AgnesK 04.01.2012 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Marcinie, dziękuje Ci za te słowa.. Maciuś działa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.01.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 05.01.2012 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 05.01.2012 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Informacja SPECJALNIE dla Ani W: U nas sniezyca. Boje sie wyjść z domu:) W Karpaczu do 50 cm sniegu. Radek mówi, że przejechanie wzniesienia koło nas, zeby dojechac do drogi Karpacz-Jelenia to..przygoda życia. Chyba nie jestem jeszcze na nią gotowa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.01.2012 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 U nas śniegu nie ma... ale wieje przeokropnie... drzewa wręcz się pokładają.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 05.01.2012 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 U nas nie ma śniegu ale wiatr ogłupiał chyba, bo telepie aż w kościach łupie. A Stefek wczoraj calutką noc przez tego psotnika przebalował. Dosłownie przebalował, bo dawno takiego nie widziałam, jakby bzika dostał. On sie bardzo często budzi po nocach, ale za zwyczaj jest spokojny i można przy nim sie zdrzemnąć ale to co wczoraj było to szaleństwo pierwszej klasy. I tylko to, że był radosny wstrzymiwało mnie przed tym aby go nie przywiązać do kaloryfera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 05.01.2012 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Haha Żelciu Najważniejsze, żeby w każdej sytuacji znaleźć tę dobrą stronę Aguś Białka Tatrzańska/Czarna Góra odpuszczona. Czekamy aż zmrozi okolice Wieżycy (pomorskie) i wtedy tam sobie ruszymy na parę dni. Prognozy mówią, że teraz sypie, a potem i tak będzie 0 i chlapa. Za duże ryzyko jak na taką wyprawę przez całą Polskę niestety. Za rok Alpy francuskie i już. Od dziś zbieram kasę A u nas wieje okropnie już 3 dni. Dziś dołączyły ulewy. Nie wiem jak po dziecko do przedszkola pojadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.01.2012 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Ania - austriackie, jedź w austriackie, austriackie lepsze są... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 05.01.2012 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Droższe też Dużo droższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.01.2012 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Niekoniecznie... I Włoskie... Popatrz na ofertę Livignio strefa wolnocłowa, super stoki i oferty free sky pass.. A Austii też są ... ja śmigałam na Zugspitze Arena po stronie Austiackiej.. Prawie zero, albo nie słyszałam polaków....Mieszkaliśmy w Biberwier, a są tam jeszcze Lermoos i Ehrwald ( tu połamał się Emil... ale z nudów....) Super przygotowane stoki... kolejek brak, jeździsz w wielkim kotle, gdzie wichury nie dotyczą.. słońce ponad chmurami świeci... bosko... ale nie za tanio.... bo nie było opcji karnetów free.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 05.01.2012 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 No właśnie Arnika, muszę poszperać, popytać i się dobrze przygotować. Bo na razie to zielona jestem w tym temacie. Moje pierwsze spostrzeżenia z sieci są takie, ze 7 noclegów dla czteroosobowej rodziny plus ski passy we Francji to około 650 zł za osobę (w ofertach last minute np.), a w Austrii poniżej 1 tysiąca za osobę trudno coś znaleźć. O Włoszech nie wiem nic. A jeszcze pozostaje kwestia szkółek narciarskich, bo obu moich chłopaków byśmy zapisali i super. Muszę to dokładnie rozpracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 05.01.2012 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Mnie też się już narty marzą, a młode przebiera nózkami na każdy spadający płatek śniegu. Nic to bo w naszych miejscach ciągle zielona trawa i deszcz ps Aga, dzięki za priv konspiratorko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.01.2012 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 W Austrii gdzieś 3-4 lata temu nie w sezonie wysokim chyba koniec marca/kwiecień wyszło nas 2000zł z dojazdem na 2+1 , we Włoszech drożej na dwoje, ale znajomi nas wyrobili i mieliśmy drogi i dużo większy apartament na 6-7 osób , bo oni zabierali dziecko ( dla naszego podobno nie było miejsca), płatne wszystko na połowę... sporo wyszło, ale następnym razem byśmy zabrali Emila do mniejszego apartamentu...Aaaa i jak masz możliwość przygrzania posiłków to super, bo jedzenie w hotelu czy na mieście to drogawo wychodzi... ale z własnym wyżywieniem, co nieco kupione tam nie zwala z nóg...Muszę poszperać też.. Może dalibyśmy tej wiosny radę, choć wątpię, ale może na następną zimę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.01.2012 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Na przykład TAKI - cena za całość dla wszystkich. Nie znam, ale wygląda zachęcająco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 05.01.2012 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 (edytowane) Francja zdecydowanie najtańsza jeśli chodzi o zakwaterowanie + karnety. Mniejsze regiony (do 100 km tras narciarskich), np. Chamrousse, SuperDevoly, można czasem upolować za ok. 600 zł za osobę. Przede wszystkim w styczniu i w marcu. Niestety dojazd... z KRK to ok. 1700 km w jedną stronę, więc zwykle trzeba decydować się na nocleg po drodze. Natomiast ogromna zaleta - mnóstwo obiektów położonych praktycznie na stokach narciarskich. Nie trzeba dojeżdżać ski busami, tylko można się przejść. Free ski takie klasyczne to włoskie Dolomity (Val di Sole polecane dla rodzin z dziećmi, Val di Fassa, Val di Fiemmem etc.), ale też w Bormio (region 4Vali) no i Livigno, ale tam nawet w tych terminach polskie biura mają ceny >1000 zł. Free ski jest na początku sezonu (pierwsze 2-3 tygodnie grudnia) i na zakończenie (przełom marca i kwietnia), ale wtedy jest ryzyko śniegu. Znaczy braku śniegu - tak jak było w tym roku. Austria - zakwaterowanie nie jest bardzo drogie, niestety karnety dość skutecznie podnoszą koszt wyjazdu. 6-dniowy karnet np. w Zillertalu czy Solden to ok. 240 Euro / os. Ale za to dojazd mioooodzio - EuropaSportRegion czy Styria przede wszystkim. Znów off top... W Austrii gdzieś 3-4 lata temu nie w sezonie wysokim chyba koniec marca/kwiecień wyszło nas 2000zł z dojazdem na 2+1 Arnika a pamiętasz po ile było wtedy Euro... Po 3,30 zł... Ja po wakacjach w 2008 roku wróciłam tak obładowana zakupami z wolnocłowych, jak nigdy. A i jeszcze mi się przypomniało - najlepiej szukać apartamentów z aneksami kuchennymi, a przy większej ilości osób domów - w tym temacie Interhome ma dość dobrą ofertę. Edytowane 5 Stycznia 2012 przez nemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 05.01.2012 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Nemi Ty nasza kopalnio wiedzy Turystycznej:hug:mnie się marza i narty i plaża...tylko gdzie na plaże polecieć w lutym , żeby w samolocie spędzić max 5 - 6 godzin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mama Asi 05.01.2012 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 A u nas pada i wieje od paru dni. Typowo jesienna pogoda a ludziska w okolicznych lasach zbieraja grzyby (kurki). Takich anomalii jeszcze w naszych lubuskich lasach nie pamietam. Pozdrowienia z życzeniami śniegu dla amatorów narciarstwa a widze tu Ich sporo. Całuski dla Franusia . Forumowa babcia Franusiowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 05.01.2012 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Nemi Ty nasza kopalnio wiedzy Turystycznej:hug: mnie się marza i narty i plaża...tylko gdzie na plaże polecieć w lutym , żeby w samolocie spędzić max 5 - 6 godzin... Anetka , a samochodem może być ? http://www.tropical-islands.de/pl/goscie.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 05.01.2012 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Malka jajcaro :hug:ode mnie niestety to tez daleko...ja marzę o prawdziwym słoneczku i żeby dzieciaki w piachu się pobawiły:rolleyes:bo wciąż liczę na śnieg u nas , stoki mam w zasięgu ręki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 05.01.2012 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 stoki mam w zasięgu ręki... Niektórzy to mają szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts