjazdu z Franiem na turnus czy do szpitala nawet mój mąż nie może zaglądać na - jak sadziłam do tej pory - NASZE konto. Przecież skoro mamy wspólnote majątkową to... nie kapuję..I o tym chciałabym napisać, tzn zaproponować zmianę w tym punkcie regulaminu. A narazie i tak stoję z aukcjami w martwym punkcie.No przecież musimy dostać zdrowo po uszach, prawda? Edytowane 3 Listopada 2010 przez AgnesK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 03.11.2010 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Aguś, może musisz znowu do nich napisac tą prosbę o nadanie konice prawa do prowadzenia aukcji charytatywnych. Wiesz o co chodzi. To co trzeba było przesłać mailem do Niech jak załozyłaś konto.To co się co trzy miesiące przesyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 03.11.2010 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Żelciu, wysyłałam juz ze 3 razy w ostatnich dniach.W mailu ostatnim do pana prowadzącego naszą sprawę prosiłam także o automatyczne przedłuzenie statusu konta w przypadku jego odblokowania.Napisałam dziś do pana ponownie i jeszcze na wszelki wypadek do pewnej pani, która mi przed weekendem odpowiedziała, ze nie da się, bo nas zablokowali i...czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 03.11.2010 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 (edytowane) rozumiem, że w twoim przypadku chodziło o ten zapis: 2.13. Użytkownikowi nie wolno korzystać z Kont innych Użytkowników oraz udostępniać swojego Konta innym osobom, Jeżeli ktoś pomaga przy aukcjach ze swojego komputera i ze swojego konta to jest to korzystanie z innego konta. A jak z twojego konta??? Jak ocenią to udostępnianie konta? Ja używam allegro w domu i (rzadziej) w pracy. Konto to samo a dwa IP. A czasem zdarza mi się licytować z kompa męża, który ma zupełnie inny IP, niż mój. Czyli trzeci IP. Nigdy nikt mnie o to ani nie pytał ani nie ostrzegał. Zresztą w regulaminie nie ma ani słowa o IP. Ha, czasem zaczynam ma moim a kończę na jego (bo szybszy procesor) Czyli jak zamierzają udowodnić, że to ktoś używa mojego konta z innego komputera????? Chyba do nich napiszę. A tak poza tym to załóż też konto mężowi i jedno z nich poświęć na aukcje charytatywne Nawiasem mówiąc do tej pory ten zapis o nieudostępnianiu kont traktowałam wyłącznie w kategoriach odpowiedzialności- czyli jak ja udostępnię, a mąż coś zalicytuje nierozważnie (czy tam ktoś inny), to muszę ponieść tego konsekwencje. I tyle. Również, jak ktoś coś wystawi z mojego konta, to mogę go op...lić ale muszę fakt zaakceptować. Ale co to obchodzi allegro?? Edytowane 3 Listopada 2010 przez EZS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 03.11.2010 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Ewa, teraz mamy 2 konta - na aukcje Frania i moje (nasze) prywatne.Pan mi odpowiedział, ze korzystanie z kilku IP jest dozwolone. Oczywiscie to fikcja bo nikt nie wie, czy ja siedze przy kompie czy małż.My wpadłyśmy bo osoba, która mi pomagała, wzięła udział w bodaj 3 czy 4 licytacjach (zarzut o sztuczne podbijanie ceny i nabijanie sobie pozytywnych komentarzy). No i teraz jest w ogóle spalona, bo wiadomo, że znajoma (a znajomym nie wolno kupować), no i ja złamałam regulami bo udostepniłam jej hasło. lece do frpotem sie odezwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 03.11.2010 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Z tym kupowaniem przez znajomych to nie przesadzaj. Już chyba udowodniliśmy tutaj, że masz ok 100 osób znajomych Rozumiem, że znajoma wstawiała coś na twoją aukcję ze swojego konta i potem z tego swojego konta coś licytowała na innej twojej aukcji? Bo jakby wstawiała z twojego konta to nie byłoby problemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 03.11.2010 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Z tym kupowaniem przez znajomych to nie przesadzaj. Już chyba udowodniliśmy tutaj, że masz ok 100 osób znajomych albo i więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 03.11.2010 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 (edytowane) Dobra Aga, choć nie kumam czemu... Edytowane 3 Listopada 2010 przez Żelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts