AgnesK 10.01.2010 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Widzisz Aniu, to może być odpowiedź! Ostatnio mówiłam rehabilitantowi, że są dni, kiedy ćwiczę z Frankiem tylko 3 razy, bo 4 razu nie daję rady. On po prostu śpi. A wybudzać go..to wiecie płacz, histeria.. XX, ja nie miałam wpływu najmnijszego na te szczepienia. Franek był szczepiony p/żółtaczce zaraz po urodzeniu (wiadomo dlaczego), nikt mnie nie pytał o zdanie ani nie rozważał czy ta szczepionka czy inna. Mam w domu kartę szczepien (nielegalnie ) i mam tu jak wół wpisane: Euvax (7.08 - dzień urodzenia), potem 30.09 (przed transportem do Wrocławia) i 3.11 (przed wyjściem z Wrocławia do domu). Nie mam pojęcia co z 4 dawką. Narazie neurolog powiedziała stop wszelkim szczepienieom. To Euvax tez może wywoływać jakieś powikłania?? Cały czas myślę co z tymi drganiami Frania.. Chyba poczekam do wtorku. Wtedy będziemy w szpitalu na badaniu słuchu, po badaniu zajdę do lekarza prowadzącego Frania i porozmawiam z nim na ten temat. W międzyczasie spróbuję zadzwonić do znajomej pediatry, która pracowała z wczesniakami. Może cos doradzi?.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 10.01.2010 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Już w innym wątku o tym pisałam, niezaszczepienie na wzw, jet wielokroć bardziej niebezpieczne dla malucha,niż podanie szczepionki. Moje młode jako niemowle, przyjęło wyłącznie szczepionki przeciw wzw, reszte miał wstrzymane. XX, a dlaczego ta szczepionka jest w 4 dawkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 10.01.2010 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Poczytałam o Euvaxie B i dopiero teraz widzę jakie gówno Franek dostał w szpitalu!! To samo było z Natą! Żaden lekarz nie informował o odczynach, o możliwości zakupienia droższej ale bezpieczniejszej szczepionki, co za kraj!! Czwarta dawka na pewno nie będzie Euvaxem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 10.01.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Czwarta dawka na pewno nie będzie Euvaxem szczepionka musi być kontynuowana tym samym preparatem (tak mnie zapewniono), tylko ja pierwszy raz spotykam się z wzw w 4 dawkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 10.01.2010 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 XX, a dlaczego ta szczepionka jest w 4 dawkach Też się zastanawiam dlaczego aż 4 dawki.. Narazie mały ma podane 3. Malka, czy później doszczepiałaś dziecię, czy już pozostało tylko przy wzw? Ps. Śniłaś mi się kilka nocy temu Nie pamiętam juz treści sny, ale to byłaś Ty! Poznała Cie po...malunku na twarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 10.01.2010 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 XX, a dlaczego ta szczepionka jest w 4 dawkach Też się zastanawiam dlaczego aż 4 dawki.. Narazie mały ma podane 3. Malka, czy później doszczepiałaś dziecię, czy już pozostało tylko przy wzw? Ps. Śniłaś mi się kilka nocy temu Nie pamiętam juz treści sny, ale to byłaś Ty! Poznała Cie po...malunku na twarzy Młody przyjął potem szczepienia podstawowe, (gdy awansował na przedszkolaka ) wszystkie były preparatami acelularnymi. A co do wzw wydaja mi się, że na tej trzeciej dawce się skończy, no bo po co czwarta ?? jejeeeeeeeeee, no to ja przepraszam za ten sen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 10.01.2010 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Agnes, malka wiem , ze doroslych sie szczepi 3 razy, ale nie wiem jak maluchy, chyba macie racje, ze tez 3.ja narazie jestem w stresie bo za tydzien dawka heksa+pneumokokki i az się pocę na myśl o tym My mialysmy dotychczas 2 dawki Hepavaxem - tez bez mozliwosci wyboru, trzecią dawkę zaryzykujemy w heksie (6w1) tam jest engerix, chociaz ja juz jestem glupia z tymi szczepionkami cZY warto w ogole placic za te szczepionki skojarzone.... Na razie tylko rotarix przeszedl nam gładko, reszta to były zawsze goraczka, wyginanie sie i płaki.....az sie denerwuje jak sobie pomysle o tym jakie jeszcze szczepienia przed nami a najbardziej denerwuje sie szczepionką MMR aGNES no tak mi powiedziala pediatra z przychodni, może to kompletnie bez znaczenia ale może jak bedziesz rozmawiac przyszlym razem z neurlogiem to wspomnij ze byl tym szczepiony?Agnes a moze jeszcze ...Ujma?...jest ordynatorem w marciniaku - tyle wiem. a ktoras z Was szczepiła na wzw A?malka o tym, ze warto w ogole szczepic na wzw b to mnie nikt przekonywac nie musial, szkoda tylko, ze sanepid nie dał mi prawa wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ngel 10.01.2010 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Agnes- przepraszam że się wtrącę bo nie mam doświadczeń wcześniakowych - powiem Ci tylko, że mój Mikołaj jak był w wieku Twojego Franulka (nie mówię o wieku faktycznym tylko skorygowanym) to spał 18 godzin na dobę. I ani myślałam żeby się tym przejąć- Bogu dziękowałam że mam takie śpiące dziecko (szybko mu się to niestety zmieniło i do dzisiaj przespanie całej nocy traktowane jest w kategorii sukcesu ) Także chyba nie ma nic złego w tym ,że Franulek śpi- tym bardziej, że jak pisała Ania- po ćwiczeniach śpi mocniej i dłużej. Trzymajcie się kochani! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 10.01.2010 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 XX- nie szczepiłam małego na wzw A, to kolejne ociążenie dla organizmu, a umycie rąk jest takie proste. Tylko nie rozumię, masz dziecko neurologiczne i podaje się mu szczepionki, jeszcetakie srylion w jednym Agnes, teraz dopiero doczytałam ,tak chodzi o dr Dołyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kask_a 11.01.2010 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Mój Kuba był szczepiony właśnie tą "bezpieczniejszą" a wg lekarzy BARDZO BEZPIECZNĄ szczepionką z krztuścem bezkomórkowym. W poniedziałek o 18. zaszczepiony, wtorek - stan podgorączkowy, środa - zaburzenia równowagi uniemożliwiające chodzenie postępujące do piątku - brak możliwości samodzielnego siedzenia i od następnego poniedziałku sukcesywna poprawa ( 2 tyg. w szpitalach) i wg immunologów nie wiadomo czy zadziałał komponent krztuścowy czy któryś z utrwalaczy szczepionkiJa także cieszyłabym się gdyby tyle spał... Kuba spał tylko na rękach, miał b. wyostrzony odruch moro, odkładany z rąk natychmiast wybudzał się rozrzucając łapki... A rehabilitacja działa cuda, u nas postępy widać było bardzo szybko.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 11.01.2010 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 malka lekarze twierdzą, że to bezpieczniejsze niz te sanepidowskie kask_a jaka szczepionka szczepilas konkretnie?agnesk moze musi odespac swoje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.01.2010 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 XX, napewno bezpieczniejsze niż sanepidowskie,ale chyba mniej bezpieczne niż pojedyncze acelularne, ale ja się zastanawiam , dlaczego w ogóle nie wstrzymano szczepień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 11.01.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 dobry mam nadzieję że dzień i nocka miną bez problemów trzymam kciuki za Krasnala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 11.01.2010 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Cześć, Agnes ... co tam u Franusia , jak nocka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 11.01.2010 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 malka dlugo byly przesuwane. teraz mi kaza szczepic. agnesk jak nocka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.01.2010 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 malka dlugo byly przesuwane. teraz mi kaza szczepic. agnesk jak nocka? znczy jak długo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 11.01.2010 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Agnes Koleżanka ma napisać do ciebie maila z adres z prośbą o glukometr ok? Sylvia, nie mam żadnych wiadomości od koleżanki. I napisz prosze czy przesłać Ci lancety i paski (tylko na maila plizzz: [email protected]) poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 11.01.2010 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 pozdrawiamy z Maciejkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 11.01.2010 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 I ostatnia nowinka: doszedł Pan Klólik Maksiu, XX - dziękuje w imieniu Frania Widać na poniższym zdjęciu Cieszę się że Pan Klólik dotarł, mam nadzieje, że zadziała jak dobry talizman i będzie przynosił tylko szczęście pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 11.01.2010 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Agnes a jaki rozmiar nosi Franio teraz?malka znaczy pierwsze szczepienie 5w1 w wieku 5 miesiecya jak zalatwic pojedyncze acelularne? how macz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts