AgnesK 05.01.2011 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Żelciu, zaznaczasz wiadomosci do wykasowania, zjeżdżasz na dół strony, rozwijasz taki paseczek po prawej, klikasz "usuń" potem "dalej" i już Arniko, Etiaxil chyba za mocny bedzie dla Franuli. Ja sobie na lato kupiłam, po 1 x uzyciu masakra...myślałam ze mi skóre wyżre..brrr...wole jednak Dove w sprayu:) Etiaxil jest z jakims alkoholem. Może EZS cos doradzi.. Ewa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.01.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Aniu dobrze. A Żelcia ta zakładka jest w prawym dolnym rogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.01.2011 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Nooo to jest mocne... fakt... nie pomyślałam, że to przecież dla dzieciątka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 05.01.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Jestem, jestem. Na pewno żadne antyrespiranty się nie nadadzą. Niestety, miałam ten sam problem ze swoją córką, jak była mała. Oooo, długo miałam. Tak do 7-8 rż. Nadmierna aktywność naczynioruchowa czy jak to tam mądrze wytłumaczyć, dość, że zawsze miałam po 2 -3 bluzki na zmianę, jak gdzieś z nią szłam. Wyrosła z tego, znaczy układ nerwowo hormonalny dojrzał, ale to niestety kwestia czasu. Co ci na doraźnie poradzić, to nie wiem. Kąpiele w krochmalu? Wysuszą skórę, ale na jak dlugo... Może pani rehabilitantka ma jakieś pomysły, bo problem nie jest rzadki i na pewno się z nim spotkała. Ja nawet nie wiem, jak wygląda to plastrowanie. Ale pod zwykłym plastrem skóra się naogół nie poci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 05.01.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Wielkie brawa dla Frania za: raczki,mam-mam, modelowe chrupanie(ćwiczy mięsnie okrężnetwarzy, warg policzki czyli przygotowuje do mówienia)"zamyślenie"noska, kombinacje przy wyjściu spod stołu,uśmiech, tak jest i ZA CAŁOKSZTAŁT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 05.01.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Kobitki a dacie namiar na takie turnusy gdzie jest duzo zajec psychologiczno-pedagogicznych? Żelciu, takich typowych turnusów nie ma, ale mamy dziciaków bardzo chwalą turnusy organizowane przez Tairon http://www.tairon.pl/firma.php własnie dlatego,że nie są to turnusy stricte nastawione na rozwój motoryki. (turnusy w Ochotnicy Górnej i w Mrzeżynie). a teraz lece oglądać chrupkozercę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 05.01.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 (edytowane) Boski mniam mniam Aga czy Natalia tapinguje Franka? Może po prostu trzeba taśmę zmienić, ja lubię Atex Medical, mimo że jest wiele 'markowych" ta trzymają się świetnie i są naprawdę delikatne dla skóry. Edytowane 5 Stycznia 2011 przez malka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 05.01.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Dzięki kobitki za wijasnienia. Dzięki malka za namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJA123 06.01.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 chrupkowy Franio super, pamiętam że moja córcia też tak uwielbiała chrupki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 06.01.2011 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Tak, pani Natalia okleja Frania. Zaraz zamieszczę zdjęcie z wczoraj (miska jako kierownica;)), widac sposób oklejenia. Dziś jednak okleiła go troche inaczej, bo taśmy ze stópek sie zrolowały:( Wieczorkiem wkleję zdjęcie - teraz krasnal spi. A tak na marginesie - dla nas nie ma dni wolnych od pracy:yes: Dzis pani Natalia tez przyjechała do nas (biedna kobieta:yes:). Przed wczorajszym klejeniem wytarła mu stópki takimi husteczkami do dezynfekcji dla niemowląt - mam ich troche w domu na wszelkie wyjazdy. Jak widać niewiele to dało. Chyba trzeba będzie codziennie krasnala oklejać..Pani Natalia kupiła nam 2 rolki taśm, z którymi zawsze pracuje, nie sa markowe, ale b mocne. Mówiła mi, ze jak je sobie odkleja po tygodniu (!) to płacze z bólu a u Franka.. Malka, spytam p natalie o tę taśmę, o której piszesz. Ewa, o co chodzi z tym poceniem u krasnala? Raz w szpitalu pani neurolog powiedziała, że to objaw wegetatywny.Żelciu, na forum naszej fundacji mamy rozmawiały o turnusach organizowanych przez Tairon. Baaardzo pozytywne opinie były. Dzieki tym chrupkom udało sie pieknie odwrażliwić jamę ustna krasnala, mały nauczył sie też pięknie gryźć. 2 miesiące trwała nauka, ale...pełen sukces:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 06.01.2011 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Zdjęcie:) Zapomniałam:) http://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/vg/va/50xc/NxFyYyw1FIKJZzox8B.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.01.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 To kinezyteiping?To są mocne plastry.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 06.01.2011 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Nie, Arnika, tasmy do kinesiotapingu mają zupełnie inne własciwości niż zwykły plaster. Przede wszystkim są elastyczne i fizjoterapeuta naciąga je odpowiednio przed naklejeniem na skórę, klej na spodniej stronie nałozony jest sinusoidalnie przez co zwieksza sie ukrwienie skóry - mam nadzieję, że niczego nie przekręciłam, Malka w razie czego skoryguje:)Malka, ta Twoja taśma kosztuje 155 zł za rolkę! My płacimy po 25...ehm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 06.01.2011 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Ano jest to objaw wegetatywny. Układ nerwowy niedojrzały, naczynia kurczą się nie tak ja trzeba. Wiele dzieci się tak poci. Czsem dorosli zresztą też, ale to już rzadko. Rady na to specjalnie nie ma, moja córka na szczęście wyrosła ale co uzyłam, to moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.01.2011 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 (edytowane) Malka, ta Twoja taśma kosztuje 155 zł za rolkę! My płacimy po 25...ehm... Tak 150 zł, ale to duża rolka 32 mb (dla mnie czym więcej taśmy na rolce tym ekonomiczniej ) , a podstawowa rolka to 5 mb i kosztuje dokładnie 25 zł, przy szerokości taśmy 5 cm, taśma 2,5 cm chyba 15 zł aaa jeszcze ostatnio dostałam ofertę na taśmę perforowaną, ponoć jest tolerowana przez osoby z hyperhidrosis i przez sportowców głównie podczas treningów, własnie dlatego,ze skóra pod taśmą lepiej oddycha i łatwiej "wydostaje" się pot. Wygląda to tak http://www.curetape.pl/CureTape-Punch , ale przyznaję nigdy nie stosowałam. Edytowane 6 Stycznia 2011 przez malka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 06.01.2011 22:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 A te taśme za 150 to gdzie można zamówić? masz adres sklepu internetowego? To jest 1 typ czy kilka różnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 07.01.2011 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Aga, to macie dobrą rehabilitantkę jak wczoraj też była. Nasza też jest taka. Pomimo wolnego dnia od pracy przychodzi. Tylko niedziele niestety opuszcza. A na tym zdjęciu widać jak Franio ma kłopot, zwłaszcza z lewą nogą. Wiem, pisałaś już, że nie jest krótsza, ale na tej fotce to wygląda nawet na krótszą. No i ta biedna stopa. Ale dacie sobie i z tym rady!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.01.2011 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Franek ze wszystkim da radę, to superman jest. Ja tu zaglądam i cały czas pilnuję! http://www.cosgan.de/images/smilie/figuren/c035.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 07.01.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 (edytowane) my sie kleimy juz 8 miechowpomaga, Aga naprawde pomaga!ostatnio mnie zakleili bo mialam kontuzje kolanasuper pomoglo, 3 dni i mogłam chodzić, ulga nieziemskawszystkim kontuzjowanym BARDZO polecammalka gdzie lamer moze sie nauczyc kleic na potrzeby wlasne?ja zapytam o nasze tasmy my chyba mamy 50mb za 50zl.ale cieliste, wczesniej byly rozowe dziewczynskie i niebieskie chlopczynskie Edytowane 7 Stycznia 2011 przez XX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 07.01.2011 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 No właśnie się zastanawiałam o co chodzi z tymi plastrami, bo zupełnym laikiem jestem w tym temacie Ale skoro to Franiowi pomaga, Martynce też, to klejcie się na zdrowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts