Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Franuś Waleczny czyli jak trudno jest wcześniaczkom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• AgnesK

3593

• DPS

1303

• Żelka

1088

• EZS

821

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja też myślę, że to tylko chwilowe problemy. Na filmie, gdzie Franio je chleb nie widać żadnych niepokojących objawów. Nie jestem ekspertką, ale jako mama czwórki dzieci trochę się znam. Nie widziałam tamtego filmiku, ale na tym którego link zamieściłaś tutaj Franio radzi sobie świetnie. Wie czego chce i po to sięga. Bezbłędnie trafia w swoją ofiarę i świetnie celuje nią do buzi.

Cudny chłopak z niego rośnie.

No i dobrze, że ciotka Malka głośno nie mówi, bo chyba rzeczywiście zjadłabym. ;)

Aga, sprawdź porządnie o co chodzi, niemniej wierzę, że to nie okaże się nic groźnego, że to chwilowe jakies zawirowanie.

W końcu tyle tego wszystkiego na jednego malucha - czasem cos się zmęczy i porobi... kawały...

Dzięki ciotki kochane.

Filmik jest już w Wawie u dr prowadzącej Frania. Jutro ma dyżur i na spokojnie obejrzy.

Ja tylko chciałabym wiedzieć, co to za cholerstwo.. staram się znaleźc jakąś prawidłowość i nie znajduję.. No tyle że bardziej intensywne jest po południu, gdy krasnal jest zmęczony, ale generalnie zdarza się w każdej sytuacji. Raz nawet przyuważyłam ze w trakcie zasypiania. Czy tiki mogą się tak objawiać? Nie rehabilituję go teraz - od zakończenia turnusu. W tę sobote beda to 2 tygodnie, na piątek chciałam się umówić juz z panią rehabilitantką.

Aga, dziękuję za film. Dobrze, że masz możliwość przesyłania filmów do pani doktor mailem. Trzymam kciuki, żeby wtorkowe EEG rozwiało wątpliwości. Jestem pewna, że będzie dobrze. Przecież już nic takiego nie miało miejsca od dawna. Myślę, że to tylko chwilowe zmęczenie i odreagowanie. Franio dużo i intensywnie ostatnio ćwiczył, poznawał nowe osoby i otoczenie. To może też taka reakcja. Zresztą, gdybyś nie napisała, że to takie mimowolne ruchy, nawet nie zorientowałabym się (i sądzę, że inni również), że jest w tym coś niepokojącego. Przecież wiele dzieci czasami tak się wygłupia, popisuje i próbuje nowe pozy.

Bo matka wyrodna:)

A tak na powaznie: ja ciągle boje się mu dawac wieksze kawałki. To była druga próba z chlebem. Ale kilka dni temu zadławił sie kawałkiem i... stres na maxa, nie mogłam z niego "wybić" tego kawałka.. Tak więc..powoli a bezpiecznie:)

Bo matka wyrodna:)

A tak na powaznie: ja ciągle boje się mu dawac wieksze kawałki. To była druga próba z chlebem. Ale kilka dni temu zadławił sie kawałkiem i... stres na maxa, nie mogłam z niego "wybić" tego kawałka.. Tak więc..powoli a bezpiecznie:)

A z ciekawości zapytam , jak "wybijałaś" owy chlebek ?

A symetria jest zastanawiająca, dlatego pytałam,czy reakcja nie była sprowokowana - nie , nie nie, mammmmmmmmmma nie chcę spać, jeść i siku ;)

Malka, zdecydowanie nie. Cjoć wiem, ze na pierwszy rzut oka tak to może wyglądać. To tylko krótki filmik. Ale tak jest zawsze. czasem taki pojedynczy ruch głową w 1 stronę ale (chyba) częsciej serie. A to ze symetryczne, to... o czym świadczy?

A klepanko klasycznie - dziecko do poziomu a nawet z głowa bardziej w kier podłogi no i rytmiczne stukanie w okolicę między łopatkami.

Margoth, te ruchy pojawiły sie a początku września. 8.09 (wszystko zapisuję;))

Ewa, Malka, kurka, napiszcie cos o tej symetrii. Bo juz z rozmów z Wami wiem, że dystonia nie.

Dlaczego on tak sie zachowuje??

Klepanko wzorowe :) czemu ja tego nie wiedziałąm jak Młody był niemowlakiem :oops:

Aga mnie poza tym co już na priv wysłałam chodzą po głowie miorytmie, ale ważne pytanie czy takie akcje zdarzają się we śnie?

Ale tu nie ma co gdybać i wygrzebywać czarne scenariusze, tu trzeba zrobić badania i.....wszystko będzie jasne.

Edytowane przez malka