XX 20.03.2012 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Aga chodziło mi o to, że trampoliny moga wyglądać tak a ja polecam, zeby wyglądały tak http://www.jysk.dk/pl/165/389/S475002/a/catalog mojej córce bardzo się spodobała trampolina i bardzo ją usprawniła ruchowo - jest jakby mniej "upadliwa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 20.03.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Dzieci moich Sąsiadów mają. Oczywyście, że też musiałam poskakać. Niestety od razu mi przeszło, bo kręgosłup lędzwiowy się odezwał. Za każdym lądowaniem ukłucie. Latka lecą! A u Frania Aguś skonsultujesz i będziesz wiedzieć czy kupować teraz czy jeszcze nie. A jak ma potrzebę skakania, w sensie, że góra-dół, a nie pozwolą trampolinę, to bujawka. Tata z Franiem z jednej, Mama z Natka z drugiej strony i opa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.03.2012 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Jeśli Ewa mówi, żeby poczekać, to ja bym poczekała, Ewa mądra jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 20.03.2012 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 XX, przeczytałam..."upierdliwa"..:oops: DPS, Ty lizuuuuusie.. XX...Jezu, ale cena!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 8 stówek prawie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Masakra........ To ja posłucham Ewy... Żelka, dla nas to juz tylko fotele z masażem prundem;-) Radek pojechał po auto. Panowie rano zadzwonili, ze częśc nie pasuje, ze musi być oryginał. Ściagnięcie z Franci 2 tyg. Cena 750 zł !!!!!!! Spytałam tylko czy mamy jeździmy maserati czy innym ferrari???????? dokończe opotem - franc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.03.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 DPS, Ty lizuuuuusie.. To ja posłucham Ewy... Znalazła się, niby nie lizus... Mam nadzieję, że auto jednak, jakimś cudem, nie wiadomo jakim, pojedzie jutro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 20.03.2012 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Tak, panowie postanowili reanimować srebrna strzałę własnym sumptem. Cos tam połatali - kosztowało to 100, auto jeździ! Jutro mam dostać informacje z Opola czy dadza rade przygotowac nie tylko diagnozę ale i opis terapii i pierwszą partię zadań na miesiąc na 4.04. Nam by to baaardzo pasowało, bo to środa, od czwartku dzieci mają wolne w szkole, wiec zwolnilibysmy natke z 1 dnia w szkole i prosto z Opola pojechalibysmy na drugi dzien do Szczecina. Od dziś Natka jest na sterydach. Byłam z nia dzis u lekarza - początek zapalenia oskrzeli. Choroba jasna! Franula norrrmalnie był zazdrosny , że siorka inhaluje sie JEGO inhalatorem:) Jutro wrocław. Znowu w planie p psycholog. Poprosze zeby mi dokładnie wyłozyła tę skalę DSR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 20.03.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Jakby co, to tu jest za trzy stówki.http://www.decathlon.com.pl/nettools/allsearch.search?language=PL&siteId=10293446&text=trampolina¢ral=12&elementPerPage=16Też bezpieczna. Może nawet bardziej. I w razie czego świetnie się u nich reklamuje towary - bezproblemowo. Oddałam buty po półtorej roku używania, na słowo uwierzyli, że przemakają i oddali kasę natychmiast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 21.03.2012 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 O! cena Decathlonowa juz normalniejsza! Wrócilismy z Wrocka. Krew pobrana. Zero pawia!!!!!!!!!! Pełen sukces!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Aparaty poleciały do serwisu na przeglad, 1 obudowa już do wymiany jest. Nawet nie pytałam o koszt. Mam nadzieję, że i tym razem uda się puścić bezpośrednio na Fundację. No i w przyszłym tygodniu robimy nowe wyciski uszek franiowych. Własnie ustaliłam z Prodeste - przekazanie diagnozy za 2 tygodnie, w środe 4.04 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 21.03.2012 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 (edytowane) to same prawie dobre wieści (oprócz obudowy) Co do trampoliny - może być póki co niebezpieczna. Miałam dziś chwilę czasu (bo chora jestem ) to sobie pomyślałam. Franek nie czuje odległości. Tak pisałaś. To, że się prostuje na pochyłym może z tego wynikać. Ale to nie jest wada wzroku. Jakby tak łatwiej ....... Żeby utrzymać środek ciężkości w położeniu granic stabilności potrzebne są impulsy z receptorów ścięgien i mięśni okolic stawów skokowych, kolanowych itd, czucie proprioreceptywne z podeszw, wzrok i na koniec (najmniej) kontrola błędnika. Te wszystkie informacje są przetwarzane w mózgu i na ich podstawie korygujemy pozycję (i automatycznie i śwaidomie). Co się dzieje, jak Franc wchodzi na pochyłe? Ano do mózgu idą impulsy, że zgiął się staw skokowy. A jak nie idą? To mózg nie wie. Do tego dochodzi problem z oceną odległości czyli wzrok też nie podpowie. Może oczywiście być zaburzenie ptzrtwarzania tych informacji, ale tu miałby problemy ogólne z utrzymaniem równowagi. Czyli mój wniosek - stymulować stawy skokowe. Tym bardziej, że on nóg długo nie używał a nadal woli siedzieć w parterze w pozycji "rozkracznej" z szerokim polem podstawy. Łatwo utrzymać tak równowagę.... Trampolina nic tu nie pomoże (mam wrażenie, że moze zaszkodzić, ale nie chce mi się już porządkować wiedzy w tym względzie, pracę na dziś skończyłam) a co może pomóc? A widziałam takie przyrządy ze 2 tygtemu w Lidlu były - takie coś, jak kiedyś twister ale zamiast płaskiego naleśnika to podstawa była półpiłką i trzeba bylo łąpać równowagę. Oczywiście z asekuracją ogromną (na szelkach?) ale tu by właśnie stawy skokowe ruszał.... Na te zaburzenia oceny odległości na razie nic nie wymysliłam, ale mysle Edytowane 21 Marca 2012 przez EZS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 21.03.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 moze byc i decahtlonowa, chodziło mi o to , żeby siatka była wewnątrz.u nas trampolina bardzo poprawiła stabilność. ale piszę wyraźnie, ze tak było u nas, nie wiem jak u Fr.I duzo naprzemienności - drabinka, zabawy w kosi kosi łapci ale naprzemiennie, podawanie piłki naprzemiennie itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 21.03.2012 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 O raju, ja już dzis tez nie myślę.Jutro przeczytam na spokojnie:)Dzięki Ewa i zdrowiej!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 22.03.2012 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Ewuś, dobre rady! Do tych ćwiczeń można kupić też "beret". W każdym sklepie rehabilitacyjnym do kupienia. Powiem, że jak ja na tym stanęłam i usiadłam i miałam trzymać równowagę, to stwierdziłam dopiero ile mięśni przy tym pracuje. O to coś takiego jest. http://allegro.pl/dysk-rehabilitacyjny-korekcyjny-beret-jezyk-qmed-i2212616288.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 22.03.2012 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Żelciu, mamy taką poduszkę dla Frania już od dobrego roku. Na kazdych zajęciach ciocia Natalia cwiczy z nim na niej. Frankowi TSH znowu skoczyło - 6,26.Kurka wodna!Endokrynolog dokładnie za tydzień.FT3 - 4,36FT4 - 1,35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 22.03.2012 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 FT3 - 4,36 pg/ml (N: 1,5-4 ng/L)FT4 - 1,35 ng/dl (N: 8-20 ng/L) Ewa, pomózprzeliczyc jednostki, pliz. Te normy znalazłam w wikipedii, średnio sie maja do norm na wyniku.Na wyniku nie ma podanych norm.Kurka wodna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.03.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Aga, nie popadaj w zbytni przestrach - nawet jeśli coś nie jest zgodne z normą, lekarz popatrzy, ustawi leki i dawki, pomoże. Być może wtedy też Franc wiele różnych trudności komunikacyjnych pokona, tarczyca ma wpływ na takie rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 22.03.2012 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 No własnie rozmaiwałam o tym z Natalią, ze może ten obecny regres, bo TSH skoczyło.Zaraz lece do labu odebrac wyniki, jesli na wydrukach nie bedzie norm dla ft3 i ft4 to bede molestowała panie. Pamietacie jak ostatnio dywagowałyśmy o taczkach i kostarkach dla Frania? Ciotka Maciejka_1976 przysłała Franiowi kosiarkę!!!!!!!!!!!!! Szał jest nie z tej ziemi:)Jeszcze raz dziękuję, ciociu kochana, w imieniu Frania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejka_1976 22.03.2012 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Spoko, nie ma sprawy cieszę się, że Franiowi się podoba czekamy teraz na pierwsze koszenie trawy a tym samym ciotka ujawnia się we Franiowym wątku, bo czytam już od daaawna Pozdrowienia i buziole dla Franka i dla jego SUPER SIOSTRY!!! M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 22.03.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Tak Agus przypomniało mi sie potem, że była fotka na blogu. Trzymam kciuki za tarczyce, by szybko było wszystko w normie. Aha, no i fotka z prezentem musi być! Franio Ogrodnik! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 22.03.2012 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Agnieszka, nie umiem przeliczyć bo nie wiem, z czego!Ale w labie MUSZĄ podać ci normy. Jak nie mają, to wyslij ich do ch... Nie masz przyzwolenia od lekarza na niewielkie korekcje eutyroksu samej? To trzeba pogadać. W końcu TSH możesz robić a nie musisz od razu lecieć do endokrynologa. Niech ci da jakieś ramy samodzielności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 22.03.2012 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Ewa, pojechałam do labu. Pani poszła skonsultować bla-bla..najważniejsze że normy mam. FT3 i FT4 w normie, jak poprzednio.Podeszłam od razu do naszej pediatry i spytałam czy mogę zmiększyć euthyrox, powiedziała ze koniecznie. Kazała do pół tabletki, reszte ma zadecydowac endo za tydzień. Do endo i tak miałam jechac z małym, termin wizyty mieliśmy na 8.3 pierwotnie, ale przekładałam.Masz racje, musze porozmawiac z endo.. Kurcze, może kontrolowac samo TSH, krew z paluszka, raz na miesiąc? I ewentualnie w porozumieniu z podiatrą korygowac dawkę? Może dlatego mały ma teraz ten regres bo tak TSH mu skoczyło? Norma jest do 4,2. Ostatnio na wizycie u endo miał 4,29, a teraz 6,26.Bardzo duży skok!! Żelus, Franek kocha kosiarke tylko w domu. Jak Radek próbował mu dać ja w ogrodzie był koszmarny ryk.Nie kapuję.. Cóż, będzie pokojowy kosiarz;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts