DPS 04.10.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 No własnie mieszam, mieszam zawzięcie, jeszcze tylko jakaś kocia łapka mi potrzebna i nieco oczek jaszczurczych, do tego trochę ziół i - będzie dobrze, już niedługo!!! :stirthepot: :stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ngel 04.10.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Aga jakby co to ja mieszkam rzut beretem od szpitala w Prokocimiu- bo rozumiem, że tam się wybieracie? Dodatkowo pracuję w budynku obok więc jakby co to serdecznie, serdecznie zapraszam! Mamy wolny pokój i fajnego, spokojnego 3 latka, który chetnie Franulkowi pokaże swój pokoik i zabawki Jakby co to pisz na pw- byłoby mi bardzo miło poznac Was osobiście p.s. nawet łóżeczko dziecięce stoi w tym pokoju ps 2 jakby trzeba bylo uruchomić jakieś znajomości w tymże szpitalu to też daj znać bo tam akurat mam sporo znajomych "profysorów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 04.10.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Aga to w Krakowie masz już gdzie mieszkać przez miesiąc Ale ja zdementuje podejrzenia. Polecana przeze mnie psycholog przyjmuje w jednej ze specjalistycznych poradni, na Krowodrzy. Jest tylko jedno ale,muszę się dowiedzieć czy przyjmuje takich małych pacjentów. Aga co u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 04.10.2011 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Ledwie ogarniam wszystko. Od wczoraj wróciłam do pracy i nie wiem jak się nazywam. Ale wszystko (jak narazie) unter Kontrolle;-) Tylko na pisanie mniej czasu Ostatnio powystawiałam wiecej rzeczy na All i ruch się zrobił, dopiero skonczyłam obróbkę, Radek popakował przesyłki juz. Umówiłam się w nast tygodniu w czwartek z Franiem we Wrocławiu w poradni dla dzieci niedosłyszących. maja tam surdologopedę, -pedagoga, i -psychologa (!). Spróbuje skorelowac te wyjazdy z wizytami w instytucie dr Masgu. W nast czw tylko ten logopeda, bo jedziemy odwiedzic kochane ciocie z kliniki we Wrocławiu!! Oj z tym to dluższa historia - opisze na blogu, nie wiem czy dzis dam rade, może jutro. Wyniki bedziemy powtarzać gdzieś za 2 tygodnie. Wiecie może, co może oznaczac jednoczesne podwyższenie ponad norme hemoglobinyerytrocytów, hematokrytu i limfocytów?? Nie chce zawracać głowy naszej dr Dorocie. Ngel, będe pamiętała:) Dziękuję I niezmiennie za Madzie, Ziabe i...Wiktorka. Bardzo Was proszę o ciepłe mysli za Wiktorka..opiszę wszystko, ale nie dziś. Nie dam juz rady. Usciski od nas:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.10.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 stan po infekcji wirusowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 04.10.2011 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Ewa, Franc miał zap oskrzeli i był na antybolu 9,5 doby.Czy to może byc pozostałość po choróbsku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 05.10.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Agajak będziecie we Wrocławiu to może o mnie nie zapomnisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 05.10.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 nie robi się badań krwi po chorobie... bo potem ma się właśnie takie pytania. wniosek jeszcze jeden - ten antybiotyk był niepotrzebny (limfocyty rosną w wirusowej, bakteryjna daje granulocyty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 05.10.2011 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Ewa, jutro idziemy powtórzyc - bedzie 16 dni po antybolu. Wystarczy? Poprzednie badanie robilismy w ub piątek. A tak na marginesie - to badanie miałam zlecone wczesniej (tzn miałam zrobić zaraz po antybolu ale się nie wyrobiłam przez wyjazd do Wawy. Pani dr tak zlecila) Aniu, we Wrocławiu będziemy w nast czwartek, nie zapomnimy, obiecuję mamy w planie tylko logopede więc luzik:) Zdzwonimy sie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 05.10.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 kciuki trzymam za wszystkie Nasze Chorowitki:stirthepot::stirthepot: Agus fajnie, ze sie w pracy tak fajnie poskladalo, ze poszli Ci na reke:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 05.10.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 bo ja wiem? erytrocyty żyją 21 dni, leukocyty nie pamiętam, ale mam wrażenie, że jeszcze dłużej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 06.10.2011 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 A my cały czas kaszel! Od 19.09. Pomimo trzech butelek antybiotyku. Sumamed Forte. Dziś sie wkurzyłam i pojechałam znowu (od 19-tego to juz 4 raz, ale teraz inny lekarz). Stef dostał Biseptol 960x2dziennie. Flegaminę, zmieniono mu na ACC 600. Dostał też Zyrtec 2x1. Ma też cały czas probyotyk i Flumycon. Mamy 5 dni probować i jakby nie było lepiej rtg płuc. a miał ostatnio we marcu. Koniec! Do lata nie ma już u nas wizyt małych smarkatych sąsiadek. Tyle razy prosiłam aby nie wysyłać do nas chorych dzieci. Po czym zanim sama się nie zorientuje, a trawa to jakieś 20-30 min, do pierwszego smarkania nosa, lub kaszlu mokrego, lub czegoś podobnego.., i tak siedzą u nas. Mimo próśb. Ostatnio Mama powiedziała "ale ona miała tylko trochę". Nie wiem jak ból gardła plus katar z nosa ma być tylko trochę, ale ręce i nogi mi opadają. Dlatego Szlaban! Mam tego dosyć! Teraz nawet zdrowych nie puszczam i tyle. bo dziś może czuć się dobrze, a jutro sie obudzić z temperaturą. ostatnio też tak było. a dziewczynka po 7 dniach zdrowa. A Stefek 3 tygodnie antybiotyku, rtg płuc i szkoda gadać co wszystko było. Żal mi dzieci, bo lubię Je, ale po prostu muszę się bronić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.10.2011 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Zeljcia - i słusznie. Oczywiście, że żal dzieci, ale nie możesz narażać zdrowia Stefka i własnego, więc właściwie nie masz wyboru. Mieszam i za Was, żebyście jak najszybciej... Za Madzię, Frania, Wiktorka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 06.10.2011 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Żeluś, niestety tak to z małymi dzieciaczkami jest... My to samo przerabiamy w przedszkolu, niektórzy rodzice są głusi i ślepi i wysyłają do przedszkola kaszlące, smarkające dzieci i udają, ze nic się nie dzieje. A u nas potem przeziębienie, zapalenie ucha i 14 dni antybiotyku. Płakać się chce Zrób szlaban na idwiedziny dopóki Stefek nie wydobrzeje, a potem wymagaj od rodziców odwiedzających szacunku wobec siebie, Stefka i Waszego zdrowia. Powodzenia! I wracajcie szybciuteńko do zdrówka! Buziaki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 06.10.2011 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 o rany Żelciu...to sie masz... Oby Stemowi te leki pomogły.. A u nas dzi s taki dzień, że... Po mailu Ewy dzwoniłam do naszej dr Doroty, powiedziała, żeby pobierać. Pojechalismy, w labie nie dali rady, bo zrosty. To na oddział. Na oddziale grzebali igłą franiowi strasznie..ale pobrali.. Powrót do domu. Aparat zaczyna strasznie piszczeć - idę sprawdzić. Przewód w uchu. Wyciągam. Zatyczka silikonowa została w kanale! (to ponoć niemozliwe, tak zapewniała p protetyk), biegiem do auta i do poradni laryngologicznej. Po 1,5 godz dostajemy skierowanie do szpuitala, bo 1. haczykiem się na da. Po pół godz szukania cewnika, okazuje się ze takowego brak, kleszczyków też. Więc jutro o 8 rano mamy sie stawić na izbie przyjęc. Napisałam maila do p protetyk..Zatyczek nie zmieniałam, młody ma oryginalne od czasu przymiarki aparatów. Nie wiem co się stało. aaaa , do kompletu - skrzynia biegów do wymiany. Ofkors. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 06.10.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Jesooo Aguś, trzymam kciuki za jutrzejszy dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 06.10.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 o matkooooo! Aga powodzenia jutro oby szybko sie z tym uwineli:yes: Zelcia duzo zdrowia dla Stefka:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.10.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 06.10.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 rany julek, co to za przychodnia!!!!!! A dlaczego do szpitala jutro? Tam teraz nie ma lekarza? Przecie to 5 minut roboty, tylko trzeba mieć czym złapać.Nie martw się, nic mu się nie stanie. Też nie słyszałam, zeby komuś końcówka utknęła... Napisz wynik tej morfologii Żelkaa masz ty inhalator? Daj mu pulmicortu. Poza tym po flegainie też się kaszle, niezależnie czy ktoś zdrowy czy chory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 06.10.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 No a niektórzy po flegaminie(ja oczywiście) mają zapalenie krtani i tracą głos. Trzy razy tak miałam i przy kolejnym przeziębieniu zaprotestowałam gdy p.dr chciała mnie znów uraczyć tym syropem. Trzymam kciuki za poszukiwanie zaginionego -w naszym szpitalu jest laryngologiczny oddział,ale chyba pogotowia powinny mieć takie narzędzia na wyposażeniu.No i tam pracują cały czas. Dla wzmocnienia chorujących:stirthepot::stirthepot:nieustająco, z serducha sił dużo posyłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts