swojaczka 20.02.2012 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Aga daj komuś posłuchać może:stirthepot::stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 20.02.2012 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 :hug:Trzymajcie się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 20.02.2012 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Wiecie co, zwariuję.Dzwoniłam przed chwila jeszcze raz do labu w JG, zeby sie upewnić..taki niedowiarek ze mnie i..facet powiedział mi, że CRP wynosi 1,2!!Pytam jakie 1,2 skoro godzinę temu było 48! On mi na to, ze mieli dwa CRP na cito i sie próbki pomyliły, ale to nizsze to na bank Frania a to wysokie drugiego dziecka:bash: No szlag mnie trafi!! Co to za standardy!mam sobie teraz wybrac, który wynik bardziej mi pasuje????Pani mi powiedziała, ze oni mi tu dadza na pismie, ze Frania crp to jednak 1,2, tylko teraz o ja już w to nie wierze.Słyszałam o "cudach w tym labie", ale takie cos to juz przegięcie.Nic to, pojedziemy z Franiem ta czy inaczej do dr na osłuchanie.Kosmos pieprzony jakiś..Moze jeszcze trzeci raz zadzwonie? Ostatnio wyszedł im taki jonogram Frania, ze jak nasza dr Dorota usłyszała, powiedziała ze Fr powinien leżec w stanie cięzkim pod kroplówa w szpitaluNosz, co za syf! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.02.2012 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Ha!!! Najważniejsze, że POSZLIŚCIE i że Franuś nie jest więźniem we własnym domu!!! Lab - Osłuchac koniecznie. Mieszam!!! Może to z tego mieszania w labie inaczej wyszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 20.02.2012 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 No pewnie, że osłuchać, nawet dla Twojego Aga spokoju po prostu. Przecież nie jest powiedziane, że jak do lekarza, to od razu antybiotyk. Moje chłopaki też przez tydzień kaszleli fantastycznie, głęboko i od serca, do tego katar ale bez gorączki i wyszli z tego na bioaronie. Może Francia coś podobnego złapało. Strasznie się cieszę z tego spacerku! :wiggle: A Lab to chyba wysadzić w powietrze trzeba. Taki brak profesjonalizmu jest nie do zaakceptowania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 20.02.2012 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 JUz po jesteśmy.Dr była baaaaardzo niepewna, bo kaszel mały ma masakryczny, do tego taki jak nigdy wczesniej - zawsze miał mokry, taki "dysplazyjny", jakby malborasy od urodzenia palił. A teraz jest taki suchy, męczacy strasznie. Dr pytała czy często w ciagu godziny kaszle, mówie ze b czesto. Nawet nie w ciagu godziny, nie ma 5 minut zeby nie zakaszlał i zawsze to są serie, nie takie pojedyncze kaszlnięcia. Fuck and shitDr dała neosine (czyli w wirusa jednak celuje? bo pyała czy miałby skąd przywlec, mówimy, że nigdzie nie bylismy, no chyba ze od Natki), kazała zwiekszyć pulmicort i berodual z 10 do 12 kropli. W środę kontrola.Acha, i dr mówi - no możecie jutro powtórzyc CRP.. Hm...szczerze powiedziawszy to szkoda mi Franca.. No chyba ze by sie działo coś niepokojącego.Cholera ten kaszel jego mnie męczy..W nocy nie daje mu spać. Nie wspominam już o tym w jakiej kondycji wstałam wczoraj i dzis rano do roboty.Choroba jasna, może się uda rozgonic cholerstwo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 20.02.2012 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 no dlatego pisałam osciloccocinumi dużo wit C?może byś się nauczyła bańki stawiać? Ja właśnie szukam baniek w allegro;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 20.02.2012 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Aaaaaaaaaaaa...w przychodni był pawik, ale Franus byl b dzielny. Naprawdę.Nie histeryzował. Chwilami mocno popłakiwał sobie, ale generalnie naprawde nalezy mu sie dzisiaj order I wiecie co..ten nasz smyk kochany mały nauczył sie nowego słowa..kuj-kuj..Pokazuje paluszkiem na wierzch dłoni (dwa ostatnie pobrania krwi zylnej) i na paluszek - to dzisiaj.I taką ma przy tym minę, aż serce normalnie sciska.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 20.02.2012 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 XX, mamy bańki, ale u Frania...nie wyobrażam sobie, szczerze powiedziawszyNo nic, narazie inhalujemy + neosine + to co do tej pory i czekamy na srode. Dlaczego on ma taki meczący kaszel??? Kaszle caly czas choroba jasna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 20.02.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 A jest w JG Diagnostyka? Ta firma ma u nas dobrą markę, może by nie było takich problemów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 20.02.2012 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 (edytowane) To wlasnie w diagnostyce są takie jajaWszystko zależy od ludzi kt w danym punkcie pracują, kolejny raz sie o tym przekonuję Następnym razem pojedziemy z Fr do szpitala. Chciałam tego jednak uniknąć, bo w szpitalu tez nie potrafia Frania zakłuć (jesli ma byc żylna), wtedy trzeba iść z dzieckiem na pediatrię, a teraz, w tym szczycie chorób...Pojechalismy do diagn, bo:1. blizej niz szpital2. szybciej/mniej ludzi o godz 14 (nie było nikogo akurat) Edytowane 20 Lutego 2012 przez AgnesK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 20.02.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 To się skarż! W Małopolsce trzymają poziom, to i w JG powinni! Wydaje mi się, że ktoś by zareagował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 20.02.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 teraz u dorosłych często widzę wirusowe zapalenia krtani. daje właśnie taki suchy meczący kaszel. U Frania pewie trudno odróżnic, bo on ma przypuszczam ciągłe zmiany osóuchowe, ale charakter kaszlu raczej wskazuje na krtań lub ... krztusiec. No ale miałby gorączkę cały czas a nie jeden dzień, czyli zostają wirusy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 20.02.2012 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Agduś, tylko oni podali mi info przez telefon. Babka mi powiedziała, że na papierze dostanę 1,2 Ewa, dr dała małemu oprócz wziewnych Neosine i Sinecod. Mówiła ze ma czerwone gardło, ale powiedziała ze to pewnie od tego kaszlu Jak wirus to damy radę, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 20.02.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Niech to paskudztwo idzie na "bory i lasy" i przestanie męczyć Franusia:stirthepot: Dacie radę,będzie dobrze:stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.02.2012 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Oby wirus i obyście dali radę. Aga, spróbuj dodatkowo podac leki homeo, nie zaszkodzi, a może bardzo pomóc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 21.02.2012 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Fajnie, by było byście w przychodni mieli testy na CRP z kropli krwi... Ale tego NFZ nie funduje, drogie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 21.02.2012 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Swojaczko, dziękuję Dorbie, my wszystie badania praktycznie robimy prywatnie A gdzie mozna z kropli krwi??? Napisz więcej DPS, spróbuję, jasne:) Jeszcze nie dzwonilam do domu, nie wiem jaka jest sytuacja. W nocy było srednio. Raczej bez zmian. Odezwe sie przed 16, jak dojadę do chałupki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 21.02.2012 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 (edytowane) Agusia, nie wiem, gdzie u Was. ale są takie urządzenia jak glukometry, niektóre przychodnie je mają. Ale tego nie refunduje NFZ, paski są drogie, jeszcze sie nie przyjęło. Ja w jednej przychodni miałam, od razu paski zużyli. Nie wiem czy w prywatnym laboratorium robią z paska i kropli krwi. Musisz się popytać. Acha, a u mnie w przychodni pielęgniarki pobierają krew na CRP z paluszka- wyciskają kropelki.Tylko,że CRP pokaże infekcję bakteryjną typową, jeśli to krztusiec to nie będzie zmian CRP. Niestety jak sie podejrzewa krztusiec, to wpierw dziecko dostaje makrolid i badaja, ale to w szpitalu przeciwciała albo i tego nie robią bo kasa tylko leczą empirycznie tak jak Mycoplasma pneumoniae Edytowane 21 Lutego 2012 przez dorbie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 21.02.2012 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 (edytowane) http://www.screenmed.pl/pl/produkty/actim-crp.html moze sie zlozymy;) ja tez chce takie cos kupic. Edytowane 21 Lutego 2012 przez XX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts