Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Franuś Waleczny czyli jak trudno jest wcześniaczkom

Recommended Posts

mam fotelik bo moje szczeście już z niego wyrosło więc mogę pożyczyć, nawet na dwa tygodnie. Najchętniej to bym zaprosiła Nefer na kawkę żeby go przekazać, bo trochę mi dziecko kaszle (właśnie dlatego sama się nie zgłosiłam do odbioru Frania bo od niego trzeba z dala z zarazkami ).

Jeśli nie do Szczecina to nie ma sprawy :):):)

• Odpowiedzi 15,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• AgnesK

3593

• DPS

1303

• Żelka

1088

• EZS

821

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Juz jestem. Wyszło długo, bo Franula był 5 godzin bez jedzenia, w godzine po podaniu S wsciekł się z głodu (godzine siedzielismy jeszcze w szpitalu po, na wszelki wypadak) i trza był jechac na sygnale do zaprzyjaznionej knajpki z obiadami domowymi:) I se wciągnął jarzynową na śmietanie :yes: (absolutna premiera) a na drugie ziemniaczki z klopsikiem gotowanym. A w czasie czekania po podaniu Synagisu R skoczył po wynik eeg i jak napisała Żelcia: Zapis w granicach normy dla wieku!!!! A potem pojechalismy obejrzec wózek, bo taka fajna oferta była i..nieeestety:( Zostaje opcja warszawska. W kazdym razie już jestesmy w domu:yes:

Powiem Wam, że jak szłam w kierunku OIOMu to mało mi krew uszami nie poszła.. kurcze, wspomnienia są ciągle b żywe.. Pan dr zbadał krasnala i na podanie S nie wziął go na oddział, żeby mały czegos nie złapał, pani pielęgniarka przyszła do gabinetu do nas i podała S. A potem porozmawiałam z panem dr powaznie bardzo na temat tego, jak stan Frania rok temu w ich oczach wyglądał.. i z taka fajna pania pielęgniarką i z jeszcze jedną panią dr.. No tak, Franula został przedstawiony nowej pani dr, która pracuje od niedawna na OIOMie słowami: A to taki nasz wcześniaczek ciężki, długo sie u nas wyleżał i od respiratora odczepić się nie chciał.. Wszyscy najbardziej byli zaskoczeni dobrym stanem umysłowym Franka. Że "po tym wszystkim" taki pogodny, kontaktowy, tak żywo reaguje, ze fajnie już wyprowadzony itd.

Strasznie dużo emocji..

A jeszcze:

Ola (i Michał) pożycza nam fotelik na 2 tygodnie, więc wystarczy jak Odlo pozyczysz nam/Nefer tylko na ten 1 przejazd.

Kurcze, jesteście niesamowici, wiecie?

Bardzo, bardzo dziękuję Wam za pomoc..

A teraz ide poczytac dokładnie wszystkie wpisy:)

Edytowane przez AgnesK
za małymi literami napisałam:)

no , ja też mówiłam ;)

to teraz spokojnie pojedziesz na turnus :)

A lekarzom się nie dziw. Franuś jest nietypowy. Mam na mysli, że ma ogromną wolę walki. Takie dzieci się trafiają, ale hmm statystycznie rzadko a jeżeli już, to częściej dziewczynki.

Wiesz Ewa, już się chyba niczemu nie dziwię.

I tylko dziekuję Bogu za to, że Franula jest jaki jest. W pierwsza noc po urodzeniu dostał na OIOMie ksywkę Shogun, bo takie ciosy karate zadawał respiratorowi:)

Chwała Bogu, ze on taki waleczny.

A teraz ide jeść. A potem spać:)

Wszystko mnie boli - plecy i ramiona po trzymaniu klocusia wczoraj podczas eeg, stres tez swoje zrobił:)

Spokojnego wieczora:)

Fantastyczne wiadomości :)

Najbardziej cieszy mnie eeg :D

Gałka :oops: nie wiesz w co się pakujesz :oops:

a co do mojego gadania, wiem,że czasem lepiej zamknąć paszczę i milczeć, ale o fajnych rzeczach to ja lubię głośno i wyraźnie , o tych złych to szeptem, a i tak wierzę,że w tym wątku takich tematów już nie będzie :)