DPS 25.01.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Tylko zauważcie - żeby nie ośli upór Agi i jej męża...2 dni, iles maili i telefonów do władz centralnych IC.Gdzie my, kuffa, żyjemy?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 26.01.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Tylko zauważcie - żeby nie ośli upór Agi i jej męża... 2 dni, iles maili i telefonów do władz centralnych IC. Gdzie my, kuffa, żyjemy?! W czarnej dupie, niestety Aga, trzymam kciuki cały czas (nawet jak mnie nie widać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 26.01.2011 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Iza, wszelki duch:) Ciesze się, że nas odkopałaś spod metrowej warstwy kurzu:) W drodze do dr łady miałam telefon z IC, otworzyłam po powrocie do domu laptoka i mi mail wyskoczył Hameryka:) Treśc maila: "Zamówienie pomocy potwierdzone na dworcu Warszawa Wschodnia." Będzie krótko, bo zmęczona jestem jak pies. niby tylko 140 km w 1 stronę, ale po dolnośląskich dziurach oznacza to 3 godz jazdy. Tylko krótko przepisze fragment notatki pani dr: (...) - cechy lekkiej hypotonii oralnej z elementami hyertonii w obrębie stawów żuchwowych - grupa wysokiego ryzyka dyzartrii spastycznej (susp.) * dr powiedziała że dysartria bedzie, to pewne, ino młody za młody żeby już wpisać to jako rozpoznanie. Spytałam (cos mi się po głowie kołatało jeszcze z tej dziedziny językozn.), że dyzartria to zaburzenie w artykulacji głosek, pytam ino których. Odpowiedź: wszystkich.. Ino samogłoski beda prawidłowe. ... dr Masgutowa też mówiła, ze z mowa bedzie kiepsko. Trzeba uwazac żeby nie doszło do wtórnego opóźnienia w rozwoju, bo Franiu nie będzie np potrafił zadawac pytań. Składnia zdania będzie ok. No i że współpraca z logopeda na lata. Acha, nie będzie zaburzeń ilościowych, tylko jakosciowe. I dalej: Rozwój komunikacyjny: - opóźnienie rozwoju mowy w stopniu lekkim mowa bierna - w granicach wieku skorygowaneg mowa czynna - 10-12/12 Kontrola za 2 miesiące (Ps. Depsiu, nie pisz nic. Już mi Żelcia napisała po wizycie, że Franek dr zrobi:yes:) (a ja dodam z własnego doświadczenia - niech nie robi:yes:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 26.01.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Aga ja tam swoje wiem:), Krasnal juz w swoim zyciu tylu ludzi zaskoczyl , ze i dr Łada sie zdziwi:lol2:, jeszcze troche:lol2:. Odpoczywajcie, kolorowych snow:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 26.01.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 A tyle się ta Pani zna na SUPERMAN-ach http://digart.img.digart.pl/data/img/vol4/61/45/miniaturki/1633338.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 26.01.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Zbiszek i jak tu Cię nie kochać!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 26.01.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Masz rację Agnieszko,że dr nie jest konieczny. Ja się nie upieram,ale wiem że będzie dobrze! Są rzeczy o których się filozofom nie sniło:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 26.01.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Zaraz,zaraz to Aneta jeszcze w dwupaku???Leciutkiego rozpakowania zyczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 26.01.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Franek to doktor Ładę zaskoczy jeszcze nie jednym tekstem. Oj będą miały doktory o czym pisać. kciuki za Franusia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blueeye 26.01.2011 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Witam Cię AGA , Jestem `świeżynką ` na forum, jest to mój drugi wpis. Zupelnie nie wiem jak to sie stało, że znalazlam sie na Twoim wątku. Wierzę w to mocno, iż w życiu nie ma przypadkow i każde dzialanie i wszystko co nam się przytrafia ma swój sens ( czasem bardziej, a czasem mniej zrozumiały ) . Czytając Twoje `intro` łzy mi pociekły jak grochy, chociaż wydaje mi się , że jestem twardziocha ... Prawie 7 lat temu w 30 tygodniu ciąży, po 3 tygodniowym pobycie w szpitalu cudowny DR zadecydował o natychmiastowej konieczności wyjęcia mi z brzuszka mojej córeczki. Waga urodzeniowa 1200 g. Wylewy z II do III komory. 4 pkt APGAR.Rozległe naczyniaki - w tym najgroźniejszy na czubku główki w najbardziej newralgicznym miejscu tj. na skrzyzowaniu największych naczyn. Obnizone napięcie mięsniowe. Przeszliśmy wszystko : zagrożenie retinopatią ( = okrutne badania w poradni okulistycznej ) , drżenie do roku naszej córeczki czy nie będzie porażenia , pierwszy samodzielny spacerek na nóżkach w wieku 1,8 roku, rehabilitacja ( 3-4 x dziennie ja sama w domu, 1 x w tygodniu w ośrodku wczesnej interwencji metodą BOBATH, 3 x w tygodniu rehabilitantka metodą WOJTY ) i STAŁ SIĘ CUD !! Nasze cudowne dziecko jest zdrowe, silne , niezwykle inteligentne , wrażliwe , poszła do szkoły jako 6-latka i jest wśród klasowych prymusów . Jedyne co jej pozostało po wczesniactwie to niesamowita wrażliwość. Przepraszam, że tak się rozpisalam na swoj temat na Twoim wątku , ale to wszystko w ramach pocieszenia i dodania odwagi ( do walki z przeciwnościami ) !!! Nie przeczytałam całego Twojego wątku ,bo jestem tu od 10 minut , ale chciałabym aby nasza historia dała Ci siłę . Mnie podczas naszej 2 letniej walki o coraz lepsze życie naszego dziecka spotkało to szczęście , że trafialam od samego poczatku na wlaściwych ludzi ( lekarze, rehabilitanci ) - dzięki temu nie straciliśmy ani sekundy z tych cennych pierwszych lat dla zdrowia naszej córci . Życzę Ci również : wiary nieustającej w sukces , dobrych ludzi na drodze i wielkich malych kroczków Ściskam serdecznie !!!!!! I Franusia przede wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 27.01.2011 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 No! wiadomo, że Franio też będzie łobuzowaty pełen energii i zdrowy Chłop!!! Pieknie, że napisałaś blueeye. Ukochaj córeczkę od nas! Kochani jest aukcja dla naszego Tomkahttp://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?160-WAŻNE-Tomek1950-potrzebuje-naszej-pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 27.01.2011 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Iza, wszelki duch:) Ciesze się, że nas odkopałaś spod metrowej warstwy kurzu:) W drodze do dr łady miałam telefon z IC, otworzyłam po powrocie do domu laptoka i mi mail wyskoczył Hameryka:) Treśc maila: "Zamówienie pomocy potwierdzone na dworcu Warszawa Wschodnia." Będzie krótko, bo zmęczona jestem jak pies. niby tylko 140 km w 1 stronę, ale po dolnośląskich dziurach oznacza to 3 godz jazdy. Tylko krótko przepisze fragment notatki pani dr: (...) - cechy lekkiej hypotonii oralnej z elementami hyertonii w obrębie stawów żuchwowych - grupa wysokiego ryzyka dyzartrii spastycznej (susp.) * dr powiedziała że dysartria bedzie, to pewne, ino młody za młody żeby już wpisać to jako rozpoznanie. Spytałam (cos mi się po głowie kołatało jeszcze z tej dziedziny językozn.), że dyzartria to zaburzenie w artykulacji głosek, pytam ino których. Odpowiedź: wszystkich.. Ino samogłoski beda prawidłowe. ... dr Masgutowa też mówiła, ze z mowa bedzie kiepsko. Trzeba uwazac żeby nie doszło do wtórnego opóźnienia w rozwoju, bo Franiu nie będzie np potrafił zadawac pytań. Składnia zdania będzie ok. No i że współpraca z logopeda na lata. Acha, nie będzie zaburzeń ilościowych, tylko jakosciowe. I dalej: Rozwój komunikacyjny: - opóźnienie rozwoju mowy w stopniu lekkim mowa bierna - w granicach wieku skorygowaneg mowa czynna - 10-12/12 Kontrola za 2 miesiące (Ps. Depsiu, nie pisz nic. Już mi Żelcia napisała po wizycie, że Franek dr zrobi:yes:) (a ja dodam z własnego doświadczenia - niech nie robi:yes:) Odniosę się do tego pogrubionego. A GÓWNO PRAWDA!!! I proszę na aukcję Tomkową iść i kupować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 27.01.2011 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Tak, tak ja też mówiłam, że Franus obalił już nie jedną diagnozę, to z tym sobie też poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 27.01.2011 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Jesteście okropni!!! Tzn okropnie kochani:yes: My wlasnie po rehab, nasza pani Natalia tez powiedziała - aaaaaaa nie wiadomo jak to będzie, Franek już tyle diagnoz obalił Blueeye, dzięji, że opowiedziałas Waszą historię. \mam nadzieję, ze będziesz do nas często zaglądała:) Trzeba sie kurcze zebrać na aukcję tomkową. Jak przeczytałam ostatnie wieści Żelci to tak sobie pomyślałam, ze strasznie szkoda, ze nie zrobiliśmy akcji-aukcji świątecznej dla Tomka.. To juz prawie taka tradycja forumowa była.. No ale teraz trzeba się zebrac do kupy:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 27.01.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Trochę za dużo tych kłopotów więc może uda się Im pomóc. Chyba zacznę grać w totka bo przydało by sie kaski .Dam szansę losowi,no tak ale jeszcze muszę się dowiedzieć ile skreślić. Co do diagnozy; Wy się rehabiliyujcie i nie zaprzątajcie sobie głowy czarnowidztwem. Będzie dobrze:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 27.01.2011 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Bedzie dobrze, nie ma wyjścia. Zadzwoniłam dziś do hotelu w sprawie pokoju. zarezerwowalam ostatni wolny!!!!! szok! Ale pewnie dlatego taki tłum, ze ferie i wszyscy rodzice z dziećmi na diagnostyke zjeżdżają.. Jutro z rańca lecimy do Masgutowej. W palnie tez zakup pościeli dziecięcej (nie niemowlecej! dla Frania w Ikea:) Bierzemy Natkę I bedzie tez obiad w restauracji KFC:) Tak to jest jak prowincja do stolyycy województwa się wybiera.. Spokojnej nocy, kochani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 28.01.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Do Stolicy, do Masgutowej??!! To będziesz rzut beretem ode mnie. Czemu nic nie mówiłaś? Dopadnę Cię telefonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.01.2011 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Ciocia Żelka, ale oni chyba do stolicy województwa swojego pojechali, do Wrocka znaczy się. Kciuki trzymam i pluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 28.01.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Nioo. Wiem, bo gadalim. Ale dla obcokrajowca Stolica to jedna jest tylko. Stąd moje wnioski były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 28.01.2011 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 No to niech to będzie dobry dzień:stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts