Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Franuś Waleczny czyli jak trudno jest wcześniaczkom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• AgnesK

3593

• DPS

1303

• Żelka

1088

• EZS

821

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Najserdeczniejsze życzenia zdrowych, pogodnych, rodzinnych i leniwych Świąt Bożego Narodzenia.

Spełnienia najskrytszych marzeń i nieustającej bliskości życzliwych ludzi.

A Malutkiemu Kosmonaucie - zdrowia, zdrowia, zdrowia i zdrowia. Do następnego spotkania :)

http://charlesryderblog.files.wordpress.com/2009/12/christmas-tree2.jpg

Juz zdaje raport:)

(Drugi dzień na allegro siedzę, wklepuje aukcje a że łącze rwie co chwila to idzie to jak krew z nosa nie mówiąc o tym, że jeszcze chwila a bede potrzebowała prochów na uspokojenie)

Święta minęły nam baaardzo miło i spokojnie - w Wigilie zaprosili nas przyjaciele, w 1 dzień swiat odwiedzili sąsiedzi, w 2 dzień Świąt gnilismy bezwstydnie (tzn ja przy kompie bo allegro, ale ileż można gnić?:D). Dzis temperatura podniosła się ciut, więc wyszłam z dzieciaczkami na 20 min spacer.

Wot zdjęcie Franuli za spaceru:

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/vg/va/50xc/wzjagJ2iuq3M7E7anB.jpg

Wgrywam na y.t. dwa filmiki, o których później. Żeby ciocia Depsia mnie nie zdzieliła, dla równowagi, troche zdjęć:)

Jak byłam z małym w CZD, postanowiłam przez siec zamówic mu prezent pod choinkę. Jako że z Frania fan motoryzacji, pomyślałam o aucie. Śmieciarce. Wklepałam w wyszukiwarkę, wyskoczyła taka pikna pomarańczowa Mede in Germany (:yes:), cena b przystępna, klik, kup teraz.. Po kilku dniach dzwoni Radek: jessssuuu, cos ty za monstrum zamówiła:yes: Że tak powiem w pospiechu wymiarów sobie nie uzmysłowiłam wystarczająco..:cool:

A wymiary owa śmieciara ma takie:

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/vg/va/50xc/SvfatrTOxPDb9PNGLX.jpg

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/vg/va/50xc/zVaTCGTfOQAAXfwg4X.jpg

Co poza tym? Juz możemy powiedzieć z radością ogromną, ze infekcja gronkowcowa praaaawie całkowicie pokonana. Biduś nacierpiał się przez ostatnie dni:( Nie pisałam o tym już tutaj, ale przed świetami od środy codziennie byliśmy u lekarza. Dziś mieliśmy pójść do kontroli, ale stwierdziłam, że nie będe Frania niepotrzebnie narażać, gołym okiem widać, że jest już naprawde całkiem dobrze.

Mam nadzieję, że za chwilke wgra sie na y.t. pierwszy filmik i będę mogła tu zamieścić link do niego.

A potem do drugiego - oooogromnej niespodzianki i prezentu, jaki nam wczoraj Franula sprawił:)

Aneta, dać Ci link na aukcje Allegro? :)

Kurcze, mam tak fatalne łącze:( Obiecuje, że jak do 20 filmiki nie przejdą, to Wam po prostu napisze, co zdziałał Franula:)

Aneta, a jak Ty się czujesz i maleńswo? na kiedy masz termin?

Edit: na auto może siadać dziecko do 50 kg. Natka miała więc niezły ubaw (zakazała wklejania jej zdjęć:)) jeżdżąc na smieciarce po pokoju:) A Franula rewelacyjnie uczy sie na smieciarce wkładania przedmiotów do jej wnetrza i wyjmowana:) Najlepiej do śmietników (są dwa na aucie) pasują klocki Jenga, które Natka dostała pod choinkę:)

Aga poprosze linka:):yes: no niezla musieliscie miec zabawe jak Dzieciaki szalaly ze smieciara, szkoda ze Natka zcenzurowala zdjatka:cool::D

U mnie nienajgorzej:) - fizycznie ok choc czuje sie jak slon :Dna szczescie to stan przejsciowy, termin mam na ostatni dzien stycznia choc mnie sie zdaje, ze sie zaraz rozpakuje:D

Ja sie strasznie ciesze, ze juz po swietach bo pierwszy raz spedzilismy je w No bez rodzicow...no i jakos dziwnie bylo...:mad: