swojaczka 02.06.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Mam nadzieję,że Agnes doszła do siebie i mocno stoi na nogach bo taką ma naturę. Wie też,że chcieć to móc i smsy dotrą bo jest taka potrzeba aby ktoś dołożył starań do Waszego ( i naszego też) chcenia.Mocno w tej intencji mieszam i opiece dobrych aniołów polecam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.06.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Ta kobieta nie wie, co mówi, bo Frania natury nie zna. Pewnie, że nie jest łatwo - po takich początkach, jakie Franus miał. Ale NA PEWNO nie jest tak słabo, jak ona to widzi. Jest naprawdę nieźle, a będzie o wiele lepiej - JA TO WIEM. Kciuki i mieszanko - dla Frania i Madzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 02.06.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Trzymam kciuki, żeby pani doktor szybko odpowiedziałą na sms-y. Aga trzymaj się, będzie dobrze O Madzi też myslę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 03.06.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 Franek jeszcze zaskoczy ta Panią doktor, szybciej niż ona myśli. Magda jest już na onkologii, dzisiaj miała pierwszą chemię. Dzisiaj dostali wynik biopsji - nowotwór złośliwy - glejak wielopostaciowy w pniu mózgu IV stopień . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 04.06.2011 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 O Boże, Aniu...Trzeba mieć nadzieję, że Madzia da radę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 04.06.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Aga wysłałam Ci odpowiedź na skrzynkę prywatną, ale chyba masz zapchaną bo nie chce ode mnie wyjść wiadomość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 04.06.2011 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Juz Aniu zrobiłam porzadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.06.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 co tu pisać ale... ja wiem, ze to idiotyczne, ale pasjans mi wyszedł na "będzie dobrze".... może jednak???.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 04.06.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Aniu... Ja nie wiem co napisać... Tak nie powinno być! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 04.06.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 co tu pisać ale... ja wiem, ze to idiotyczne, ale pasjans mi wyszedł na "będzie dobrze".... może jednak???.... tak bardzo bym chciała, żeby ta dziewczynka wyzdrowiała. EZS jak Ty piszesz, że może być dobrze to może jednak. Oby Twój pasjans się sprawdził. Szukamy informacji na temat leczenia glejaka IV stopnia i okazuje się, że nie jest to takie łatwe. Może ktoś coś wie na ten temat, to niech podzieli się informacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.06.2011 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 (edytowane) też szukałamCurr Pharm Biotechnol. 2011 May 27. [Epub ahead of print] TGF-β2 Signaling in High-Grade Gliomas.Hau P, Jachimczak P, Schlaier J, Bogdahn U.University of Regensburg, Department of Neurology, Universitätsstr. 84, 93053 Regensburg, Germany. [email protected]. oni robią przynajmniej badania kliniczne III stopnia (program SAPHIRRE). Mozna napisac i zapytac... Duzo jest teorii ale nie widać, żeby były liczne badania kliniczne. Tu jest poglodowka na temat leczenia, gdzie są badania kliniczne i na jakim etapie. Trzeba tez lekarzy w szpitalu pytać...Swiss Med Wkly. 2011 May 24;141:w13210. .Novel diagnostic and therapeutic approaches to malignant glioma.Weller M. trzeba szukać, bo standardowe leczenie nie wygląda za dobrze... zwykle jest kombinowane (operacja i radio-chemia), tu nie można... Edytowane 4 Czerwca 2011 przez EZS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 04.06.2011 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 EZS - bardzo dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 05.06.2011 06:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Aniu, w razie czego to w kontakcie językowym z tymi Niemcami pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.06.2011 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Aniu - wspieram modlitwą o Madzię. Cuda czasem się zdarzają. Chcę wierzyć, że tak będzie w przypadku Madzi. Życzę Madzi i Jej Rodzicom dużo siły. I o Franusiu pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 05.06.2011 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Czasami wydarzają się rzeczy nieprawdopodobne,a jednak SĄ! Niech się stanie!Franiowi nieustająco aby niedowiarków przekonać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.06.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Za Madzię trzymam kciuki A Franio niech pokaże każdemu "rurę wydechową "... Kuźwa te terminy i proszenie się..... Ewa a co robić z prawie 13 latkiem, bo mi tyje z dnia na dzień... Łyka rispolept i depakinę chrono 300... a je za 4 dorosłych mężczyzn... cały czas coś je... A spróbować mu nie dać to jest taaaka złośc i agresja, że głowa mała.... Zastanawiam się nad kuracją odchudzającą dla dzieci... Czy takie coś jest w ogóle...??? I gdzie w PL??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 05.06.2011 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Aniu, wczoraj pisałam może trochę w skrócie, bo mi się ciągle net zawieszał. Miałam na myśli, że w badaniach klinicznych testowane są nowe leki i tylko tak je można dostać. Zarejestrowane to one może kiedyś będą.Ten program Saphirre dotyczy zahamowania wznów po operacji, ale może być inny program, dotyczący lczenia u chorych nieoperacyjnych. lekarze w szpitalu mogą wiedzieć, o ile biorą w czymś udział, ten program gdzieś u nas pewnie też był. Akurat ten lek testuje Antisense Pharma, można ich zapytać, czy też i gdzie idą badania u dzieci. Pytać należy wszędzie, do tej niemieckiej kliniki też bym wysłała pytanie, nie czy oni leczą ale czy znają jakieś niestandardowe możliwości leczenia.. Ja jeszcze tez popatrzę w necie. trzeba szybko... Arnika, tyje się od jedzenia. Jeżeli ciągle je, to nie może być w domu nic do jedzenia oprócz surowych warzyw. reszta na kłódkę. Wszystkie programy dietetyczne zakładają współpracę, a tu jej nie ma. Tylko kłódka i produkty zastępcze. Jeżeli nic nie będzie w zasięgu ręki - będzie wcinał marchew (surową!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 06.06.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Trzymam kciuki za Madzię i jej rodziców, teraz potrzeba im dużo siły. Całuski dla Frania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 06.06.2011 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Aniu, coś wiadomo w sprawie Madzi? Dziękuję za całuski i usciski dla krasnala. Przekazuję wszystkie:) Nie pisałam juz w piątek, bo po wiadomościach o Madzi jakoś tak te nasze problemiki to mini problemiki.. Powiem tylko, że w zakresie ruchowym dr rehab powtórzyła to, co powiedzia neurolog. Dodała jeszcze nierówne obciązanie miednicy. A dzis doszło tyłopochylenie miednicy. Przy próbie nakłonienie Frania do położenia sie na brzuchu na piłce (siedzi na piłce odchylony do tyłu, podaje mu jakąś zabawke z przodu zmuszając do siegnięcia po nią - właśnie az położenia się brzuszkiem na piłce) był ryk ogromny. Rehab wytłumaczyła mi, że mały ma b nieruchomą okolice miednicy. Tyłopochylenie wynika z kifotyzacji odcinka lędxwiowego (zaokrąglone plecy krótko mówiąc). Ale pani pedagog za to była dzis mile zaskoczona umiejetnością koncentrowania się Frania (po ogromnych staraniach - pomine opis) udało mi sie doprowadzic do zmiany p pedagog (pamiętacie te co kazała mi byc jak kapral i że Franiu to rozhisteryzowany terrorysta itd), teraz jest cuuudnie. Franiu wychodzac z gabinetu....płakał!! Nie chciał wyjść!! A immunolodzy dali nam do wypróbowania pewien lek, immunoglobuliny poprawiły się, dr zleciła jeszcze 3 dodatkowe badania. Krew pobrana w piątek (nie bez problemów przez zrosty). Immunolog chce widzieć Frania za 5-6 mies, dr rehab za 1-1,5 mies. I to wsio od nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 07.06.2011 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Kilka zdjęć z ostatnich dni Najlepszy w Polsce plac zabaw:) http://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/vg/va/50xc/VAg6lEJsgYATspqzlX.jpg I Dzień Dziecka w CZD:) Frania fascynują radiowozy, karetki i wozy strażackie. w praktyce okazało się, ze straż pożarna jest absolutnie najlepsza:) Zandarmerię Wojskową Franiu codownie zlekcewazył http://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/vg/va/50xc/Gw7aGIrUbgkm34Pa9X.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/vg/va/50xc/PbTLVqu9mzD7mudMPX.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/vg/va/50xc/M9GSiEbmV3cMsax3RX.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts