Martinezio 21.12.2011 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Zamysły Boga są poza naszym pojęciem. Widocznie jest w tym jakiś wyższy cel. Pozostaje nam pogodzić się z tym i zaufać w Jego rację. Najnowsze wieści: stan nadal ciężki, ale nie ulega pogorszeniu, zmniejszyli (albo odstawili - nie zrozumiałem dokładnie przez telefon) dawkę adrenaliny, oraz obniżają powoli parametry leków, więc raczej idzie ku lepszemu... Czekam na dalsze info od żony, a po południu sam jadę na odwiedziny. Pozdrówka! :stirthepot::stirthepot::stirthepot::stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 21.12.2011 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Za Maluszki żeby miały siłę i chęć do życia :stirthepot:stirthepot::stirthepot::stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 21.12.2011 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 (edytowane) Martinezio, przesłałam ci mini-poradnik na pw.Teraz doczytałam ze lezycie w IMiDz. jejku...to ty wyluzuj..On jest w najlepszych rękach...dr Polak, prof Hellwich.. Cudowni rehabilitanci z p Arturem na czelo, którego Wam polecam z całego sercaFantastyczni, ciepli, fachowi ludzie, ogromnie oddani dzieciom..Franus był hospitalizowany w IMiDz 4 razy, wprawdzie w Klinice Pediatrii, ale przychodzili do niego na konsultacje różni lekarze. Była także dr Polak, do p artura zaglądamy za kazdym razem, gdy tam jesteśmy.W IMiDz prowadzono badania kliniczne nt leczenia nadciśnienia płucnego u wczesniaków sildenafilem, więc.. nie kupuj tek książki, o której ci pisałam na PW.Macius jest w najlepszych rękach w Polsce. Pisze te słowa i mam scisnięte gardło..Ile razy myslałam sobie: Boże, dlaczego Franiu nie urodził się w IMiDz.. Jak patrzałam jak lekarze zajmuja się dziećmi,,jak porównywałam..Zobaczysz, Macius wyjdzie najlepiej jak to tylko możliwe z tego trudnego początku..Tylko jak pisze Ewa - dowiedz się o obsadę swiąteczną. A ja czekam na wieści o Wiktorku..I mam nadzieję..mimo wszystko.. Edytowane 21 Grudnia 2011 przez AgnesK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 21.12.2011 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Całym sercem jestem z Wami i Waszymi maluszkami, nigdy nie pojmuję dlaczego tak się dzieje na tym świecie, ale najwidoczniej tak musi być. Takie, bezbronne, małe istoty. Mam nadzieję tylko, że wymodlę choć jednego Anioła Stróża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 21.12.2011 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Dzięki za poradnik Spróbuję podpytać pediatrę co i jak dzisiaj, jak pojadę na odwiedziny. Na razie dowiedziałem się, że odstawili mu najprawdopodobniej leki, bo żona mówiła, że pompy infuzyjne są wyłączone. To chyba dobry znak w połączeniu z faktem, że pediatra nie przychodzi ze złymi wieściami Maciek leży teraz na brzuszku (wczoraj leżał na pleckach). Wieczorem napiszę więcej. Dla Wiktorka i reszty :stirthepot::stirthepot::stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 21.12.2011 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Wiktorek jest stabilny. CZekam na dalsze wieści. Oj kurka wodna, Martinezio, nie gniewaj się, ale muszę to powiedzieć.. To nasza OZ urodziła. A pisała w 19 tygodniu tu w wątku Frania, że ciąża zagrożona.. Kochana, będzie dobrze, bedzie dobrze! Wszystkie ciocie i wójków franiowych wzywa się do wspólnego mieszania za zdrowie krasnalka! Maciusiu, teraz do roboty.. Zdrowiej kochany krasnalku! :stirthepot::stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 21.12.2011 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 (edytowane) trzymam kciuki za martinezia i wiktorka i całą tą naszą ferajne oczywiście też my dzisiaj po konsultacji hematologicznej. faktycznie pół dnia mi zeszło.i mam skierowanie do szpit.gastroenterol. z podejrzeniem zespół złego wchłaniania.ważne, że hematologicznie mówią, że to nie to. no iwłaśnie termometr powiedział oo 38.2......także idą Święta;0 ja już się nauczyłam, że dzieci chorują na weekendy, Święta i wakacje. Żelciu dziś doszło do mnie pudełko na herbatę jest bardzo bardzo ładne dziękuję i zdradzę Ci, że wyślę go w prezencie do Świętego Mikołaja! Edytowane 21 Grudnia 2011 przez XX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 21.12.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Trzymam kciuki za maluszki , wspieram całym sercem by nabierały sił i zdrowiały na pociechę Swoim Rodzicom i Najbliższym !!! :stirthepot::stirthepot: Przesyłam wszystkim Życzenia Spokojnych - Radosnych Świąt Bożego Narodzenia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 21.12.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Kochane Maluszki,niech dobre anioły wspierają Wasze zdrowienie a serca Rodziców napełnią nadzieją,że będzie dobrze:stirthepot::stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 22.12.2011 01:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Maciuś na razie też stabilny AgnesK: nie gniewam się :> Chyba nie trudno skojarzyć nasze z OZ awatary Szczegółów nie ma co opisywać, bo to nie konsylium Na razie nie ma pogorszenia i tego się trzymamy z Maćkiem Cieszę się, że nasze mieszanko daje efekty także u Wiktorka :stirthepot::stirthepot::stirthepot::stirthepot::stirthepot::stirthepot::stirthepot::stirthepot::stirthepot::stirthepot::stirthepot::stirthepot::stirthepot::stirthepot::stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anev 22.12.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Pomyślności wszystkim potrzebującym:stirthepot::stirthepot::stirthepot: Maluchy z Franusia przykład brać:wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 22.12.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 moja kochana zona urodzila sie w 7 miesiacu jako wczesniak wazacy 1700g, dzis ma 30 lat i wszytsko gra. 30 lat temu sluzba zdrowia byla inna, mozliwosci byly mniejsze... maluch wasz da sobie rade, trzymajcie sie a my trzymamy kciuki. pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 22.12.2011 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 (edytowane) Tak na prawdę, to nie w medycynie cała sztuka, ale w ludziach i przepisach, które dopiero teraz zaczynają wracać do normy. Wiele było zaniedbań i bzdur ustawodawczych, czego doświadczyło ciężko masa ludzi Najnowsze wieści ze szpitala Maciusia: lekarze spodziewają się poprawy. Odstawili kolejny z leków podtrzymujących i teraz został już tylko jeden Dzisiaj, albo nawet już, zaczną mu uruchamiać żywienie jelitowe mlekiem mamusi. Na razie b. mało, bo 8ml dziennie (po 1ml co 3h) i główne żywienie będzie nadal pozajelitowe, ale to już jest duży postęp. Oczywiście nadal jest na respi, ale też zapowiadają, że jak będzie nadal taki postęp, to wkrótce spróbują go odłączyć Wielkie, przeogromne Bóg zapłać Wam wszystkim, którzy mieszacie te garnuszki! Wasze anioły czuwają Wszystkim tu czytającym życzymy całą naszą familią pięcioosobową dużo zdrowia, szczęścia i najważniejszego - wielu szczodrych Łask Bożych Dzieciątka, które za te kilka dni się narodzi w Betlejem Kolejne wieści będą dopiero po świętach. Pomieszajcie jeszcze czasami za wszystkie krasnale w potrzebie Pozdrawiam ciepło! PS: dosłownie przed chwilą dowiedziałem się, że lekarze podjęli próbę odłączenia Maćka od respi. Na razie sobie radzi, ale za niecałe 2h będzie miał badanie krwi, które ma być decydujące, czy jest ok, czy wraca na respi. Jeszcze raz pozdróweczka! Edytowane 22 Grudnia 2011 przez Martinezio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 22.12.2011 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Martinezio, bardzo, bardzo dziekuję Ci, ze do mnie zadzwonileś, że powiedziałes o odłączeniu Maciusia. To jest niesamowite.. Dwa dni po urodzeniu.. Mówiłam Ci juz: Maciuś jest w rękach najlepszych specjalistów. Wierze, że mu sie uda.. Ogromnie się wzruszyłam, naprawdę. Kurcze, temat wczesniactwa wywołuje we mnie ogromne emocje. Kazdego kolejnego znajomego krasnal przezywam ogromnie. Siedzę tu i płacze. Naprawdę Ale ze szczęścia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 22.12.2011 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Martinezio, to jest najlepsza wiadomość jaką mogłeś napisać. Strasznie się wzruszyłam i to, to jest cudowne, że Maćkowi tak dobrze idzie Silny chłopczyk, będzie dobrze, ja w to wierzę :stirthepot::stirthepot::stirthepot::stirthepot::stirthepot::stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 22.12.2011 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Brawo Maciuś i to jest najlepszy prezent na Święta Za Wiktorka :stirthepot: I Wesołych i Zdrowych Świąt Wszystkim tu zaglądającym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 22.12.2011 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Aguś, na klawiaturze masz taki klawisz "PrtSC" (zazwyczaj jest nad klawiszami numerycznymi lub w górnym rzędzie w laptopach)Jak wiesz jaki zrzut chcesz zrobić (czego) to po prostu go naciskasz, a potem otwierasz np. Painta i dajesz wklej. No i masz swój zrzut (wystarczy go tylko zapisać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 22.12.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Kurcze, Aga usunęłaś jakiegoś posta, czy mi oczy szwankują (a może komputer)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.12.2011 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 http://dompodsosnami.files.wordpress.com/2011/11/c5bcyczeniowe.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 22.12.2011 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Kurcze, Aga usunęłaś jakiegoś posta, czy mi oczy szwankują (a może komputer)? Madziu kochana!! Przepraszam:) Wpadłam na genialny pomysł poszukania w necie... Jak się wzięłam za wykasowywanie, żeby Wam głowy nie zawracać, to widocznie ty wtedy mnie uswiadamiałaś Dziekuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts