Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Tak , ten nasz mlecz , który się tępi to jest b. dobry wykonanie przepisu tak jak pisała XX ,

i jest b. dobry na wiosenna surówkę w połączeniu np. z rzodkiewką (ale tą ze swojej

grządki) , z sałatą., wspaniale uzupełnia się mikroelementy. Wiosenna herbata z młodej pokrzywy,

z krwawnika , z owoców dzikiej róży,jest pyszna. Wsadzenie w rogu ogrodu dzikiej róży pomarszczonej,

daje płatki na konfiturę różaną,a jesienne owoce róży takie przemarznięte też są świetne na konfitury.

Nasza róża ma więcej wit. C niż cytryna. :rolleyes:

• Odpowiedzi 15,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• AgnesK

3593

• DPS

1303

• Żelka

1088

• EZS

821

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

I niech wtula,bo ciałko musi mieć zasoby tłuszczyku na zimę;)U nas raczej pogoda w kratkę,bo raz słońce,a raz deszcz no i wiatr do kompletu. Śniegu nier ma i Święta chyba będą szare.

Jak zawsze nieustająco za Franulka i wszystkich potrzebujących zmian na lepsze:stirthepot::stirthepot::stirthepot::stirthepot:

nas też czeka hematologia na bujwida 13 stycznia. wychodzi nam ciagle anizochromia i wszystkie hemoglobiny hematokryty itd niskie,

do tego mała jest blada, nie ma siły za bardzo i nie je.

Normalnie jak nie urok to........

Martynko, zbieraj się do roboty Dziewczyno, żadnych nam tu bladych twarzy nie pokazuj, jeno wracaj do zdrowia! NO!

I chciałam Wam Kochani wszystkim podziękować za zakupy u nas! Sprzedałam wszystko! Drobiazgi zostały. ;-) Nawet nie śmiałam śnić, że tak będzie! Dziekuję, dziękuje, tysiąc razy dziękuję. :hug:

Już zaczynam się za jajkami rozglądać i zajączki mi kicają po głowie. ;-)

Aguś, Franio, Wam też dziękuję za wszystko! :hug:

Oj, Martynka, znowu rozrabiasz..

XX, wiesz już który lekarz Was przyjmie? Nastaw sie ze spędzisz tam pół dnia

Żelciu, nieeeeee, to my Tobie bardziej:wiggle:

Wiecie co się dzieje z Frankiem? No jakby prochy brał normalnie:)

Nie umiem Wam tego opisać, ale ...kurcze, zrobił sie taki aktywny, chodzi wszedzie, wspina sie, gada, jak nakręcony

Wszędzie go pełno:)

Ja mam wrażenie, że on poznaje świat wszystkimi zmysłami:)

Jest baaaaaaardzo aktywny, normalnie jak...dziecko:)

Ciągle chce hoppa-hoppa:)

Musimy na wiosnę trampoline kupić:)

I nasza pani rehabilitantka powiedziała ze hipoterapia by mu się przydała. Myslę wieć ze od wiosny czeka nas zmiana planu rehab ruchowej.

Chyba zrezygnujemy z 1 godz rehab w tygodniu na korzyć hipoterapii. No zobaczymy, ale...jest cudnie:)

A najlepsze jest to, że w czasie tych harców Franiowi nie spadają już aparaty:) Może sie turlac, skakać, nic sie nie dzieje:)

Super Aguś!

A czy jest to możliwe, że teraz kiedy ma aparaty słyszy lepiej i czuje się w związku z tym pewniej i dlatego ruszył w poznawanie świata?

Jeśli to tak jest, to zobacz za sprawą ilu ludzi to się dzieje! Franio po prostu chce nam wszystkim w ten sposób podziękować.

Normalnie duma mnie rozpiera, że ja też jestem w tej grupie.:hug:

:)

Wiesz Zelciu też tak myslę. Inaczej w kazdym razie nie potrfię tego wytlumaczyc:)

No i kolejna nowość: Franiu, daj mamie buzi..

I tu sa dwie opcje:

NIE,

albo

podchodzi i robi dzióbek:)

Ale reaguje właściwie!!!!

Ja wolę druga opcję:)

No i klocki!

Tak sie martwiłam ze mały nie bawi sie klockami, nie piętrzy ich..

Na 6.12 nieśmiało kupiłam pierwsze małe opakowanie, bo zauwazyłam, ze zaczyna uzywac kilku, które były w domu. Bawił sie super! Po tygodniu dokupiłam srednie opakowania, bo mało było. Wczoraj duze:) Teraz klocki sa WSZĘDZIE:)

Ale zobaczcie Frania...

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/vg/va/50xc/Sa3v1Cp6FFuKLW6NiX.jpg

:wave::wave::wave:

No, to teraz rozumiesz o co mi chodzi? Max skupienia i...jejku..serce rośnie, kochani:)

I z tej okazji klockowy bajzel w ogóle mnie nie rusza:)

Nasza p natalia, rehabilitantka, jak przychodzi do nas to tylko się smieje:)

A jak Franiu rano słyszy dzwonek do drzwi zaraz mówi "TAAA" i przy tym podnosi jedną reke do góry, potem drugą, potem jedna noge i drugą...pokazuje jak bedzie ćwiczył!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kosmos normalnie:)

Wiecie jaka to niesamowita radośc dla nas? Widzimy jak Franula zmienia sie w oczach dosłownie..

(zestaw chusteczek proszę...)

:rolleyes:

Edytowane przez AgnesK

Brawo budowniczy :)

to to pierwsze zdanie będzie jednak brzmiało : "plan zagospodarowania przestrzennego " :)

bardzo proszę :

http://dompapieru.com.pl/images/CHUSTECZKI%20ZAPACHOWE.jpg

jak braknie to doniosę ;)

Edytowane przez malka

Wiecie jaka jestem szczęsliwa??????????

jak stąd na księżyc:)

Wiemy, wiemy, a my razem z Tobą :)

tak mi się przypomniało,mój dzieć na moje stwierdzenie " kocham cie jak stad do księżyca" odpowiedział, "ja ciebie bardziej jak stąd do księżyca i z powrotem" - wtedy ja potrzebowałam chusteczek :oops:

myśle, że się troche zbiegło razem. Miał ruszyć, to ruszył. Przestał go irytować słuch, to mógł sie zająć czymś innym. No i efekty tych lat rehabilitacji. Wszystko w kupie no i zadziałało.
Cudnie Franio! Nie wiem czy to będą te słowa,ale że przemówi stanowczo to już widać z miny! Lekko nie będzie:rotfl:Co do całej reszty ..też sięgamy po chusteczki.

Cześć wszystkim :)

Cieszę się, że są efekty ciężkiej pracy Franka, bo my właśnie także stanęliśmy przed takim trudem. Właśnie dzisiaj, ok. godz. 18-tej przyszedł na świat po cesarsku nasz Maciek, który niedawno skończył 29 tygodni swojego życia :) Chwilowo ma problemy jeszcze z krwią (niedokrwistość, a przez to niewydolność oddechową), ale mamy nadzieję na rychłą poprawę. Chciałem Was prosić w związku z tym o złapanie kciukasów i mały doping :)

Pozdrawiam ciepło :)