Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Franuś Waleczny czyli jak trudno jest wcześniaczkom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• AgnesK

3593

• DPS

1303

• Żelka

1088

• EZS

821

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja czytałam wczoraj, dziś stwierdziłam, że trzba odpuścić.

po pierwsze forum allegro obejmuje ludzi, którzy przede wszystkim chcą zarobić. powiem więcej - zyją z tego. Normalni "kupowacze" zaglądają tam rzadko, tak jak i większość z nas, bo nie mamy potrzeby. A ludzie, którzy zyją z allegro rozpatrują wszystko w kategoriach dobra własnego. Tak, jak kazdy pracownik rozważa decyzje dyrektora pod wlasnym kątem, a nie dobra firmy lub kolegi. No i z ich punktu widzenia poczuli się zagrożeni. Każda zmiana niepokoi, a ta z wystawianiem aukcji i licytowaniem z tego samego komputera może faktycznie nie jest najszczęśliwsza. Bo co do pomocnika, to w zasadzie nikt nie miał watpliwości.

teraz trzeba napisać pismo do allegro z powołaniem się na ten wątek i prośbą o umozliwenie wyznaczenia przedstawiciela no i sposobu wyznaczenia (bo osoba prywatna nie ma pracownika, któremu może powierzyć zadania w pracy, czyli wzór z firm musi być zmodyfikowany). I tyle. A tamtym wątkiem przestać się przejmować ;)

Agnieszka, daj spokój. Włożyłaś kij w mrowisko, ale alegro to nie forum. Ty z tymi ludźmi nie masz nic wspólnego ;)

Niechaj nigdy żadna mama nie musi organizować sobie pomocy dla swego dziecka! Nie czytam już tamtych postów bo ciśnienie mam 210 na 90. Agnieszka,Żelka jesteście bardzo dzielne i waleczne,ale może zróbmy coś takiego jak na gwiazdkę w tamtym roku? Wstyd mi,że niektórzy mają tak niski poziom empatii. Przytulam i zdrowia życzę

A ja własnie dostałam przeeeemiłego maila na skrzynkę Frania:)

Z Allegro:) Bardzo życzliwa osoba wspominała o portalu www.szczytnycel.pl

Może to jakieś wyjście?:)

Narazie skupiam się na przygotowaniu kalendarzyków kieszonkowych z apelem o 1% no i ulotek. Myślę, że jak się do tego odpowiednio przyłożę i mądrze rozprowadzę, to ...damy radę z palcem w..nosie:)

A teraz idę do męźa, Nata nocuje u koleźanki, więc chata (prawie) wolna:)

A z tego wszystkiego nie napisałam, że dr Masgutowa jest niesamowita. Już pierwszą diagnozę Frania sporządzaną miesiąc temu wysłałam 2 lekarzom i każdy z nich był pod wrażeniem, ze można tak rozpracować dziecko. Tak więc Franiu jest rozpracowany, problemów jest duuuuźo. Co na mnie zrobiło wrażenie? To, że dr M podchodzi z takim wyczuciem do dziecka, śpiewała Franiowi jak się denerwował... wszystko dokładnie tłumaczyła, związki przyczynowo-skutkowe.. Rozwój Frania b hamuje silny odruch paraliżującego strachu.. Pokazała mi jak łatwo go wywołac.. Wot taka pozostałośc poszpitalna.. Stąd właśnie wymioty Frania.

Na ostatnim turnusie w Z Franula ćwiczył z rewelacyjną rehabilitantką, która w terapię włączała elementy terapii dr M. I w stosunku do badania sprzed miesiąca już jest poprawa w odruchu ochrony ścięgien! Od jutra zaczynam ćwiczyć z Franiem raz dziennie (koniec okresu ochronnego poturnusowego;), ale z rehabil ruchową jeszcze poczekam z tydzień, wg zaleceń). Jak krasnal wygląda na dzień dzisiejszy? Udało sie uzyskac symetrię w nóżkach (Malka, tylko się nie śmiej jak coś poknocę, bo z pamięci piszę:)), jest asymetria klatki piersiowej, skrócenia lewej str, zawęźone pole widzenia w lewym oku, zaczynają się problemy ze szczękami (zgrzytanie zębami - podwyższone napięcie mięśniowe), wiotkość stawów, opóżniony czas reakcji lub jej brak. Dr M powiedziała wprost, źe nie jest dobrze, ale mały ma potencjał i musimy o niego powalczyć. gdyby go dziś tak zostawić to włąściwie nie ma szans na prawidłowy rozwój mowy.

Wizyta trwała prawie 1,5 godziny. Po wyjściu czułam się jakbym przeszła pranie mózgu. Ale badanie...na najwyższym poziomie.

Rozmawiałam dziś z pewną mamą, która też jeżdzi ze swoim synkiem do dr M. Zapisała się na maj na turnus nad morzem. Spróbuję w poniedziałek się teź na ten turnus wpisać - będzie 2 w 1: jod na płucka Frankowe i praca nad odruchami. Oby się udało, oby było miejsce:)

Będzie dobrze, jakkolwiek będzie to będzie dobrze:)

Jak to Źelcia napisała? To nie wyrok, to droga:)

Czesc lata swietlne mnie tu nie bylo , wszystkiego jeszcze nie przeczytalam ale zdazylam przeczytac te .......nawet nie wiem jak to nazwac ( nie chce przeklinac ) chodzi mi o allegro . Szkoda gadac.

nie doczytalam tylko gdzie mam sie wpisac , czy podpisac , ja tez bardzo chetnie .

dawno mnie nie bylo i nie mialam okazji podziekowac za gratulacje , a wiec dzieki , blizniaki rosna 4 mc a wygladam jakbym byla w 6.

pozdrawiam i trzymam kciuki za Walecznego .

Agnes- Ty słuchaj Żelki bo to mądra i wrażliwa dziewczyna.

Przeczytałam tamten watek; na allegro.I rozumiem ,że ktoś kto tam mocno siedzi może obawiać się zmian; ale pilnowanie własnej doopy nie usprawiedliwia klapek na oczach.

A zarzut,ze część piszących to jednopostowcy to żaden argument.Czy w pierwszym poście nie można mieć racji?

Ty się dziewczyno nie przejmuj komentarzami osób nie będących w temacie.Rób tak zeby było jak najlepiej dla Franusia.Ostatecznie na każdym forum są osoby, dla których celem samym w sobie jest dowalanie innym.Mają z tego satysfakcję i wielkie nadęte EGO.Kichaj na to.

Jesteśmy z Tobą całym sercem

Edytowane przez galka

Agnes, przeczytałam do końca te posty z alegri i chyba przesadzasz. Jest tam sporo ludzi życzliwych a zaledwie kilka troli. Tylko absolutnie nie są zorientowani w temacie. Przynajmniej nie byli, bo zrobiłyście z Żelką dobrą pracę. Myslę, że będą wiedzieć znacznie więcej o aukcjach charytatywnych :)

A co do opinii dr M - ja się nie znam, ale wiem, że dasz radę. . I najważniejsze, że wiesz, co masz robić. Powodzenia :)

Galka po jakiemu ty piszesz? same &^%$ :)

Edytowane przez EZS

Agnes, o tym że nie będzie łatwo wiesz od dawna.

To ,że znalazła się osoba która potrafi wskazać sposób postępowania to bardzo dobrze.

Mam 100% pewność ,że w przyszłości Twój Franio doceni ,Twój i całej twojej rodziny , wysiłek jaki wkładacie w jego rozwój.

Wszystko będzie dobrze , ale wiesz że nie ma nic za darmo.

Trzymam kciuki.;)

Powodzenia :)

A ja chyba pierwszy raz nie wiem, co napisać ;)

Wszystko mądre zostało już wyżej napisane.

Aga, rób swoje, wskazówki i tor postępowania masz nakreślony najlepszy na świecie.

Kciuki nas wszystkich mocno zaciśnięte, dobre myśli codziennie posyłane. Forumowe czarownice ziela warzą.

Będzie wszystko jak należy. Okupione ciężką pracą, którą i tak wykonujecie od dawna. Ale na końcu tej drogi będzie całkowite zdrowie i sprawność Franusia :yes::yes::yes:

Ta stronka szczytnycel.pl rzeczywiście fajna, trzeba będzie się jej przyjrzeć, może lepiej tam będzie kupować niektóre rzeczy niz na allegro.

A Ty, Aguś, nie daj się ponosić emocjom, uda się wszystko.

I pieniądze zdobędziecie, i Franuś zdrów i sprawny będzie, zobaczysz!

Wpisałam Frania na turnus w maju u dr M:) Jeszcze na 100% nie ma pewności co do miejsca, ale planują go zrobić w Mielnie. Mi chodzi właśnie o to, by pojechać z kurczakiem nad morze. Z wiadomych względów.

Wczoraj dostałam kolejny miły mail na skrzynkę Frania od osoby, która wcześniej napisała mi kilka b przykrych słów. Myślę więc, że dyskusja na AC powoli zaczyna przynosić pożądany skutek. Serdecznie Wam wszystkim dziękuję za wsparcie!:) A po godz 23 otrzymałam kolejny miły mail, tez na skrzynkę Frania i..jakoś tak emocje opadły i stwierdziłam, że..mieliście rację:) Nie będę się wycofywała. Ograniczę ilość aukcji, ale będe je prowadziła. W tej chwili zamawiam kalendarzyki z apelem o 1%, więc...będzie dobrze:)

Aga, a TY się dowiadywałaś dokładnie jak to jest z tym podatkiem od tych aukcji na allegro?

Bo ja uznałam, że jeśli pieniadze ida na konto Fundacji, a u nas idą nawet te za przesyłkę, ze to nie jest dochód, ale kurka dopiero po tych pytaniach tam zaczynam się zastanawiać jak to jest na prawdę....

Jutro mam dzwonić, pani, która się tymi sprawami zajmuje jest dzis nieosiągalna.

Zadzwonię na bank.

Jak Ci mówiłam Żelciu przez telefon ja żadnych rachunków na koperty nie biorę, ani na koszty przesyłki, nic..

Napiszę jutro jak tylko czegoś się dowiem.

Dzwoniłam na ten numer co to 5-tke potem wybierasz. Na razie Pani jest zajęcta i mam za 2 godz. zadzwonić.

A Ty też jutro dzwoń i zapytaj.

W sumie zwykle konta moga sprzedawac i do 1000zl m-cznie i sie do tej kwoty nie odpisuje, z tym, ze rzeczy sprzedawane nie moga byc nowe, musza miec ponad pól roku.

I tutaj ja w razie czego, musze swoje przedmioty postarzac.... :-(

Ale zapytam w Fundacji, no bo przecierz wszystko na nich idzie, nic na pr. konto.

A z kim Ty dziś tam rozmawiałaś, z tą Panią K.K. co obsluguje nasze konta charytatywne?