amalfi 06.01.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Ngel, wspaniałe wieści! Gratulacje. Co tam ciuszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 06.01.2012 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 (edytowane) Aga jak nie widzisz się w lusterku to zrob sobie moze zdjecia i obejrzyj w okularach? co do wakacji też bym pojechała szczgólnie na Kanary ale to trochę niestabilne sejsmicznie ostatnimi czasy... dla potrzebujących - myślę o Was cały czas. Edytowane 6 Stycznia 2012 przez XX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.01.2012 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Ngel - cudownie:) Aga, wiesz czemu ja miałam takie straszne parcie na operacje? chciałam pomalować sobie rzęsy, czego w okularach nie dało się zrobić, a tym bardziej bez, taka babska próżność ale ja Cie nie chcę odwodzic od Twoich planów, to ,ze u mnie było źle, nie znaczy,że u Ciebie sie to powtórzy. Aaaa i we Wrocku masz fajna klinike oka, pracuje tam jedna z naszych forumek, jak chcesz namiar na nia , by się dowiedzieć szczegółów, pisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 06.01.2012 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 ależ opowieści krew w żyłach mrożące macie z tymi okularami Ja przybiegłam tylko żeby się pochwalić, że wczorajsze usg nie pozostawiło żadnych wątpliwości- pod moim serduchem rośnie córcia i w dodatku zupełnie zdrowa! Bałam się jak cholera tego usg po tych ostatnich przejściach więc wieeeelki kamulec z serducha mi spadł! Tylko skąd ja teraz wezmę ciuszki dziewczęce jak w rodzinie same chłopaki?? GRATULUJĘ u uważajcie Dziewczyny na siebie :) To cudowna wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.01.2012 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Ngel - gratulacje! Ja to już nie myślę o laserze, mam +12, czyli bez okularów rozróżniam głęboko rozmazane kontury osób i przedmiotów... Kiedyś proponowano mi wymianę soczewki oka, kto wie, może kiedyś uda się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 06.01.2012 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Aga jak nie widzisz się w lusterku to zrob sobie moze zdjecia i obejrzyj w okularach? . Ha! Najlepsze są najprostsze pomysły:) Dzięki:) Aga, wiesz czemu ja miałam takie straszne parcie na operacje? chciałam pomalować sobie rzęsy, czego w okularach nie dało się zrobić, a tym bardziej bez, taka babska próżność Ja kupiłam sobie lusterko w Ikei, na takim wysięgniku:) Ja to już nie myślę o laserze, mam +12, czyli bez okularów rozróżniam głęboko rozmazane kontury osób i przedmiotów... . Choroba, to moja wada, to pikuś.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 06.01.2012 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Kurczę, jak przy -1,75 i -2,5 własne dzieci na basenie poznaję tylko po kolorze kostiumów i czepków! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.01.2012 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Ja kupiłam sobie lusterko w Ikei, na takim wysięgniku:) mam takie, co nie zmienia faktu,ze przed operacją moja twarz w lusterku była jedną szaro-cielistą plamą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ngel 06.01.2012 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Kochane bardzo dziekuję! Ja się cieszę jak nie wiem- będę mieć wszystkie dzieci w domu (synuś już jest ). Mąż jest lekko rozczarowany i uważa, że to uknułam ale równowaga w przyrodzie być musi! Ja mam synusia mamusi to on będzie miał corunię tatusia- biedaczek jeszcze nie wie, że będzie tańczył jak mu ta mała panna zagra Co do okularów- my też rozważaliśmy temat- ja mam niewielką wadę- bardziej mi dokucza astygmatyzm ale chodzę bez okularów- co najwyżej numer autobusu pomylę. Ale jak noszę okulary to potem bez nich widzę bardzo źle. Mąż ma większą wadę i rozeznawał temat operacji ale na razie się poddał. Wada się nie powiększa- podobno z wiekiem moze się trochę cofnąć bo on krótkowidz jest a z wiekiem to raczej w druga stronę idzie- ale czy tak jest nie wiem na pewno. Moja mama się przymierzała do operacji oczu ale u niej sprawa była poważna- zez, astygmatyzm i chyba z -12. Nie zdecydowała się- za duże ryzyko powikłań. Gdybym się decydowała to raczej na raty- najpierw jedno oko potem drugie- tak sądzę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 06.01.2012 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Ngel, to u Was sytuacja dzieciowa odwrotna niz u nas:) Który to tydzień u Ciebie teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 06.01.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 ngel, GRATULACJE!!! Kochana, a pudełeczko dotarło?? Mam nadzieję, że tak i że Ci się podoba Aga, ja w kwestii okularów i laserów nic nie wiem, na moje szczęście mam wzrok po Tatusiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ngel 06.01.2012 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Aga- dokładnie na odwrót nie u Was- ale u nas w planach jeszcze jedna pociecha A tc 22 Ania- dotarło i jest takie piękne, że ..... nie oddalam Mialo być na prezent ale jest tak śliczne, że zostalo u mnie i stoi na honorowym miejscu w sypialni i mieszkają w nim moje ukochane kolczyki- ale tylko kilka wybranych par! Ja nie wiem skąd Wy ludzie takie talenty bierzecie ale po prostu pudełeczko jest małym dziełem sztuki! Bardzo mi się podoba!! I bardzo dziękuję, że wystawiłaś je na aukcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ngel 06.01.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 a tak swoją drogą to zastanwiam sie jak to jest? Moja mama ma dużą wadę wzroku- chyba z -12 ale maluje się bez okularów- z nosem przy lustrze ale jest w stanie się całkiem nieźle pomalować. Ostatnio nawet czyta bez okularów- z nosem w książce ale czyta. Może dlatego, że krótkowidz więc z bliska coś tam widzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 06.01.2012 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Ngel, to jest tzw starowzroczność..Pan dr mnie był uswiadomił, bo sie u mnie zaczęła:( Zaaa wcześnie. Pan dr był b miły i mówil co chwilę "martwisz mnie księżniczko":) Za tę "księżniczkę" wybaczyłabym mu wszystko;-) No to, ciocia, jeszcze min 16 tygodni przed Tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 06.01.2012 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 P.s. co zrobił ? Zainwestował w baaardzo drogie okulary - dobrane idealnie na kosmicznym sprzęcie. Agnes, przepraszam, że na Twoim wątku, ale muszę zapytać. Co to znaczy kosmiczny sprzęt i baaaaaaardzo drogie? Pytam poważnie, bo pewnie jak zwykle i jak ze wszystkim zapóźniona jestem z powodu nieustającego kieratu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.01.2012 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 a tak swoją drogą to zastanwiam sie jak to jest? lata praktyki kochana jak się zaczyna koło trzydziestki,to pewnie przed sześćdziesiątką bedę to robić z zamkniętymi oczami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 07.01.2012 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Kolejny ślepak dołącza:wiggle: Agnieszka, istnieją jeszcze soczewki fakijne. Te się wszczepia jak nie ma możliwości lasera. Trzeba popytać dr.Googla, czy w Twoim przypadku to dobry wybór. Istnieją okulary kosmiczne. Raczej szkła . Firma Rodenstock parę lat temu wypuściła niesamowity model szkieł. Jak by tu opisać - jak się patrzy bardzo kątem oka to świat jest idealnie widoczny i nie ma żadnych krzywizn. Każda para szkieł jest dobierana indywidualnie na danego osobnika,jakieś cuda wianki w trakcie produkcji, przeciąganie środka sfery itd.. Koszt dość wysoki - 2500 za same szkła. Ale jakość ich wykonania i trwałość powalają. Szkła szkłami, ale żeby wzrok zatrzymać na takim samym bodaj ułomnym poziomie.. Ngel - dziewczynki, dbajcie o siebie !!( jak będzie miała na imię ???) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anev 07.01.2012 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 ngel GRATULACJE!o ciuszki się nie martw,u mnie było podobnie same chłopaki w rodziniei jak się urodziła moja córcia to ciocie i babcianakupowały dziewczynkowych ubranek tyle że małamiała niezły zapas;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 07.01.2012 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 ...tylko gdzie na plaże polecieć w lutym , żeby w samolocie spędzić max 5 - 6 godzin... W. Kanaryjskie, Hajfa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 07.01.2012 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Ciooociu Żabo.. Lesiu, nie kuś No teraz u mnie juz po ptokach, dziś byłam dobrać sobie okulary. Szkła drogie jak szlag 1100. Pan proponował mi Rodenstocka, ale powiedziałam, że moze nastepnych razem (czytaj: jak Franc wyjdzie na prostą). I do tej wymiany przygotuje sie porządnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts