Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Franuś Waleczny czyli jak trudno jest wcześniaczkom

Recommended Posts

Aguś ja bardzo krótko a treściwie- mam pianki do oddania- podaj mi ino adres na priva. Większość to duże elementy (literki cyfry) niektóre mniejsze ale od spodu taśmą podklejone więc powinno być oki- mój nie dał im rady- stan oceniam na bardzo dobry (lub idealny)

A Francesco przecudny!! I robi takie postępy że szczękę zbieram z klawiatury!!

• Odpowiedzi 15,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• AgnesK

3593

• DPS

1303

• Żelka

1088

• EZS

821

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja jeszcze wrócę do czerpania wiedzy z internetu, głównie tej medycznej.

W sieci nie pisze się o przypadkach powszechnych, tu znaleźć najłatwiej ekstrema .

Wpisując w najpopularniejsza wyszukiwarkę np "guz piersi" w pierwszych linkach wyskakuje rak - i pierwsza myśl...nie mam torbiel, ale mam raka.

Opisy przypadków klinicznych tez są z tych "ciekawszych", bo nikomu sie nie chce publikować setnego opisu "zwykłego" złamania.

A i fora internetowe są pełne czarnowidzących osób, których paskudni lekarze okłamują co do ich stanu zdrowia (oczywiście zatajają co gorsze informacje)

Trzeba więc zachować dużo zdrowego rozsądku, bardzo dużo :)

czego Wam i sobie życzę

To właściwie jest tak, jak z rozmową z lekarzem (niedawno o tym rozmawialismy) - niektórzy jak przeczytają o mozliwym najczarniejszym scenariuszu po chwili załamania biora sie do roboty, inni załamują sie na amen.

A Franek ma apetyt...jessssu...ciągle tylko "mam-mam" (wersja "mniam-mniam)

Podczas naszej miesięcznej nieobecnosci spadł na wadze 100 gr, teraz w ciagu 2 tyg przybrał juz 400 gr:) No ale nie ćwiczy. Do poniedziałku. o 8 rano przyjeżdża pani Natalia:) I koniec laby:)

Malka swiete slowa:yes:, internet to kopalnia wiedzy tylko trzeba wszystko siac przez odpowiednie sito, niestety czesto o tym zapominamy...mnie rowniez omal nie zabily kilka razy informacje znalezione w necie.;)

Aga super, ze Krasnal ma apetyt , bedzie mial sile na dalsze podboje.:lol2: A bramki to Mama koniecznie montuj bo ani sie obejrzysz jak Ci stracha napedzi z samej gory:yes:

Aga Martynka też szła na schody najpierw jedną nogą druga doszła dopiero po 2-3 tygodniach. Franek normalnie tak pędzi,ze zastanawiam się czy przez przypadke jeszcze przed 24.00 dzisiaj nie napiszesz ze właśnie chodzi...;)

ja się chyba wypiszę z rehabilitacji, bo nie dożyje 40stki jak mnie tak będą coraz to nowymi chorobami straszyć.

Co do małej- gwiazdka wraca z krainy czarów.

Leczymy jelita, które były prawdopodobnie przyczyną jej odlotów, w nowym roku badamy alergie.

Wszystko u nas się też powiązało ze szczepieniem na Pneumo. Tak więc nie szczepię już na nic. Trudno. Świnka, odra, różyczka - jakoś to się pewnie da przeżyć skoro ja miałam i żyje.

XX popatrz a na mnie patrzą jak na wyrodną matkę, że szczepię osobnymi szczepionkami, że nie zaszczepię na pneumo ani meginokoki a juz na rota jak śmiem nie zaszczepić... Też uważam że szczepienia nie są złem wszelakim ale z rozsądkiem trzeba podejść. Trzymam kciuki by Gwiazdka doszła do siebie...

Wszystkim bywalcom tego wątku życzę spokojnego i radosnego Nowego Roku 2011. A Franio? No za rok to Aga nam napisze że dogonić go ciężko, biega po schodach i gada jak najęty...

Kochani, dziękujemy, ze przez cały ten rok byliście z nami:)

Ja też wierze, że za rok napiszę, że nie mogę za krasnalem nadążyć i w ganianiu za nim i w odpowiadaniu na pytanie "dlaczego?":)

Życzymy Wam duuuzo zdrówka, wszelkiej pomyślności, miłości, dobrej pracy, zadowolenia z małżonków i dzieci i spełnienia choć jednego marzenia:)

Dziękujemy za wszystko:)

Ps. Krasnal wchodzi w nowy rok z wagą 9.420:yes:

http://i.pinger.pl/pgr260/2b76e730001c93f249593fbb/fajerwerki.jpg

Marzeń o które warto walczyć.

Radości, którymi warto się dzielić,

przyjaciół z którymi warto być

i nadziei bez której nie da się żyć.

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku 2011

oby nie był gorszy od minionego

ale zdecydowanie lepszy

w sprawach finansowych , zawodowych i budowlanych

Życzy Arnika z chłopakami :)

witam się w NOwym Roku i trzymam kciuki za pomyślność terapii we Wrocławiu...Czytałam Waszą dyskusję o chorobach naszych dzieci internecie...o zbieranie 1%. To wszystko prawda, zawsze mówię, że nie wiem ( i dobrze) jaka byłaby Helenka gdyby prawie 5 lat temu , zupełnie obca osoba nie założyła strony internetowej dla mojej córeczki. Wówczas miałam bardzo trudną sytuację życiową i kwota turnusu była dla mnie czymś kosmicznym. A teraz patrzę na biegającą Helenkę i wiem , że do końca życia będę wdzięczna wszystkim , którzy pozwolili na to by mała uczestniczyła w 15 turnusach zabajkowych i codziennej rehabilitacji prywatnej. TO był ogrom pracy i warto było.

Patrzę na stosunkowo duże i szybkie postępy Franka i cieszę się z całego serca...wszystko się uda...nie ma wyjścia...